Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

21:56, 02 wrz 2013
Cieszę się razem z Wami wspaniale, macie najpiękniejszy ogród !
JoannA 07:41, 03 wrz 2013

irena_milek napisał(a)
Joasiu, wielkie gratulacje! to coś wspaniałego, w końcu i u nas docenia się prywatne ogrody i zmiany, jakie w nich zachodzą, ściskam

Irenko, bardzo Ci dziękuję!
U nas to już kolejna edycja konkursu.
Oczywiście, pochłonięta domem i ogrodem nic o tym nie wiedziałam, ale od czego ma się dobrych sąsiadów
W ostatnim dniu zgłoszeń zostaliśmy zmuszeni do wypełnienia formularza konkursowego... no i udało się
AgnieszkaW 08:37, 03 wrz 2013

Gratulacje dla Was. To bardzo miłe, jak nasze starania doceniają w gminie (wiem coś o tym). Pozdrawiam serdecznie
renatamama3 11:37, 03 wrz 2013

Asiu,czekam na fotki ,Twoich zdobyczy biedrony.
11:49, 03 wrz 2013
Witaj Asiu
Byłam w naszych biedronkach i ..nie spotkałam już takich tulipanów jakie chciałam,mamie wzięłam w kolorystyce żółci,pomarańczy, ja chciałam fiolety i białe.Wcześniej zamówiłam w naszej szkółce właśnie w tych kolorach,muszę dokupić teraz koszyki.Zastanawiałam się czy zamówić hiacynty,podczas przedostatniej zimy strasznie dużo wymarzło mi właśnie hiacyntów,miałam około 60 cebul,żadna nie odbiła wiosną..
Dziś ciepło,idę porządkować rabaty..
Miłego dnia
JoannA 11:53, 03 wrz 2013

Anulka napisał(a)
Witaj Asiu
Byłam w naszych biedronkach i ..nie spotkałam już takich tulipanów jakie chciałam,mamie wzięłam w kolorystyce żółci,pomarańczy, ja chciałam fiolety i białe.Wcześniej zamówiłam w naszej szkółce właśnie w tych kolorach,muszę dokupić teraz koszyki.Zastanawiałam się czy zamówić hiacynty,podczas przedostatniej zimy strasznie dużo wymarzło mi właśnie hiacyntów,miałam około 60 cebul,żadna nie odbiła wiosną..
Dziś ciepło,idę porządkować rabaty..
Miłego dnia

Dzisiaj zrobię foty cebul które kupiłam w Biedro.
Miłego dnia
Anabell 12:24, 03 wrz 2013

Joanno - w mojej nowo otwartej biedronce są w ciągłej sprzedaży cebulowe,byłam w niedzielę i wczoraj i co pójdę to kupię, w sumie to już cały karton nazbierałam. a nie wiem jak w innych biedr. może w tej nowo otwartej tak co dzień dostarczają. Nie wiem dokąd tą oferta.
Cebule są tańsze jak w wysyłkowej i dobre odmiany, nie spotkałam tych zwykłych, żonkile też cenne odmiany.
W niedzielę wybrałam wszystkie babuni a wczoraj coś musiałam jeszcze kupić to hiacynty wybrałam.

Ty już poszalałaś wcześniej z kupowaniem.

Jeszcze raz gratulacje za wyróżnienie w konkursie.
JoannA 12:29, 03 wrz 2013

Anabell napisał(a)
Joanno - w mojej nowo otwartej biedronce są w ciągłej sprzedaży cebulowe,byłam w niedzielę i wczoraj i co pójdę to kupię, w sumie to już cały karton nazbierałam. a nie wiem jak w innych biedr. może w tej nowo otwartej tak co dzień dostarczają. Nie wiem dokąd tą oferta.
Cebule są tańsze jak w wysyłkowej i dobre odmiany, nie spotkałam tych zwykłych, żonkile też cenne odmiany.
W niedzielę wybrałam wszystkie babuni a wczoraj coś musiałam jeszcze kupić to hiacynty wybrałam.

Ty już poszalałaś wcześniej z kupowaniem.

Jeszcze raz gratulacje za wyróżnienie w konkursie.

Ta nowa Biedronka to w L.?
Wiesz Haniu, zakupy w B robi Andrzej, ja rzadko. A on raczej nie patrzy w kierunku roślin, przypominam mu codziennie ale twierdzi że nie ma. Chciałam dokupić liliokształtne bo tylko 1 op. zdobyłam
A hiacynty różowe też ostatnie opakowanie zabrałam.
JoannA 20:37, 03 wrz 2013

Margarete napisał(a)

Poza tym rozplenice kupiłas - Moudry to jest ta nisak czy wyzsza bo słyszałam że sa niejako w 3 rozmiarach co do wysokości i rozłozystości.

Małgoś, mam 2 rozplenice Moudry, jedna jest bardziej rozłożysta, druga troszkę mniejsza i zwarta
Ta na 1 i 2 zdjęciu jest bardziej rozłożysta

Te 2 zdjęcia też rozplenica Moudry, bardziej zwarta (wyprostowana)
JoannA 20:39, 03 wrz 2013

na dzisiejszym spacerku z sunią uzbierało się całe wiaderko