Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W kamiennym kręgu od początku

W kamiennym kręgu od początku

GorAna 21:33, 13 lip 2014

Bogdzia napisał(a)

Gotowanie na tyle osób codziennie przez kilka dni nie jest proste ale widzę ze sie nie boisz i dasz sobie radę. Miłej niedzieli.

Bogdziu,mam już wprawę robię to corocznie....najgorszy ten upał w kuchni....a jak już się żniwa skończą to wtedy się szczerze cieszę, że gąb do wykarnienia mniej
Agania 21:34, 13 lip 2014

Pozdrawiam Aniu, życzę Ci pięknej pogody i dużo sił na nowy tydzień
GorAna 21:38, 13 lip 2014

Jag_58 napisał(a)
Aniu miłej niedzieli i pogody na żniwa buziaczki dasz radę ,najważniejsza to organizacja a Ty masz to opanowane do perfekcji bo w przeciwnym wypadku Twój ogród by tak nie wyglądał podczas budowy pozdrawiam serdecznie

Jagódko, dziękuję...nie pozwalam sobie ostatnio na lenistwo....poczekam do jesieni, wtedy się wylenię za ostatni rok
Joku 21:40, 13 lip 2014

Aniu, czytam wszystko na bieżąco. Twoje żniwa przypomniały mi żniwa i inne prace, które wymagały więcej ludzi do pracy. U nas gotowała najpierw babcia, a potem mama. Najbardziej dokuczliwy był panujący wszędzie bałagan. Może teraz się zmieniło, bo moje wspomnienia są sprzed wielu lat. Życzę żeby żniwa minęły spokojnie, no i życzę dobrej pogody.
GorAna 21:40, 13 lip 2014

Agania napisał(a)
Pozdrawiam Aniu, życzę Ci pięknej pogody i dużo sił na nowy tydzień

Agatko dziękuję....siły na ten tydzień potrzebne....następne decyzje z płytkami i takimi innymi trzeba podjąć, bo fachowcy mnie poganiają
GorAna 21:47, 13 lip 2014

Joku napisał(a)
Aniu, czytam wszystko na bieżąco. Twoje żniwa przypomniały mi żniwa i inne prace, które wymagały więcej ludzi do pracy. U nas gotowała najpierw babcia, a potem mama. Najbardziej dokuczliwy był panujący wszędzie bałagan. Może teraz się zmieniło, bo moje wspomnienia są sprzed wielu lat. Życzę żeby żniwa minęły spokojnie, no i życzę dobrej pogody.

Jolu, mile Cię widzieć w moim ogródeczku....ja też pamiętam żniwa sprzed lat.....wiązanie ręczne snopów, potem omłoty młocarnią napędzaną traktorem... wszystko wydaje mi się jakby było spokojniejsze....teraz więcej maszyn i pełna mechanizacja, ale bieg chyba szybszy.....a może to złudzenie, bo kiedyś to rodzice wszystko organizowali, a teraz wszystko na naszej głowie....zmieniła się po prostu perspektywa....żniwa zaczniemy, jak pogoda pozwoli tak za 10 dni
GorAna 21:49, 13 lip 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Aniu pogody na żniwa życzę i Tobie i mojemu Emowi bo on rzepak skupuje
Trzymam kciuki coby sprawnie poszło Ze wszystkim Buziaczki:0

Ciotuniu, jak widzę to nie tylko ogrodowisko nas łączy....jeszcze profesja Męża...bardzo mi miło...myślałam, że już prawie sama tu jestem wieśniarą
ewsyg 21:50, 13 lip 2014

Dzielna juka, będzie wszystkim opowiadała historię budowy
GorAna 21:53, 13 lip 2014

yolka napisał(a)
Pozdrówka zostawiam
Joluś odpozdrawiam dzisiejszymi fotkami

GorAna 21:54, 13 lip 2014

ewsyg napisał(a)
Dzielna juka, będzie wszystkim opowiadała historię budowy

Ewciu, jak przeżyje....bo kiepsko to widzę dół pod nią ma prawie dwa metry