Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

wiunia 23:09, 03 wrz 2013

JoannA napisał(a)
wrzosy

rozplenica rubrum

Cudne te roślinki, a jakie kolory!!!
JoannA 23:22, 03 wrz 2013

wiunia napisał(a)

Cudne te roślinki, a jakie kolory!!!

Żeby tylko przezimowały Wiuniu Rozplenica Rubrum raczej spisana na straty ale wrzosy mają szansę.
Chociaż zimą 2011/2012 zmarzły mi doszczętnie wszystkie wrzosy, teraz próbuje odbudowac wrzosowisko
pozdrawiam serdecznie
Mathildis 23:30, 03 wrz 2013

JoannA napisał(a)

Żeby tylko przezimowały Wiuniu Rozplenica Rubrum raczej spisana na straty ale wrzosy mają szansę.
Chociaż zimą 2011/2012 zmarzły mi doszczętnie wszystkie wrzosy, teraz próbuje odbudowac wrzosowisko
pozdrawiam serdecznie

Asiu a jaki koszt tej Rubrum bo mnie też mega przypadła do gustu, chętnię bym sobie taką zafundowała na dzień kobiet 2014 może
wiunia 23:32, 03 wrz 2013

Joasiu ja też stresuję się tym jak przezimować moje ML i turzyce, mam ich tylko kilka ale bardzo mi zależy,żeby je dobrze pielęgnować i czy należy ciąć wszystkie na wiosnę? Niby w necie są opisy ale jakoś nie zawsze im ufam. Ale uczymy się całe życie... więc pewnie dam radę, pozdrawiam
01:01, 04 wrz 2013
JoannA napisał(a)

Tzn. zakwitły wszystkie Anulko?

Tak,co do jednej.Tak samo przy żonkilach..
Wykopałam je bo były posadzone na drodze rozprowadzanych drenaży i miały już sporawo cebulek przybyszowych ładnie już podeschły..
Dobrej nocki
Ola54 08:48, 04 wrz 2013

Joasiu, zaglądam,oglądam wzdycham i idę do siebie . Na pisanie czasu mało .Czekam na zimę brrrrr i więcej wolnego
Pozdrawiam
Margarete 10:16, 04 wrz 2013

Zagladam Joasiu do ciebie - rewizyta
Ale fajne te rozplenice, chyba to jest ten sredni rozmiar, taki jak u mnie. A ta rubrum jest sliczna, patrzyłam na nią ostatnio w Leroy Merlin - była przeceniona bo ostatnia sztuka za 20 zł z 36 zł ale poniewaz wiem,że raczej nie przezimuje to nie kupiłam, chociaz bardzo mi sie podobała. Wziłęam w tej cenie dwie inne roslinki....
Ale jeslibys spróbowała ja wykopac i do dużej donicy, i przechowac zima gdzies np. w garażu.. może by sie udało ?
JoannA 10:22, 04 wrz 2013

Margarete napisał(a)
Zagladam Joasiu do ciebie - rewizyta
Ale fajne te rozplenice, chyba to jest ten sredni rozmiar, taki jak u mnie. A ta rubrum jest sliczna, patrzyłam na nią ostatnio w Leroy Merlin - była przeceniona bo ostatnia sztuka za 20 zł z 36 zł ale poniewaz wiem,że raczej nie przezimuje to nie kupiłam, chociaz bardzo mi sie podobała. Wziłęam w tej cenie dwie inne roslinki....
Ale jeslibys spróbowała ja wykopac i do dużej donicy, i przechowac zima gdzies np. w garażu.. może by sie udało ?

Małgoś, ja za Rubrum zapłaciłam 17 zł, koszt raczej niewielki. W garażu przechowuję już tak dużo roślin, że na Robrum raczej miejsca nie znajdę. Trudno...w przyszłym roku kupię nowe Zbiorę też nasionka i będę próbowała sama rozmnożyć.
pozdrawiam serdecznie
JoannA 10:46, 04 wrz 2013

Mathildis napisał(a)

Asiu a jaki koszt tej Rubrum bo mnie też mega przypadła do gustu, chętnię bym sobie taką zafundowała na dzień kobiet 2014 może

Koszt tej Rubrum to 17 zł ale na dzień kobiet to chyba jej sobie nie zafundujesz, ja ją w sprzedaży spotkałam dopiero w lipcu. Ogólnie z trawami - w marcu to nie widziałam żadnych traw w sprzedaży.

JoannA 11:48, 04 wrz 2013

wiunia napisał(a)
Joasiu ja też stresuję się tym jak przezimować moje ML i turzyce, mam ich tylko kilka ale bardzo mi zależy,żeby je dobrze pielęgnować i czy należy ciąć wszystkie na wiosnę? Niby w necie są opisy ale jakoś nie zawsze im ufam. Ale uczymy się całe życie... więc pewnie dam radę, pozdrawiam

Wiuniu, nie stresuj się. Trawom zrób kopczyk z kory, ML wiosną zetnij. A co do turzyc to brak mi doświadczenia i jedyną jaką mam narazie w ogrodzie jest 'Ice dance'.
pozdrawiam serdecznie