Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W kamiennym kręgu od początku

W kamiennym kręgu od początku

GorAna 20:17, 26 cze 2018

an_tre napisał(a)
...żółty kolor to energia i słońce, jak nie lubić słońca

Aniu, jak to słońce tak przypala jak ostatnio, to nie ma się co dziwić, że jest nielubiane
GorAna 20:21, 26 cze 2018

Urszulla napisał(a)
Koper tak wysoki jak u Ciebie spotykam u sąsiadki sam się wysiewa.
Ładnie zakwitły cynie, u mnie w szczątkowych ilościach po upałach.

Ulka, muszę się przyznać bez bicia, że cynie posiałam pierwszy raz w życiu.....a trochę już żyję na tym świecie
GorAna 20:22, 26 cze 2018

asiak napisał(a)
Piękne podeszczowe widoczki U mnie koper też ogromny rośnie, zawsze się wysiewa

Asiu, u mnie też ten koper sam się wysiał, taki jest zawsze najlepszy
GorAna 20:27, 26 cze 2018

boguslawa_madejska napisał(a)
Cynie pięknie ja w tym roku nie sadziłam

Bogusiu, posiejesz za rok
GorAna 20:51, 26 cze 2018

AgnieszkaW napisał(a)
Aniu, trawnik po deszczu szybko się zregeneruje, a ogród dał sobie radę w tej suszy, jest pięknie. Buziaki

Agnieszko, masz rację co do trawnika, on prawie niezniszczalny
GorAna 21:00, 26 cze 2018

BASIA8 napisał(a)
Aneczko u Was w okolicach Bydgoszczy zboże jest bardziej dojrzałe niż u Nas w świętokrzyskim. Jadąc byliśmy zdziwieni że jest takie żółte. Widać po trawie na obrzeżach drogi że jest uschnięta. Dobrze że deszczyk popadał
Buziaki przesyłam.

Tak Basiu, będziemy mieli przyspieszone żniwa.....chyba, że po suszy przyjdzie pora mokra
GorAna 21:31, 26 cze 2018

Alicja169 napisał(a)
Podeszczowy obchód z aparatem dał wspaniałe obrazki Te krople zatrzymane na liściach, ten połysk i pelnia kolorów zadowolonych roślinek.. to warte jest wielu starań, które czynisz aby Twój ogród był piękny
Cynie to kwiaty mojego dzieciństwa, zawsze w ogrodzie rodziców były cynnie, astry, floksy i cała masa innego kwiecia, po wielu latach w moim ogrodzie też jest kolorowo, chociaż cyń nie mam
Imponującej wysokości koper może wiesz dlaczego wysiewany ginie, a takie samosiejki rosną z wielkimi baldachami? Pozdrawiam z Mazowsza

Alu dziękuję za miłe słowa
Ostatnio moje starania w ogrodzie ograniczają się do usuwania chwastów. Miałam plany przesadzeniowe, ale ta nietypowa pogoda wszystko zatrzymała
Może jesienią coś podziałam.
Mój siany w rządek koper też zawsze ginie
Postanowiłam, że już nigdy nie będę siała, poczekam, aż sam wzejdzie gdziekolwiek zechce
Urszulla 21:43, 26 cze 2018

GorAna napisał(a)

Ulka, muszę się przyznać bez bicia, że cynie posiałam pierwszy raz w życiu.....a trochę już żyję na tym świecie

Wcale nie jestem zaskoczona. Ja w zeszłym roku siałam pierwszy raz w tym sezonieczll zbierzesz nasionka i za rok zobaczysz jak rosną. U mnie kiepsko się wysiały bo nasiona jesienią zmokły a wiosna była sucha. Więc z całej torby nasion mam z 15 cynii. I nowe doświadczenia
Urszulla 21:48, 26 cze 2018

GorAna napisał(a)
Po deszczu obowiązkowy spacer po ogrodzie.

Śliczna gipsówka. Wysiewa się z nasion??? A reszta to pałacowe scenerie, romantyczne róże pergola stolik.
Urszulla 21:52, 26 cze 2018

GorAna napisał(a)

Dla mnie to perfekcja. Rabaty nie dość że idealne to bez chwastów. A teren olbrzymi. Jak Ty to robisz. U siebie ledwo kanciki zrobię to już zarastają.