Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

Donia72 22:31, 05 sie 2014

Joasiu, to masz urlopWypoczywaj
JoannA 22:34, 05 sie 2014

Donia72 napisał(a)
Joasiu, to masz urlopWypoczywaj

Wiuniu,
mam urlop ale też i jakieś plany ogrodowe.
I mały problem bo mi kret wlazł do ogrodu i sieje spustoszenie. Kopce na rabatach i trawniku. Dzisiaj zagościł w skrzyniach z warzywami. Nie wiem jak się go pozbędę. Jadę jutro kupić jakieś śmierdzidło to może wyprowadzi się do lasu
Donia72 22:38, 05 sie 2014

Joasiu, u nas na kreta nic nie pomagalo Dopiero jak maz przywiozl pulapki, to wtedy bylo widac efekt. Nawet kiedys pozyczyl koledze i ten tez zlapalTeraz pojawily sie juz na allegro.Takie metalowe z zapadka.
JoannA 22:53, 05 sie 2014

Donia72 napisał(a)
Joasiu, u nas na kreta nic nie pomagalo Dopiero jak maz przywiozl pulapki, to wtedy bylo widac efekt. Nawet kiedys pozyczyl koledze i ten tez zlapalTeraz pojawily sie juz na allegro.Takie metalowe z zapadka.

Wiem Doniu
Te pułapki trzeba umiejętnie założyć. Miałam takie i oddałam bo uznałam, że już niepotrzebne.
Kiedyś kupowałam taki śmierdzący środek ale ostatnio nigdzie go nie widziałam. Szkoda bo był skuteczny.
BusyBee 14:03, 06 sie 2014

Asiu pozdrawiam Cię z Mazur widzę, ze też urlopujesz i jeszcze walczysz z kretem
jaka pogoda u Ciebie?
JoannA 14:14, 06 sie 2014

BusyBee napisał(a)
Asiu pozdrawiam Cię z Mazur widzę, ze też urlopujesz i jeszcze walczysz z kretem
jaka pogoda u Ciebie?

Ale Ci zazdroswzczę tych Mazur.
Wczoraj w nocy solidnie popadało, teraz ciepło ale pochmurno.
Widzę znowu nowy kopiec kreta. Przewędrował przez wszystkie borówki, chyba przekopie mi cały ogród
Siedzę w domu, leniuchuję. Muszę się trochę podkurować bo 3 tydzień męczy mnie kaszel, węzły powiększone. W pracy przez te ostatnie tygodnie włączona klimatyzacja nie wyszła mi na dobre.
Kasiu, jaki masz aparat bo muszę się w końcu zmobilizować i zdecydować na jakiś zakup. Zdjęcia z komórki marne.
pozdrawiam
polinka 15:54, 06 sie 2014

Joasiu przyjemnego odpoczynku
Kasia Kindzia ma jakiś sposób na kreta i nornice, napisałam do niej i czekam na odpowiedz.
JoannA 16:08, 06 sie 2014

polinka napisał(a)
Joasiu przyjemnego odpoczynku
Kasia Kindzia ma jakiś sposób na kreta i nornice, napisałam do niej i czekam na odpowiedz.

Dziękuję Polinko
Ręce mi już opadają co te dranie wyrabiają w ogrodzie
Psina biega po ogrodzie i szczeka. Wywęszyła te intruzy tylko nie bardzo wie jak się do nich dobrać. Pewnie je na jakis czas wypłoszyła, ale wrócą jak będzie cisza w ogrodzie.
Kasya 16:10, 06 sie 2014

Kreta nie mialam ale na nornice bardzo dobrze sie sprawdzaja te piszczace urzadzenia, wiec moze na kreta tez ?
JoannA 16:12, 06 sie 2014

Kasya napisał(a)
Kreta nie mialam ale na nornice bardzo dobrze sie sprawdzaja te piszczace urzadzenia, wiec moze na kreta tez ?

Sąsiad ma piszczące urządzenia a krety obok kopią. Krety wyjadają pędraki, wyniosą się w inny rewir jak już wszystko zjedzą. Żeby tylko szkód przy tym nie robiły.