Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W kamiennym kręgu od początku

W kamiennym kręgu od początku

GorAna 21:49, 16 kwi 2015

babka napisał(a)
Kwieciem sypnęłaś że hoho, u Ciebie chyba inny klimat
Rewitalizacja ogrodu niesamowita ale nie ma wątpliwości że będzie cudnie Na całości trawnik planujesz ?

Olka, caly czas główkuję jak to wszystko poukładać, żeby pasowało jako tako do reszty....napewno będzie nowy trawnik i wiem jaki kształt będa miały rabaty, ale co do nasadzeń, to nie podjęłam jeszcze decyzji......mam przecież czas....nikt mnie nie goni
GorAna 21:50, 16 kwi 2015

AgnieszkaW napisał(a)
Ależ się dzieje u Ciebie

Oj tak Agnieszko, ręce bolą, a głowa pełna pomysłów
GorAna 21:54, 16 kwi 2015

barbara_krajewska napisał(a)

Podziwiam to

I to

Basiu, dzisiaj ten cyprysik lawsona już pylił i kwiatki nie były takie piękne jak wczoraj....miałam farta z tą fotką
GorAna 21:57, 16 kwi 2015

malgocha1960 napisał(a)
Aniu,wszystko piękne,ale co to jest za iglak z czerwonymi przyrostami,oczy wyszły mi z orbit na jego widok.

Małgosiu, wiem, że to jeden z cyprysików Lawsona, ale nie wiem jaka odmiana.....wygląda jak Stewartii, ale pewności nie mam, kupowany dawno temu i zabyłam)
GorAna 21:58, 16 kwi 2015

Ivvvona napisał(a)
Zdążylam na spektakl. Dawno nie byłam u Ciebie, ale nadrobiłam wszystko - warto było Mnie tez zaciekawił ten iglak z pięknymi przyrostami. Co to za jeden? Zostawiam pozdrowienia

Iwonko, cieszę się, że nie zapomniałaś o Kamiennym....o cyprysiku pisałam w poprzednim poście
Pozdawiam
GorAna 22:03, 16 kwi 2015

monia napisał(a)
zaczyna mi się podobać coraz bardzie czerwień i żółty Tulipany piękne muszę u siebie też nasadzić. Mam fioła na punkcie kamieni fajnie wykorzystanie z kołem. Ta studnia robi wrażenie ale lustro wody nisko. Taki poziom wód ? Mieliście używaną ją wcześniej moja jedna z studni nie była używana od lat przed wojną wcześniej niemcy do ogrodu używali. Jak się dobraliśmy do niej w zeszłym roku była zamulona i prawie wody nie było jak się zaczęło użytkować inna bajka

Moniko, miło mi, że wpadłaś z odwiedzinami....moje kamienie są wszystkie przytargane z pola....a co do studni, to będziemy latem coś próbować, zobaczymy czy się powiedzie, bo wody gruntowe bardzo opadły u nas....w dodatku teraz jest też susza
ZbigniewG 22:11, 16 kwi 2015

malgocha1960 napisał(a)
Aniu,wszystko piękne,ale co to jest za iglak z czerwonymi przyrostami,oczy wyszły mi z orbit na jego widok.

Ania poszła spać to ja w zastępstwie żeby ktoś mógł spokojnie zasnąć
to męskie kwiaty cyprysika Lawsona (raczej)

cd.
ale strzeliłem baboka chyba uciekła mi strona z odpowiedzią Ani -pomroczność jasna mnie dopadła
GorAna 22:13, 16 kwi 2015

annawu napisał(a)
Niby ogród 'rozdrapany' a tyle kolorowych kwiatuchów skrywa, widziałam że szachownica Ci będzie obficie kwitła, u mnie na dziesięć cebul tylko jedna zakwitnie

Aniu, ja w ubiegłym roku wszystkie szachownice przesadziłam, bo też mi tylko jedna marna zakwitła....w tym roku się poprawiły ale szału nie ma na przeszlo 30 cebul kwitnie zaledwie 11....nie liczę tych drobnych....może w przyszłym roku będzie lepiej
GorAna 09:16, 17 kwi 2015

ZbigniewG napisał(a)

Ania poszła spać to ja w zastępstwie żeby ktoś mógł spokojnie zasnąć
to męskie kwiaty cyprysika Lawsona (raczej)

cd.
ale strzeliłem baboka chyba uciekła mi strona z odpowiedzią Ani -pomroczność jasna mnie dopadła

Ważne, że strzelba jeszcze ma naboje.....a że ślepaki, to po prostu życie....dzisiaj Lawson już tylko pyli, bo wiatr mu pomaga....cały kwietny urok prysł
Pozdrawiam Zbyszku
GorAna 09:17, 17 kwi 2015

po południu zmienię fotkę, bo coś się dubelki zakradaja