Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Liliowo i kolorowo:)

Liliowo i kolorowo:)

GorAna 19:26, 10 kwi 2013

Danusiu, robota nie zając nie ucieknie zdrowie najważniejsze przecież nikt nas nie pogania
Daj sobie czasu na wychorowanie, a potem pomalutku do przodu
Pozdrawiam
bogumila 19:51, 10 kwi 2013

...pozdrawiam...zdrowiej szybciutko!
Marta7 20:30, 10 kwi 2013

Danusiu słyszalam żeś chora,a ja do Ciebie dopiero teraz dotarłam i to na chwilunię bo lecę do pracy,jutro wpadnę na dłuższe odwiedziny-nareszcie wieczór będę miala wolny .
Danusia kuruj się dokladnie i zero wysilku fizycznego ! Leż i niech CI wszyscy obslugują,a Ty czytaj czasopisma ogrodnicze i miłosne i wtedy szybko wrócisz do zdrowia -czego z calego serca Ci Zyczę !
Anabell 22:22, 10 kwi 2013

Danusia , przychodzę a tu słychać chora jesteś. Doradziłabym Ci Harlekina do poduszki a już nie są modne. Mnie wzięło w lutym to siedziałam w domu leżałam i 3 antybiotyki wzięłam a bronię się.Tak pomału puszcza mnie zaziębienie, z powodu kaszlu , ból serca, w nocy jeszcze więcej nasila się. Od leków dostaję nadciśnienia i tak w koło.

Dziś wyszłam na zwiady do ogrodu to przeraża ogrom pracy.a całkowicie nie jestem zdrowa

Pytasz od północnej strony anabel posadzić, tak myślę piszą tu na O. że jest ona cienka a głowy jednak wielkie, to w cieniu mogą być cienkie.lepiej by nadawały się bukietowe.
Ja górę podwiązuję.a można dać siatkę, ogr. są niskie zielone.ma takie Zbyszek w Borach Tucholskich. Z takiej siatki robiłam kółka i podstawiałam w koło dali.
Gotowe to są niskie i nadają się do peonii.
danuta_szwajcer 23:04, 10 kwi 2013

Anabell napisał(a)
Danusia , przychodzę a tu słychać chora jesteś. Doradziłabym Ci Harlekina do poduszki a już nie są modne. Mnie wzięło w lutym to siedziałam w domu leżałam i 3 antybiotyki wzięłam a bronię się.Tak pomału puszcza mnie zaziębienie, z powodu kaszlu , ból serca, w nocy jeszcze więcej nasila się. Od leków dostaję nadciśnienia i tak w koło.

Dziś wyszłam na zwiady do ogrodu to przeraża ogrom pracy.a całkowicie nie jestem zdrowa

Pytasz od północnej strony anabel posadzić, tak myślę piszą tu na O. że jest ona cienka a głowy jednak wielkie, to w cieniu mogą być cienkie.lepiej by nadawały się bukietowe.
Ja górę podwiązuję.a można dać siatkę, ogr. są niskie zielone.ma takie Zbyszek w Borach Tucholskich. Z takiej siatki robiłam kółka i podstawiałam w koło dali.
Gotowe to są niskie i nadają się do peonii.

Haniu mnie juz to przeraża bo u mnie to juz trzeci raz tej zimy i kilka razy antybiotyki a w dodatku jestem cukrzykiem i zle sie leczy i tez tak w kólko a tu tak człowiek czeka i wypatruje slonka by sie wyrwac do ogrodu bo tam tyle pracy a tu nie mozna ale jutro moze popikuje chociaz werbene bo juz czas na nia w konccuu to nie praca a przyjemnosc
Haniu dziekuje za rady i Anabelki posadze w inne miejsce a tam posadze bukietowe takie co bardziej lubia cien a moze mi ktoras zaproponujesz?
Maria667 13:53, 11 kwi 2013

Danusiu!
Mam nadzieję, że czujesz się już lepiej.
Lekarstwo na Twoje choróbsko skopiowałam z wikipedii:
"Hortiterapia, ogrodoterapia - leczenie za pomocą ogrodów. W hortiterapii wykorzystuje się pracę fizyczną w terapii osobowości i resocjalizacji." (!!!)
W Polsce hortiterapia nie jest oficjalnie uznaną przez ośrodki medyczne formą terapii i rehabilitacji, ale my wiemy swoje

Pozdrawiam ciepło
Marta7 22:48, 11 kwi 2013

Danusia pozdrawiam serdecznie,poglądalam Twoje cudne lilie,pospacerowalam,tak przez skórę lato już poczulam Mam nadzieję że Ci już lepiej - słoneczka CI życzę żebyś się porządnie wygrzała i całkiem wyzdrowiała
danuta_szwajcer 23:36, 11 kwi 2013

Nie moge pracowac i cieszyc sie wiosną w ogrodzie to chociaż leżąc patrzę sobie na piekną begonie na parapecie a w ogródku już wiosna i to zdjęcia z dzisiejszego dnia:

Anabell 00:00, 12 kwi 2013

Danusiu! krokusy w oczach się rozwijają. Dobrze to teraz cieszy. Wczoraj oglądałam swoje to jeszcze nie wychylają się, dziś nie byłam.
Zajęłam się daliami, to późno. Zaczęłam dzielić, nie wszystkie jeszcze wyniosłam.
Zdrowiej szybciej. Pozdrawiam.
Marta7 08:12, 12 kwi 2013

Danusia no cudne te kwiatuchy ! wiosna,wiosna ! ;