Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W kamiennym kręgu od początku

W kamiennym kręgu od początku

eda 14:37, 31 mar 2015

Jak zwykle pięknie i te dzbany mnie kuszą a co to takie pięne białe w oddali zakwitło? prymulki? czy biały ciemiernik śliczneee

malgocha1960 15:28, 31 mar 2015

Fiu,fiu,mam nadzieję zobaczyć to kiedyś na żywo.U mnie też śnieg sypie od kilku godzin.
yolka 17:17, 31 mar 2015

U mnie też kieleczczyzna. Wczoraj był grad i nawet zagrzmiało. Grad szkód nie wyrządził. Kamienny nawet w taką wredną pogodę wygląda pieknie
babka 17:27, 31 mar 2015

GorAna napisał(a)

Olu, strasznie nie lubię wiatru....całe szczęście, że już przestało wiać....ale zimnica niemożliwa, ale za to wszystko podlane....przecież to jeszcze marzec, to normale jest

Mam to samo, wietrzna pogoda działa na mój sestem nerwowy a wtedy to bez kija nie podchodź
U mnie zerwało podbitkę na tarasie, w roślinach strat nie zarejestrowałam bo ich nie mam
Aniu jak przycinać cyprysy lawsona? Mam posadzone wzdłóż wjazdu, nigdy ich nie formowałam ale doszłam do wniosku, że prowadzenie ich w żywopłot zagęści i odchudzi je na szerokość. Mogę im przycinać zdrewniałe gałązki? Mają już parę lat, wyrosły wysoko, właściwie już możnaby im pozwoliść się zatrzymać tylko jak ciąć by nie oszpecić ?
babka 22:30, 31 mar 2015

ps. wzdłuż oczywiście
GorAna 22:46, 31 mar 2015

babka napisał(a)
ps. wzdłuż oczywiście

Olka, z góry można ciąć nawet zdrewniałe gałązki, to je trochę zatrzyma i pozwoli się zagęścić pozostałym, a jeśli chcesz radykalnie je przyciąć po bokach, to czasami takie przycięcie brzydko wygląda i długo trwa, żeby się zazieleniło.
Pokaż je w swoim wątku, to coś doradzę
Pozdrawiam
GorAna 22:47, 31 mar 2015

eda napisał(a)
Jak zwykle pięknie i te dzbany mnie kuszą a co to takie pięne białe w oddali zakwitło? prymulki? czy biały ciemiernik śliczneee

Edytko, to ciemiernik
GorAna 22:48, 31 mar 2015

malgocha1960 napisał(a)
Fiu,fiu,mam nadzieję zobaczyć to kiedyś na żywo.U mnie też śnieg sypie od kilku godzin.

Małgosiu, brama otwarta....a właściwie to wymontowana, przez budowę
GorAna 22:49, 31 mar 2015

yolka napisał(a)
U mnie też kieleczczyzna. Wczoraj był grad i nawet zagrzmiało. Grad szkód nie wyrządził. Kamienny nawet w taką wredną pogodę wygląda pieknie

Jolka, teraz też wieje !!!!.....oby nie tak, jak pokazywali w telewizji
annawu 22:51, 31 mar 2015

GorAna napisał(a)

Aniu, bo my przecież w sumie nie tak daleko od siebie

...ale u mnie dzisiaj śniegu nie było
mimo to dzień przez pogodę porąbany