Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Liliowo i kolorowo:)

Liliowo i kolorowo:)

Kindzia 09:28, 27 sie 2013

Buziolek
gierczusia 10:42, 28 sie 2013

Danuś ... Jak już się pojawisz , bo rozumię ,że na małych wagarach jesteś to napis mi plizzzna jakim stanowisku rośnie u Ciebie limka... Bo ja na metce miałam napisane ,że słońce lub półcień a talerz moja ma takie brzydkie plamy , i ludziki sugerują ,że jest przypalona .... A u Ciebie bialutka ... Więc muszę robić jaki błąd...

Buziaki
Celina 11:16, 29 sie 2013

Co tam ? jak tam Danusiu?
kitek81 14:57, 29 sie 2013

pozdrawiam serdecznie
Poziomka 15:26, 29 sie 2013

danuta_szwajcer napisał(a)

Piękne dalie, zawsze kojarzą mi się z sierpniem i początkiem jesieni chociaż kwitną dużo dłużej.Największy problem mam z ich przechowywaniem, karpy zimują w piwnicy przysypane piaskiem - efekt bywa różny.
Może zdardzisz swój sposób przechowywanie ?
Pozdrawiam Jasia
danuta_szwajcer 19:05, 29 sie 2013

Ewa4 dziękuje bardzo za wizytę i również pozdrawiam serdecznie
Nebel Lubie robić zdjęcia Uchwycić chwile by móc cieszyć się nią dłużej oglądając zdjęcia. Ciesze się, że sie podoba Pozdrawiam również serdecznie
Agnieszko W Dziękuje i również pozdrawiam serdecznie
Martuś dziękuje za tyle miłych słów Ale faktycznie ponoć jest podobna do babci
Dzidka cieszę się, że mnie odwiedziłas, zapraszam na ławeczkę Pozdrawiam
Aniu Oj zamilkłam bo same rewolucje u mnie i w dodatku smutny tydzień odeszła moja ukochana ciocia Wandzia o której tutaj często pisałam. Była mi bardzo bliska.
Aniu cisza ale juz jestem zapewne znowu z przerwami bo taki mam czas teraz
danuta_szwajcer 19:06, 29 sie 2013

Kindzia napisał(a)
Buziolek

Kasiu Pozdrawiam
danuta_szwajcer 19:09, 29 sie 2013

gierczusia napisał(a)
Danuś ... Jak już się pojawisz , bo rozumię ,że na małych wagarach jesteś to napis mi plizzzna jakim stanowisku rośnie u Ciebie limka... Bo ja na metce miałam napisane ,że słońce lub półcień a talerz moja ma takie brzydkie plamy , i ludziki sugerują ,że jest przypalona .... A u Ciebie bialutka ... Więc muszę robić jaki błąd...

Elu u mnie zobaczyłam wszystkie horti a rosną w różnych miejscach i nawet te w pełnym słoncu nie mają żadnych plam a jedynie bardziej niektore się odbarwiają na czerwono. Raczej za sucho może mają. Jednak te co są w półcieniu są ładniejsze No i ciągle podlewam

Buziaki
danuta_szwajcer 19:13, 29 sie 2013

Celinko oj u mnie się tyle dzieje, że strach pomyślec co będzie bo do konca roku jeszcze trochę a w ogrodzie za to pięknie wszystko kwitnie chociaż sucho bardzo. POzdrawiam, musze zajrzec jak tam Twoj remont?
Kasiu ładne zdjęcie: Pozdrawiam również serdecznie
danuta_szwajcer 19:19, 29 sie 2013

Poziomka napisał(a)

Jasiu również mam słabośc do dalii, chociaż problem z nimi bo trzeba wykopywać. Zmiejszyłam już bardzo ich ilość bo i kregosłup już trzeba szanować Przechowuje w piwnicy same karpy i niczym nie przysypuje ani nie okrywam i od lat i zawsze wszystkie dobrze się przechowają.Pojedynczo wkładam do skrzynek i jest dobrze Pozdrawiam serdecznie