Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

Margarete 15:23, 06 wrz 2013

JoannA napisał(a)

Koszt tej Rubrum to 17 zł ale na dzień kobiet to chyba jej sobie nie zafundujesz, ja ją w sprzedaży spotkałam dopiero w lipcu. Ogólnie z trawami - w marcu to nie widziałam żadnych traw w sprzedaży.

Ja tez znałam ta Rubrum raczej z fotografii z Waszych ogrodów a w LM widziałam ja do sprzedaży w koncu sierpnia, była przeceniona z 36 zł na 20 zł z tym,że naprawde duzy okaz i na pewno dałaby sie podzielic na 2 okazałe sztuki. Nie kupiłam, ze wzgledu na to kiepskie zimowanie, a teraz żałuje, bo cieszyłaby oko i zdobiła ogród do zimy.........
Margarete 15:28, 06 wrz 2013

JoannA napisał(a)

Wiuniu, nie stresuj się. Trawom zrób kopczyk z kory, ML wiosną zetnij. A co do turzyc to brak mi doświadczenia i jedyną jaką mam narazie w ogrodzie jest 'Ice dance'.
pozdrawiam serdecznie

Podobny temat był niedawno poruszany w wątku u Mrzenki z Madżenia ogrodnika i ona zalinkowała nam swoje czesanie z kwietnia tego roku, czesała turzuce forsted culs a pisała, z zamierza tak samo wyczesac stipy, jesli uda im sie przezimowac, oto link :
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2550-kiedys-tu-cz-ii-madzenie-ogrodnika?page=651
Margarete 15:35, 06 wrz 2013

Ale grzyby cudne ! tak lubie ...jeść, bo ze zbieraniem to sobie nie radze, no chyba że jakis wysyp jest.
Własnie w tamtym tygodniu rozmroziłam ostatnia torebke podgrzybków z ubiegłorocznych zbiorów, z masełkiem, z jajeczkiem...mhmmm pyszne były......
Teraz czas rozejrzec sie za nowymi grzybkami i porobic zapasy na zimę. Ale u nas na targu jeszcze nie widziałam sprzedajacych, więc w lasach chyba tez jeszcze nie ma grzybów.
kraania 20:24, 06 wrz 2013

bogumila_bienko napisał(a)
...ładne zbiory,tez trochę już uzbierałam,codziennie suszarka pracuje na Zacienionej.Pozdrawiam.

Asia przyjeżdżam do Ciebie na grzyby Żartuję oczywiście
JoannA 20:49, 06 wrz 2013

kraania napisał(a)

Asia przyjeżdżam do Ciebie na grzyby Żartuję oczywiście

Zapraszam Aniu serdecznie. Nie żartuję.
Porozmawiamy jutro
renatamama3 21:12, 06 wrz 2013

Asiu czosnki te drobne ,żółte,róż ,fiolet z czerwonymi tulipanami lub żonkilami żółtymi pozdrawiam
Anabell 23:59, 07 wrz 2013

Dwie imprezki w jednym dniu to za wiele. wróciłam o 22 i siedzę oglądać. Nie dostałaś najważniejszego, naparstnicę. Wiedziałam że coś jeszcze oglądałam na huśtawce i obok. Później doszłam że stało na stole pod łukami w platoniku. Gapa ze mnie......... ale wrażenie i myśl o następnym wyjściu
Teraz jestem padnięta.

Dziękuję za wygodne przejazdy, prezenty.

Nie doczytałam się, że miało zacząć się o 11 tej. wcześniej było na 12. to byłyśmy spóźnione i pewnie ostatnie.
Debra 19:27, 08 wrz 2013

Joasiu, dziękuję że byłaś, dziękuję za wspaniałe rośliny, już rosną, zdjęcia wkrótce u mnie.
Nie było czasu by porozmawiać, ale myślę, że to nasz pierwsze warszawskie spotkanie, trochę było sporo w programie, więc trzeba się spotkac ponownie
JoannA 20:11, 08 wrz 2013

Specjalnie dla miłośników grzybobrania
JoannA 20:13, 08 wrz 2013