Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

JoannA 18:38, 16 sty 2014

AgnieszkaW napisał(a)
Niemożliwe, tyyyle śniegu u Was? A u nas ciepło, słonecznie (było dzisiaj), bez grama śniegu i pachnie wiosną (narazie). Pozdrawiam cieplutko

Agnieszko,
zdjęcia świeżutkie, jeszcze cieplutkie zrobione dzisiaj o 16-tej.
U nas tyle śniegu już wczoraj nasypało, dzisiaj tylko lekki mrozik się utrzymuje i na szczęście nie pada. Taka ilość śniegu jest dla mnie zadowalająca
Dziękuję za wizytę i pozdrawiam
bociek 19:53, 16 sty 2014

Joasiu, sniegu bedzie wiecej Mrozik do -8. Jest dobrze, troche zimy potrzeba, bo juz rosliny zaczely wegetacje Taka zima jest OK

Pozdrawiam
JoannA 20:03, 16 sty 2014

bociek napisał(a)
Joasiu, sniegu bedzie wiecej Mrozik do -8. Jest dobrze, troche zimy potrzeba, bo juz rosliny zaczely wegetacje Taka zima jest OK

Pozdrawiam

Bociuś, taki snieg to radocha bo roslinki u mnie tez ruszyły. M sie trochę złości bo musi odśnieżać ale mu dzielnie pomagam.
Teraz czekam z utęsknieniem na wiosnę ale jak bociuś do nas przyleciał to chyba już tuż tuż
buziole ogromne
bociek 20:21, 16 sty 2014

Tez machalam wczoraj lopata. I cieszylam sie jak dziecko, ze moge troche fizycznie podzialac
Juz niedlugo, oby do marca

Sciskam mocno
bogumila 20:02, 17 sty 2014

...u nas w mieście też biało,myślę,że na Zacienionej jest go więcej.Lubię zimowe fotki Twojego ogrodu,ładne.pozdrawiam.
JoannA 20:10, 17 sty 2014

bogumila_bienko napisał(a)
...u nas w mieście też biało,myślę,że na Zacienionej jest go więcej.Lubię zimowe fotki Twojego ogrodu,ładne.pozdrawiam.

Bogusiu, ja też lubię zimę Ten śnieg to zbawienie dla cebulowych które poczuły wiosnę i zaczęły wychodzić. Ale dzisiaj w nocy i rano śniegu z deszczem tyle dopadało, że po powrocie z pracy otrzepywałam wszystkie iglaki bo gałęzie powyginane. W prognozach na najbliższe dni też opady śniegu, dobrze że mróz niewielki to jakoś to zniosę
pozdrawiam wieczornie i zdrówka życzę
Nati 21:46, 17 sty 2014

pięknie u Cibie tak schludnie bardzo zadbane i pomysłowo, bardzo mi się podoba , widzę że ukorzeniałaś sama horti, jakie to były , przyjęły się? a werbenę i lobelię kiedy wysiewałaś i od razu do ziemi bez stratyfikacji i namaczania itp.?
JoannA 21:59, 17 sty 2014

Nati napisał(a)
pięknie u Cibie tak schludnie bardzo zadbane i pomysłowo, bardzo mi się podoba , widzę że ukorzeniałaś sama horti, jakie to były , przyjęły się? a werbenę i lobelię kiedy wysiewałaś i od razu do ziemi bez stratyfikacji i namaczania itp.?

Dzikuje Natalio i witam w moim ogrodzie
Ukorzeniałam Limki i Anabelki i wszystkie sie przyjęły. Werbenę i lobelię wysiewałam w lutym do doniczek, pikowałam a wysadzałam do ogrodu po zahartowaniu w maju. Stratyfikowałam tylko nasionka werbeny, 2 tygodnie leżały w zamrażarce. Nie mocze nasionek przed wysianiem, przykrywam folią do momentu aż wzejdą. Nasionek lobeli nie przykrywam tylko delikatnie wciskam w ziemię.
Zachęcam do samodzielnego rozmnażania roślin bo to ogromna frajda
pozdrawiam serdecznie
yolka 10:48, 18 sty 2014

Dziekuje za przesyłkę. Jak pieknie popakowane i opisane, ale miałaś z nami roboty. Niech ci dobry los wynagrodzi. Jeszcze raz dzieki i pozdrawiam zimowo.
JoannA 11:15, 18 sty 2014

yolka napisał(a)
Dziekuje za przesyłkę. Jak pieknie popakowane i opisane, ale miałaś z nami roboty. Niech ci dobry los wynagrodzi. Jeszcze raz dzieki i pozdrawiam zimowo.

Cieszę się że przesyłka dotarła Jolu.
Roboty przy tym niewiele, w ogrodzie martwy sezon to w ramach relaksu coś tam podłubałam. Zaczyna mnie już "nosić" z braku zajęć. Za 2 tygodnie zaczynam wysiewać nasionka
Zimę Jolu mamy piękną, a śnieg już muszę strząsać z iglaków. Czekam z utęsknieniem na wiosnę.
pozdrawiam