Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

Agania 22:21, 28 sty 2014

Joasiu, będę robić sadzonki z bukszpana, dzięki za dobre słowa, gratuluję Ci twoich własnych buksików,

ja też już zrobiłam pierwsze zamówienie na liliowce, a jeszcze przed wczoraj pisałam u Ciebie, że nic nie kupuję, nie wiem czy robić przelew, czy nie, bo wysyłka dopiero w marcu, a w marcu może już nie być tych liliowców, wiesz co ja zrobię, pewnie się domyślisz
JoannA 22:28, 28 sty 2014

Agania napisał(a)
Joasiu, będę robić sadzonki z bukszpana, dzięki za dobre słowa, gratuluję Ci twoich własnych buksików,

ja też już zrobiłam pierwsze zamówienie na liliowce, a jeszcze przed wczoraj pisałam u Ciebie, że nic nie kupuję, nie wiem czy robić przelew, czy nie, bo wysyłka dopiero w marcu, a w marcu może już nie być tych liliowców, wiesz co ja zrobię, pewnie się domyślisz

Jak ma zabraknąc Agatko to zamawiaj.
Wiosna w tym roku powinna przyjść o normalnej porze, teraz się wypada, wymrozi, a w marcu będzie ciepełko Tak sobie marzę Agatko
Masz skąd wziąć sadzonki bukszpanów?
buziaki
Agania 22:31, 28 sty 2014

Tak dostanę sadzonki bukszpana od koleżanki Miałam wysiać nasionka trawek, ale nie zdążyłam, może też kupię taką ziemię do siewek i rozsad tak jak radzisz, bo Ty już masz doświadczenie, ja po raz pierwszy będę wysiewać
JoannA 22:33, 28 sty 2014

Agania napisał(a)
Tak dostanę sadzonki bukszpana od koleżanki Miałam wysiać nasionka trawek, ale nie zdążyłam, może też kupię taką ziemię do siewek i rozsad tak jak radzisz, bo Ty już masz doświadczenie, jak po raz pierwszy będę wysiewać

Nasionka zdążysz jeszcze wysiać. Jak będzie więcej słoneczka to będą ładniej i szybciej rosły. Ja tę ziemię przestestowałam poprzedniej wiosny, wszystko mi pięknie wyrosło. I też był to mój debiut
Agania 22:45, 28 sty 2014

Jakieś zajęcie naprawdę ogrodowe musimy sobie w końcu znaleźć
JoannA 22:47, 28 sty 2014

Agania napisał(a)
Jakieś zajęcie naprawdę ogrodowe musimy sobie w końcu znaleźć

To takie miłe zajęcie. Wiesz ile radości mi sprawiało to pikowanie maleńkich roślinek. A za oknem była gruba warstwa śniegu...brrr
Dobrej nocy Agatko
zmykam do łóżeczka
renatamama3 09:50, 29 sty 2014

Ja w tym tygodniu posieję werbenkę od Ciebie .Mam też kilka sadzonek bukszpanów na parapecie w słoiku z wodą ,ciekawe co z nich będzie .Żadnych nasionek jeszcze nie kupiłam .pozdrawiam
Margarete 12:17, 29 sty 2014

JoannA napisał(a)

Witaj Małgosiu, odpowiem u Ciebie
buziaki

Dzieki, czytałam
Pozdrawiam Joanno !
Margarete 12:20, 29 sty 2014

renatamama3 napisał(a)
Ja w tym tygodniu posieję werbenkę od Ciebie .Mam też kilka sadzonek bukszpanów na parapecie w słoiku z wodą ,ciekawe co z nich będzie .Żadnych nasionek jeszcze nie kupiłam .pozdrawiam

Ja tez mam nasiona werbeny zebrane w ubiegłym roku ze swojego jednego, jedynego egzemplarza werbeny jaki miałam, ale zauroczyła mnie ta roslinka, szczególnie w kompozycjach rabat angirlskich i w połączeniu z trawami ( proso rózgowate) więc chciałabym jej wiecej. Myslicie że to już pora na wysiew ?
renatamama3 13:55, 29 sty 2014

Margarete napisał(a)

Ja tez mam nasiona werbeny zebrane w ubiegłym roku ze swojego jednego, jedynego egzemplarza werbeny jaki miałam, ale zauroczyła mnie ta roslinka, szczególnie w kompozycjach rabat angirlskich i w połączeniu z trawami ( proso rózgowate) więc chciałabym jej wiecej. Myslicie że to już pora na wysiew ?

Małgosi ,też mnie zauroczyła ,Asia pisała ,że na 2 tyg zamrażalnik (kastracja ) u mnie wypada w piątek ,więc chyba posieję .pozdrówka