No jakoś tak rh kwitną ale nie wszystkie, a dokładniej tylko jeden inne w pączkach. A deszcz był całkiem całkiem i nadal cieplutko. Pozdrawiam marznących ciągle.
Kilka nowych zdjęć z dzisiaj. Okazało się że mam serduszki okazałe i to BIAŁE w ogródku choć nie pamiętam kiedy je posadziłem ale bardzo mnie ucieszyły bo są takie delikatne i niezwykłe.
W pełni pokazują swoją krasę tulipany. Nie mam ich tak dużo jak Ania z Rzeszowa ale są całkiem ładne Niestety nie pamiętam nazwy tej odmiany
a te miały być sapporo a są jak widać
Tutaj Maria Kaczyńska a Lech jeszcze w pąkach
i ogólny widok - na pierwszym planie tulipany greigii Fuer Elise
A trzy tygodnie temu było tak achh jak ten czas szybko leci
zdjęcie z 5 kwietnia
zdjęcie z dzisiaj 29 kwietnia
w międzyczasie zakwitły krokusy - i już zasychają (to tydzień po śniegach)
Oooo już się cieszę Moja rabata bylinowa tzw angielska w tym roku będzie piękna, choć ktoś może powiedzieć że trochę bałaganiarska Bo mam tam tak dużo różnych roślin i wszystkie biorą się do życia Ale co tam u Anglików też wyglądają one naturalistycznie niech więc kwitnie co chce W minionym roku miałem dwie naparstnice i się rozsiały więc będzie ich pełno, miałem trochę ostróżek rocznych i się wysiały więc będzie cała łąka mam odętki wirginijskie i się biorą do życia trawki także i dużo innych cudów oo i lny trwałe są śliczne. także posadzone sporo jeżówek, yukki kalifornijskie, lawendy i sporo jeszcze innych rzeczy. Ma być bogato i kwitnąco przez cały sezon. Zobaczymy co z tego wyjdzie - trzymajcie kciuki
Ładnie u Ciebie! Faktycznie, jak zestawiłeś zdjęcia obecne z tymi sprzed 3 tygodni , to widać jak natura pędzi!!!
Serduszka fajna, ja mam kwitnącą na różowo.