Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe zacisze

Ogrodowe zacisze

gusiarz 21:19, 13 maj 2013

Marysiu - piękne klony!!! A te nowe RH czy to czasem nie Nowa Zembla - moje wyglądają podobnie....
Maria667 21:29, 13 maj 2013

Maria667 21:30, 13 maj 2013

gusiarz napisał(a)
Marysiu - piękne klony!!! A te nowe RH czy to czasem nie Nowa Zembla - moje wyglądają podobnie....

Agnieszko!
Nie mam pojęcia. Muszę zerknąć na metki. Wciąż jeszcze wisza
GorAna 21:44, 13 maj 2013

Marysiu, ale piękna wiosna u Ciebie najpiękniejsza jest ławeczka
Asia 21:49, 13 maj 2013

Marysiu Twoje prezenciki stoją na bacznośc jeszcze raz ogromne dzięki
szarlotka 07:45, 14 maj 2013

Maria667 napisał(a)

Witam serdecznie Szarlotkę! Brzmi smakowicie
Roślinki nie były przeznaczone pod to drzewo. To część zgromadzonych roślinek do zagospodarowania brzozowego zagajnika. Prace są w trakcie, bo jest to spory kawałek wymagający dużo pracy, ale i dużo roślin.
Umyśliłam sobie, że jesienią pokażę taką jakby kronikę z założenia ogródka leśnego. Liczę na to, że do tego czasu będzie co pokazać.
Pod pniem tego świerka jest okrągła ławka. Pień obsadziłam bluszczem. Ławka jest ok, ale wydaje mi się taka "samotna". Właśnie myślę, co tam jeszcze można zrobić, aby wtopiła się w otoczenie.

Ja również witam.
Bardzo fajnie sobie poradziłaś Jak bluszcz się rozrośnie to napewno będzie wyglądać jeszcze piękniej
Ja narazie podglądam ogrody innych użytkowników bo za rok będzie czekać na mnie mój własny
Pozdrawiam ciepło.
Maria667 08:44, 14 maj 2013

Asia napisał(a)
Marysiu Twoje prezenciki stoją na bacznośc jeszcze raz ogromne dzięki

Asia!
Pokaż wreszcie jakieś zdjęcia ze swojego ogrodu !!! Koniecznie
A na roślinki rzeczywiście taka pogoda jest najlepsza. Wilgoć i bez upałów, powinny dać radę
Maria667 09:50, 14 maj 2013

Dziewczyny tworzą artystyczne kompozycje.
Jedną znalazłam u Madzi , a drugą u Marty. Obie są naprawdę świetne!

Madziarzeszow napisał(a)

Marta7 napisał(a)

Moja sezonowa kompozycja z bańką

dajana 12:45, 14 maj 2013

Ale ty masz piękny ogród Marysiu za 20 lat to mnie juz nie bedzie, nie doczekam tak dojrzałego ogrodu Twój jest cudny, taki uspokajający ,zachęca do spaceru po nim Podobaja mi sie takie zakatki i odkrywanie ich .Ilez pracy kosztuje takie piękno ale i satysfakcja ogromna .Rosliny bardzo ciekawe niepospolite przynajmniej dla mnie .Posadziłas hortensje pnącą? ja mam taką pod sosną Ładnie rosnie i owszem lecz przy majowycvh przymrozkach w ub roku zmarzły listki które wypusciła i nie wygladała wtedy ładnie juz do konca roku. W tym jest piękna lecz ani razu jeszcze mi nie kwitła W ziemi jest juz trzy lata i nic .Moze któregos roku zakwitnie .Odwiedzasz mnie za co bardzo ci dziekuję Kiedy sie troszke obrobię z pracami częściej przyjde pospacerować do ciebie .W końcu nie mam daleko Pozdrawiam cię miło
zawitka 12:45, 14 maj 2013

Posiedziałam sobie w Grecji pięknie u Ciebie poczytałam sobie i masz rację że trzeba dać ogrodowi urosnąć bo ja też latam z sekatorem tnę i przesadzam . Pozdrawiam cieplutko