Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

Donia72 21:02, 02 cze 2014

Ten niebieski orlik to jest raczej fioletowy Jeszcze go nie obcinałam, więc jutro zobaczę czy nie ma pod nim jakiś siewek. A jak nie będzie to pozbieram nasionka dla Ciebie
JoannA 21:06, 02 cze 2014

bociek napisał(a)
Witaj Joasiu. Melduje, ze zrobilam objazd szkolek i kurcze rozczarowana jestem Jedynie na Plochocinskiej mieli ladny towar. Z trawami kiepsciulenko. U Pana w lasku kilka trawek, ladne sadzonki, ale ogolnie malo i wszystko mocno przebrane.
Kusza mnie hosty mediovariegata a nigdzie ich nie ma Noze jeszcze sie cos trafi.

A i jeszcze dodam, ze z moich 10 stip niestety 8 nie ruszylo A stip w ogrodniczych nie ma, a jak sie trafiaja to bardzo drogie

Bociusiu, pan w lasku obiecał dostawę traw na początku czerwca. Może w tym tygodniu zajrzę czy już są to napiszę.
A mediovariegaty nie miał? Ostatnio widziałam u niego bardzo dużo odmian.
Moje stipy ładnie przetrwały zimę, fotki wcześniej wkleiłam
JoannA 21:14, 02 cze 2014

Donia72 napisał(a)
Ten niebieski orlik to jest raczej fioletowy Jeszcze go nie obcinałam, więc jutro zobaczę czy nie ma pod nim jakiś siewek. A jak nie będzie to pozbieram nasionka dla Ciebie

Doniu, żeby nie było problemu z wysyłką to nasionka poproszę. Pobawie się sama z wysiewem bo to akurat lubię
JoannA 21:18, 02 cze 2014

Donia72 21:20, 02 cze 2014

Joasiu, z wysyłką to żaden kłopot Jutro dokładnie obejrzę i dam Ci znać
JoannA 21:21, 02 cze 2014

Donia72 napisał(a)
Joasiu, z wysyłką to żaden kłopot Jutro dokładnie obejrzę i dam Ci znać

OKI
bociek 21:24, 02 cze 2014

No wlasnie nie mial, szukalam w tych hostach i nie znalazlam. Nooo taka wlasnie mnie interesuje
JoannA 21:25, 02 cze 2014

bociek napisał(a)
No wlasnie nie mial, szukalam w tych hostach i nie znalazlam. Nooo taka wlasnie mnie interesuje

To na jesieni już masz
Anabell 22:18, 02 cze 2014

Ta hosta skrętnolistna szybko się rozrasta, można dzielić. w tym czasie świetnie wyglądają świeżutkie. Mam takich kilka, to były jedne z pierwszych i są NN.
Asiu - stipy mam dzięki Tobie, i warto co rok zbierać nasionka.
Mam też wysiane ale dużo mniejsze od Twoich.

Co do zbieranych nasion, to pomyliłam nasiona cynii białej, Wysłałam kilku osobom różne nasionka w tym cynie tylko nie wiem komu.
Sama wysiałam jako cynie dwukrotnie na zapas,rozpikowałam i po jakimś czasie stwierdziłam pomyłka, to są dalie niskie białe i różowe.
Byłam przekonana iż znam wygląd nasion.
JoannA 22:21, 02 cze 2014

Anabell napisał(a)
Ta hosta skrętnolistna szybko się rozrasta, można dzielić. w tym czasie świetnie wyglądają świeżutkie. Mam takich kilka, to były jedne z pierwszych i są NN.
Asiu - stipy mam dzięki Tobie, i warto co rok zbierać nasionka.
Mam też wysiane ale dużo mniejsze od Twoich.

Co do zbieranych nasion, to pomyliłam nasiona cynii białej, Wysłałam kilku osobom różne nasionka w tym cynie tylko nie wiem komu.
Sama wysiałam jako cynie dwukrotnie na zapas,rozpikowałam i po jakimś czasie stwierdziłam pomyłka, to są dalie niskie białe i różowe.
Byłam przekonana iż znam wygląd nasion.

Haniu,
Pomyłki z nasionkami zdarzają się często. A obdarowani powinni być zadowoleni bo niskie dalie śliczne przecież.
A na rabatach wysiały sie stipy i werbena bo mnie gąszcz siewek?