Joanno, oglądam Twój ogród, jest tu co podziwiać, a takiego cudnego bodziszka jeszcze nigdzie nie spotkałam.
120 róż to spora kolekcja, piękne. Upychanie kolanem to też moja metoda sadzenia.
To ja też dziękuję za opis bodziszka Cloud Nine. Kupiłam w tym roku małą sadzonkę, a to taki potwór rośnie. Ciekawe czy u mnie też taki będzie.
Pięknie wygląda w takiej masie. Dzieliłaś go kiedyś?
Będę zaglądać.
Dziękuję Alicjo
Róże jeszcze nie wszystkie kwitną, ale ja cierpliwa jestem i poczekam. Nawet lepiej jak kwitną w odstępach bo dłużej zdobią ogród i praktycznie nie ma przerwy w kwitnieniu.
Strasznie sucho u nas i musiałam dziś podlać biedaczki więc konewki czuje w rękach i nogach.
Bodziszek łąkowy Cloud Nine mam od trzech lat. Wtedy to była nowość, trudna do zdobycia i wzięłam w hurcie paletkę 84 szt. Na szczęście mam ogrodowe koleżanki to nadwyżkę udało się zagospodarowac w miarę szybko. Jak przeglądam ofertę internetowa jest już dostępny w paru miejscach.
Lubię mieć w ogrodzie nowinki, ale ta mnie zaskoczyła niesamowicie wigorem. Za gęsto posadziłam bo miała być obwódka na rabacie no i zbyt wysoka. Będzie przesadzanie jesienią
Mam jeszcze za małą wiedzę o bodziszkach. Ale Iwonka też zrobiła dla mnie przegląd, to wejdź do niej na Wzgórze chaosu i zobacz
Kwietnik.com.pl ma chyba największy wybór odmian. My porównujemy fotki w stosunku do innych roślin czego w handlu nie robią. Tam Twojego różowego nie widziałam.
Gosiu nie dzieliłam bo kupiłam dużo maleńkich sadzonek i najpierw musiały dorastać w doniczkach. Na rabatę posadziłam za gęsto i zła miejscówka bo robi za obwódkę
Jak wykopię to sprawdzę jak się dzieli, ale z tego co widzę łatwo nie będzie bo bardzo zwarty u podstawy.
O nasionach dziewanny pamiętam ale jeszcze niedojrzałe. Poproszę adres na priv.
A może wybierasz się do Przypek to przywiozę.
Dziękuje za wizytę w moim wątku. Goście zawsze miło widziani
Ula tam jest posadzone 15 sadzonek jako obwódką rabaty. Całości nie dało się zrobić zdjęcia bo rabata półokrągła
Zajrzę na kwietnik to popatrzę co mają ciekawego.
Ładna łąka bodziszkowa co mi róże zjadła
Masz rację Aganiu, ten bodziszek ma oryginalny kolor i dlatego wpadł mi w oko.
Będzie więcej bodziszkow jeszcze bardziej oryginalnych. Czekam na przesyłkę.
Buziaki Agatko