Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W kamiennym kręgu od początku

W kamiennym kręgu od początku

Maria667 15:07, 16 sty 2015

Z przyjemnością znów zaglądam do Twojego Tulipanowego Ogrodu. W sezonie powstaje żywy ogród, a w zimie gobelinowy. Pięknie!
GorAna 18:09, 16 sty 2015

grembosia napisał(a)
Czekamy zatem na efekt, który niewyobrażalnie oddał Kamienny w poprzedniej odsłonie...

Marlenko, trochę poczekamy, bo krzyżyków mnogość, a wiosna woła mnie do ogrodu
GorAna 18:11, 16 sty 2015

Anabell napisał(a)
Aniu - dla mnie krzyżyki to czarna magia. miałam dziś zobaczyć w info. jak się przenosi. a przecież robię richelie, szydełkiem serwety i różne. tu nie miałam okazji nauczyć. a teraz zazdroszczę
Pokaż zdjęcie następnego dzieła co zaczynasz?

Haniu, zdjęcia nie będzie....to będzie niespodzianka, może ktoś odgadnie w miarę powstawania
GorAna 18:13, 16 sty 2015

Anabell napisał(a)
Jeszcze raz piszę, Ty będziesz miała dzieła ogrodowe na ścianach, a Bogdzia ogląda przez swoja panoramę okna i widzi kilka pór roku Szczęściary

Haniu, a Ty przecież też masz co podziwiać w Swoim ogrodzie....nie grzesz....najważniejsze to cieszyć się z każdej zielonośi w zasięgu wzroku
GorAna 18:15, 16 sty 2015

yolka napisał(a)
Nie wiem juz jak mam komentować Twój zapał .PODZIWIAM.

Jolka, dobrze, że zapał, nie słomiany
Buziaki
GorAna 18:16, 16 sty 2015

Maria667 napisał(a)
Z przyjemnością znów zaglądam do Twojego Tulipanowego Ogrodu. W sezonie powstaje żywy ogród, a w zimie gobelinowy. Pięknie!

Marysiu, cieszę się bardzo, że jesteś....trochę mało mam czasu, ale choć kilka krzyżyków dziennie muszę wyszyć....to takie pozytywne uzależnienie
GorAna 18:19, 16 sty 2015

Zobaczcie sami.....mój Kamienny już w ramie!!!!!!!.....cieszę się jak dziecko....mam unikatowy obraz na scianie nowego domu

yolka 18:27, 16 sty 2015

Piękny obraz.Nikt takiego nigdy nie będzie miał
bogumila 18:31, 16 sty 2015

GorAna napisał(a)
Zobaczcie sami.....mój Kamienny już w ramie!!!!!!!.....cieszę się jak dziecko....mam unikatowy obraz na scianie nowego domu

Pięknie się prezentuje...no i ta rama dodaje mu uroku.
Iwk4 19:05, 16 sty 2015

GorAna napisał(a)

Iwonko, nie mam pojęcia, czy można zlecić komuś krzyżykowy obraz?....ja wykonuję to sama, właśnie liczę krateczki

Nie, nie, chodzi mi Aniu o to, że jak masz zdjęcie, to jak to przenosisz na kwadraciki, czyli przyszłe krzyżyki. Haftowałam krzyżykami i kreseczkami, więc wiem, ze najpierw masz schemat z krateczek. Mi chodzi o przeniesienie zdjęcia na wzór tzw. pikselowy.
Kiedyś, jak byłam młoda, no 20 lat temu, robiłam swetry obrazkowe na drutach. Na papierze milimetrowym rysowałam obrazek i potem po kratkach upraszczałam wzór. potem wrabiałam na drutach, a drobne szczegóły wyszywałam.
Ale tu jest za dużo kolorów na taki sposób.

Obraz pięknie wygląda oprawiony. Jeszcze raz gratuluję.