Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W kamiennym kręgu od początku

W kamiennym kręgu od początku

GorAna 08:54, 05 lut 2016

Ewa777 napisał(a)
Ale pięknie wygląda ten obraz krzyżykowy! Bardzo oryginalny pomysł, ale też pracochłonny

Zgadza się Ewciu, na obraz składa się....57132 krzyżyki w 57 kolorach nici
Dominika11 09:04, 05 lut 2016

GorAna napisał(a)

Zgadza się Ewciu, na obraz składa się....57132 krzyżyki w 57 kolorach nici
o matko jakie obliczenia
Joku 17:46, 05 lut 2016

Jak ty liczysz te krzyżyki? Przecie to takie maleństwa chyba są. Obserwuję że zaczynasz w różnych miejscach, tak jakby "w szczerym polu".
Tym razem jakiś bardziej kolorowy obraz się szykuje?
hanka_andrus 18:01, 05 lut 2016

Mam pytanie: Jaki rodzaj kanwy kupujesz i jakimi nićmi wyszywasz? Czy wystarczy zwykła mulina, czy jakiś inny gatunek?

Dostałam od sąsiadki worek nici mulinowych, i trzeba jakoś je zagospodarować. Na taki wielki obraz się nie szarpnę, ale na coś małego? Może się uda nie zepsuć? Spróbowałabym jakiś kwiatek na białym tle, bo białej mam najwięcej. Kanwy u mnie nie widziałam, muszę internetowo zamówić, a tam różne rodzaje są. Chciałabym taki rozstaw oczek jak u Ciebie.
Poradź, proszę. Możesz mi na priv.
GorAna 10:01, 08 lut 2016

Joku napisał(a)
Jak ty liczysz te krzyżyki? Przecie to takie maleństwa chyba są. Obserwuję że zaczynasz w różnych miejscach, tak jakby "w szczerym polu".
Tym razem jakiś bardziej kolorowy obraz się szykuje?

Jolu, zdjęcie jest przerobione z pikseli na krzyżyki i wydrukowany mam wzór krzyżyków o wielkości 1,81mm. Pojawiające się gdzieś na kanwie krzżyki, tam właśnie muszą być, żeby oddać wzór zdjęcia.....jak mam nadzianą właśnie taką niteczkę, która ma tam pokazać kolor kwiatka, trawy, czy krzewu
Wyszyte już krzyżyki przekreślam cienkopisem, bym nie zrobiła pomyłki

tak to wygląda
GorAna 10:02, 08 lut 2016

hanka_andrus napisał(a)
Mam pytanie: Jaki rodzaj kanwy kupujesz i jakimi nićmi wyszywasz? Czy wystarczy zwykła mulina, czy jakiś inny gatunek?

Dostałam od sąsiadki worek nici mulinowych, i trzeba jakoś je zagospodarować. Na taki wielki obraz się nie szarpnę, ale na coś małego? Może się uda nie zepsuć? Spróbowałabym jakiś kwiatek na białym tle, bo białej mam najwięcej. Kanwy u mnie nie widziałam, muszę internetowo zamówić, a tam różne rodzaje są. Chciałabym taki rozstaw oczek jak u Ciebie.
Poradź, proszę. Możesz mi na priv.

Haniu, odpowiedziałam na priv
malgorzata_s... 10:23, 08 lut 2016

GorAna napisał(a)

Jolu, zdjęcie jest przerobione z pikseli na krzyżyki i wydrukowany mam wzór krzyżyków o wielkości 1,81mm. Pojawiające się gdzieś na kanwie krzżyki, tam właśnie muszą być, żeby oddać wzór zdjęcia.....jak mam nadzianą właśnie taką niteczkę, która ma tam pokazać kolor kwiatka, trawy, czy krzewu
Wyszyte już krzyżyki przekreślam cienkopisem, bym nie zrobiła pomyłki

tak to wygląda

Dla mnie to szyfr jakiś Buziaki
Dominika11 10:49, 08 lut 2016

niesamowite
gobasia 10:53, 08 lut 2016

GorAna napisał(a)

Wyszywam tylko późną jesienią i zimą, później krosno idzie w zapomienie
Poprzedni obraz zaczęłam haftować,... chyba 16 stycznia 2015, a ukończyłam, 22 stycznia 2016.....wyszło, że cały rok!!....masakra

ale to trzeba cierpliwości!!!,podziwiam i gratuluję : efekt końcowy ...brak mi słów,żeby opisać
yolka 18:16, 08 lut 2016

malgorzata_szewczyk napisał(a)

Dla mnie to szyfr jakiś Buziaki

Bydgoszczaki wiadomo z szyframi radzą sobie najlepiej na świecie, o czym przekonał sie niejaki Adolf H.