Patrzyłam na zdjęcie z tarasu do ławeczki, mistrzosko ułożonymi kamykami i trawę - tak pięknie zadbaną, że aż muszę podpytać Cię Joasiu, czym ją odchwaszczasz ? I czym, jakim nawozem ją zasilasz ? Piękny Twój trawnik, jak i wszystko starannie dopieszczone.
A ja moją kordylinę w takim razie źle przechowywałam Normalnie w domu i... zmarniała Czyż musi mieć zimno zimą ?
Trawnik 3 tygodnie temu pryskałam Bofixem bo chwastów było już bardzo dużo, babka, koniczyna biała i mniszek bardzo rozsiewają się z okolicznych pól. Wiosną dałam nawóz do trawnika o nazwie szybki wzrost
Drugie i ostatnie nawożenie to florowit do trawy. W piatek sypaliśmy nawóz, wieczorkiem przyszła burza i ulewy, w sobote i niedzielę też polało z nieba. Dzisiaj po skoszeniu mamy sliczny zielony dywanik i zero chwastów.
Kordyline musisz przechowywać w chłodnym pomieszczeniu, w mieszkaniu sie zmarnuje. Moja zimowała w garażu a tam 5 stop., czasami ją tylko podlewałam.
Grażynko, teraz działam w ogrodzie bez pospiechu, roslinki już ładnie podrosły. Teraz tylko dopieszczam detale. Ale juz w głowie kroi sie pomysł na nową rabatę
poydrawiam
Joasiu, ja sypalam w tym roku szybkim efektem dywanowym. No byl Ale potem jakos tak nie dopilnowalam, no i susza i chwasty Ale co tam, bedzie dobrze... na wiosne
Ale pokaz ten trawniczek, chociaz sobie na soczysta zielen popatrze