Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Liliowo i kolorowo:)

Liliowo i kolorowo:)

ElzbietaFranka 16:01, 16 maj 2018

Danusiu moje 2 szt rosna w pelnym sloncu ten duzy tez. Trzeci do poludnia ma slonce pozniej cien. Wiec te w sloncu maja wiecej kwiatow, ale czy to ma wplyw na kwitnienie moze rowniez zalezec od ziemi.
Teraz dosyc dobrze pada z czego sie cieszę a zapach sie roznosi.

Danusiu ta stipa mi sie podoba posadzilam tytulem proby. Beda chwasty to shakuje i tyle.
Ograniczam juz moje chciejstwa, nie za bardzo piele. Biore hakownice motyczke prosta mniejsza lub wieksza i zdzieram chwasty zostawiam do wysuszenia zgrabie i do kompostu.
Mam jedna rzecz do wypielenia, ale specjalnie sie ociagam aby trawa wyrosla bo wtedy lepiej wypiele. W zeszlym roku wypielilam wiosna i dwa razy pielilam
To rabata dluga z jalowcami, tujamini tawulami.
Co ty myslisz wszyscy maja chwasty jakby wszystko pielic to etat gotowy w ogrodzie wyjdziesz z jednego kata to w drugim po kilku dniach znowu las.

Pozdrawiam
ElzbietaFranka 16:07, 16 maj 2018

Ogladam twoje rododendrony piekne kiedy moje takie beda ze 3-4 lata trzeba czekac aby juz byla ladna kepa. Mam tyle zakatkow cienistych, tak sobie mysle kazdego roku posadze ze dwa i bedzie duzo po kilku latach.
Mam takiego 4-5 latka i ma sie dobrze kazdego roku w kwiatach.
elka_ 16:16, 16 maj 2018

danuta_szwajcer napisał(a)

Te żarówy rozświetlają cały ogród
danuta_szwajcer 16:51, 16 maj 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
Pięknie kwitnąci już różanie:!!!

Za tydzien będzie szał różany ciekawe co jesienia będzie kwitło?
Ta róża o ciemnych liściac jest ozdobą, z daleka pięknie się reprezentuje i wszyscy pytają co to jest?

Żylistki mają tyle pąków

danuta_szwajcer 16:54, 16 maj 2018

ElzbietaFranka napisał(a)
Danusiu moje 2 szt rosna w pelnym sloncu ten duzy tez. Trzeci do poludnia ma slonce pozniej cien. Wiec te w sloncu maja wiecej kwiatow, ale czy to ma wplyw na kwitnienie moze rowniez zalezec od ziemi.
Teraz dosyc dobrze pada z czego sie cieszę a zapach sie roznosi.

Danusiu ta stipa mi sie podoba posadzilam tytulem proby. Beda chwasty to shakuje i tyle.
Ograniczam juz moje chciejstwa, nie za bardzo piele. Biore hakownice motyczke prosta mniejsza lub wieksza i zdzieram chwasty zostawiam do wysuszenia zgrabie i do kompostu.
Mam jedna rzecz do wypielenia, ale specjalnie sie ociagam aby trawa wyrosla bo wtedy lepiej wypiele. W zeszlym roku wypielilam wiosna i dwa razy pielilam
To rabata dluga z jalowcami, tujamini tawulami.
Co ty myslisz wszyscy maja chwasty jakby wszystko pielic to etat gotowy w ogrodzie wyjdziesz z jednego kata to w drugim po kilku dniach znowu las.

Pozdrawiam

To masz fajnie, ja teraz będe dosadzać bodziszki i runianki i hosty by jak najmniej mieć do plewienia. Teraz to najwięcej mam cięcia.
danuta_szwajcer 17:01, 16 maj 2018

elka_ napisał(a)

Te żarówy rozświetlają cały ogród

To są dwa różne, żarówa bardzo rozswietla to ten większy mam je trzy w różnych miejscach. Ten drugi to olbrzymy i jest jaśniejszy z oczkiem

marba 18:56, 17 maj 2018

Piękne masz te rododendrony, Danusiu. Mnie urzekł ten jasnofioletowy, bardzo lubię ten kolor.
U nas nareszcie porządnie pada, u Was pewnie też?
danuta_szwajcer 12:18, 20 maj 2018

marba napisał(a)
Piękne masz te rododendrony, Danusiu. Mnie urzekł ten jasnofioletowy, bardzo lubię ten kolor.
U nas nareszcie porządnie pada, u Was pewnie też?

Też Basiu bardzo go lubie no i w dodatku każdego roku bardzo dużo ma kwiatów Po deszczu rośnie wszystko jak szalone.
Lubie moje buki.

danuta_szwajcer 12:25, 20 maj 2018

W nocy wróciłam z ogrodowego raju, ogrodu Miłkowego, teraz mam dużo do poprawy u mnie, ale ciesze się, że będe miec troche nowych roślinek, niebieskie bodziszki, które u Irenki mnie zachwyciły ale czy u mnie też takie urosną? No i trawka c nazwy zapomniałam co pięknie kwitnie na niebiesko Zakochałam się w piwoniach i musze dla nich przygotować i miejsce u mnie. Zdjęcia nie oddają koloru i ich piękna.

danuta_szwajcer 12:31, 20 maj 2018