Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Liliowo i kolorowo:)

Liliowo i kolorowo:)

danuta_szwajcer 12:47, 06 lut 2014

Marta7 napisał(a)
Danusia witaj w domu!
Wnusia Twoja śliczna i w dodatku ubrana w najpiękniejsze kolory ogrodu!
Zapewne w chwili obecnej bawisz sie na imprezie-oby szaleństwo trwało do rana
Pozdrawiam serdecznie

hahaha no tak Martus ubrana w nasze ulubione ogrodowe kolory A po imprezie juz tylko wspomnienie
danuta_szwajcer 12:51, 06 lut 2014

irena_milek napisał(a)
Danusiu, wnusia cudna
Ale Ty masz baty! miałyśmy sie spotkac, podjechałabym, bo mam blisko może latem w końcu się uda

Irenko mnie sie udało wyrwac do nich pierwszy raz jak tam zamieszkali, piekna okolica, cisza, spokoj no i czyste powietrze nie takie jak u mnie Teraz po powrocie wszystko mnie u mnie denerwuje. Tydzien tak szybko przeleciał nacieszylam sie wnusia, opiekowałam sie synowa no i wrocilam ale mam w planie pojechac w marcu wiec Irenko napewno sie odezwe moze i sadzonki bedzie mozna juz wykopac U nas juz wiosna na calego Oby tak juz zostalo
danuta_szwajcer 12:53, 06 lut 2014

EPODLAS napisał(a)
Danusiu, u mnie wnusia bałwanka by ulepiła, bo śnieg jest do tej pory. A ja już tak się cieszę że do wiosny coraz bliżej, już zaczęłam wiosenne zakupy.

To dobrze Bozenko, ze snieg macie bo chociaz nie musisz sie martwic o roslinki a u nas gorzej bo mrozy były mocne a sniegu nie. Teraz za to mamy juz wiosne
danuta_szwajcer 12:54, 06 lut 2014

Kasik napisał(a)
Wnusia śliczna.Taki mały skrzat to tylko sił dodaje.
Pozdrawiam Danusiu.

Oj Kasiu dodaje sił) Przy niej zapominam o wszystkich i wszystkim
danuta_szwajcer 12:56, 06 lut 2014

gierczusia napisał(a)
Ale fajna Wnusia .... Fajnie jest poczytać ,że odpoczełaś ... To ważne w tym codziennym natłoku....

A Kaśka kce Cię różami zarazić ??... Może ten wirus i mnie złapie ??

Elu zeszlego lata róze tak pieknie u mnie kwitly, ze chce jeszcze więcej a roza Kasi jest cudna Zachecam
danuta_szwajcer 12:57, 06 lut 2014

Marta7 napisał(a)
Danusia pozdrawiam radośnie i dużo słoneczka na jutro życzę

No i Martus spelniły soe Twoje zyczenia bo słonko nam swieci codziennie cudnie i w dodatku bardzo grzeje bo w dzien +12 Wiosna na calego, tulipany juz wszystkie wychodza
danuta_szwajcer 12:59, 06 lut 2014

kitek81 napisał(a)
no wnusia śliczniutka, szkoda, że bałwana nie ulepiłyście, ale za to inne atrakcje były i czasu wspólnie spędzonego nikt nie zabierze fajnie, że jeszcze przy tym odpoczęłaś
pozdrawiam serdecznie

Atrakcji nie brakowało, byłam żabka, niedzwiedziem i czym tylko sie dało Radosci co nie miara, odpoczełam i naładowałm akumulatory a teraz musze sie zabrac za liste zakupow ogrodowych
danuta_szwajcer 13:03, 06 lut 2014

Agania napisał(a)
Danusiu, twój różowy kwiatuszek zimową porą przecudny

Pytałaś u mnie wodniczku o pustynnika, dzieliłam kłącze 2 lata temu, ładnie się przyjmują i rozrastają, u mnie nawet na glinie sobie radzą bezproblemowo, nawożę kiedy nie zapomnę, co roku kwitną niezawodnie, tylko musisz kupić p.olbrzymiego Kłącza mają bardzo delikatne, łatwo uszkodzić

Opowiem ci przygodę z pustynnikami, jaką miała moja koleżanka, leciała z Holandii i kupiła dla mamy miedzy innym pustynniki, kontrola ją zatrzymała, bo na prześwietleniu walizki ,służba celna wykryła coś dziwnego, myśleli, że przemyca tarantule

Dziekuje bardzo Dziekuje Ci za cenne rady i kupie tego wlasnie co mi radzisz. No jak ja zobaczylam to kłacze to tez sie zastanawiałm co to jest? No i w dodatku nie wiedziałam którą stroną posadzic do ziemi. Moze wlasnie zle to zrobiłam i nie wyrósł.
danuta_szwajcer 13:11, 06 lut 2014

anna_g napisał(a)
Danusiu pozdrowienia zostawiam Śliczny Skrzacik Dobrze że miałaś okazję chociaż trochę oderwać się od rzeczywistości i robić przez jakiś czas co innego niż codziennie. Cieszę się że odpoczęłaś bo Ci się to należało

Aniu wlasnie to, ze nie musiałam robic tego co codziennie to tak odpoczęłam Hahaha jeszcze mi sie przypomniała teraz moja droga powrotna a wracałam z kolezanka blondynką) Nasz wjazd na autobane / po ciemku zreszta/ to bylo mistrzostwo swiata Nic tylko nas nagrac Ale bylo zdziwienie jak na bramkach w Gliwicach zaplacilysmy 11.50 Do tej pory nie wiem na ktorym wjezdzie wjechalysmy Ale dojechalismy do celu
Agania 08:34, 07 lut 2014

Danusiu, lilie mam głównie te w oczkach wodnych, ja bardziej liliowcowa jestem, boję się o lilie, bo lubią je nornice, mam ze dwie, ale wiem, że trudno im się oprzeć, lilii Mantragon nie mam, ale wiem, że one sadzi się jesienią, bo kwitną najwcześniej już w maju, na ogrodowisku jest dużo tematów o liliach, np. u Małej Mi i Pszczółki, ja tylko wiem tyle, że sadzi się na głębokość 3x wysokość cebuli, o tym wyczytałam u Małej Mi