Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

Mirka 06:35, 30 paź 2014

bogumila_bienko napisał(a)
Może spróbuj samodzielnie zadbać o sadzonki bukszpanu,moje nie chorują.Ukorzeniałam od "30-letniej matki",wszystkie trzymają się zdrowo.
Bogusia ma rację te robione samodzielnie sadzonki z bukszpana są zdrowsze bo nie podpędzane jak w szkółkach.Moje też zdrowiutkiei zieleniutkie a mają już 3 sezon.
Margarete 10:27, 30 paź 2014

Wpadłam do ciebie Joasiu po jesienne widoczki i nie zawiodłam sie. Jeszcze u ciebie dużo kolorowo mimo przymrozków...berberysy, tawułki, rozchodnik, zurawki...i mamy purpurę, brąz, rózne odcienie rudości....
A wszystko to na tle zieleni iglaków i innych roslin. Ładnie
U mnie tez jest jeszcze troche kolorowych lisci na krzewach i kolory na zurawkach a do tego zielen i szarość kłosów miaskantów lub innych traw.....a wszystko to "posypans"szronem jak cukrem pudrem...Taki obraz oglądam co dzien rano przed praca przaz okno...zimno wiec nie mam ochoty na wyjscie do ogrodu ale widoczek ładny.
Pozdrawiam i czekam na dlasze fotki
Donia72 20:28, 31 paź 2014

Przyszłam się przywitać
Joasiu, jak wyszedł Ci stroiczek? Dopiero dzisiaj znalazłam chwilkę, żeby zajrzeć do Ciebie, ale i tak zaraz idę się umyć i spać, bo jutro też idę do kwiaciarni
Buziaki
JoannA 20:57, 31 paź 2014

Donia72 napisał(a)
Przyszłam się przywitać
Joasiu, jak wyszedł Ci stroiczek? Dopiero dzisiaj znalazłam chwilkę, żeby zajrzeć do Ciebie, ale i tak zaraz idę się umyć i spać, bo jutro też idę do kwiaciarni
Buziaki

Zrobiłam dwa
Do tego który pokazywałam dołożyłam srebrny świerk i żywy bluszcz.
Drugi jest z chryzantem w kolorze pomarańczu,żółty rokitnik, róże ecru i dodatki.
Fotek nie zrobiłam bo jestem już padnięta. Cały dzień spędziłam w ogrodzie na porządkowaniu rabat. Wykopałam dalie, wysypałam na rabacie korę i parę godzin lałam wodę bo susza ogromna. Muszę się jeszcze zapakować bo jutro rano wyjazd na groby.
Buziaki
JoannA 09:23, 02 lis 2014

bogumila_bienko napisał(a)
Może spróbuj samodzielnie zadbać o sadzonki bukszpanu,moje nie chorują.Ukorzeniałam od "30-letniej matki",wszystkie trzymają się zdrowo.

Bogusiu,
sadzonki z bukszpana robię jak tylko mam materiał. I rzeczywiście coś w tym jest, te własne ukorzenione nie chorują.
Tu mam bukszpaniki z własnych sadzonek

a tu te nieszczęsne kupowane. Niedożywione?

pozdrawiam niedzielnie
JoannA 09:25, 02 lis 2014

Mirka napisał(a)
Bogusia ma rację te robione samodzielnie sadzonki z bukszpana są zdrowsze bo nie podpędzane jak w szkółkach.Moje też zdrowiutkiei zieleniutkie a mają już 3 sezon.

Faktycznie łądne sadzoneczki Mirko.
Niezła plntacja
pozdrawiam
JoannA 14:08, 02 lis 2014

Jesień u nas zagościła na dobre. Ogród jakiś smutny, taki listopadowy...
Królują trawy
miscant 'Malepartus'

Hermann Mussel

JoannA 14:16, 02 lis 2014

miscant 'Jeorge'

miscant 'Graziella'

Po kilku mroźnych nockach wszystkie hortki straciły liście
miscant 'Adagio'
JoannA 14:23, 02 lis 2014

Takiego gościa miałam dzisiaj w ogrodzie

JoannA 15:01, 02 lis 2014

Margarete napisał(a)
Wpadłam do ciebie Joasiu po jesienne widoczki i nie zawiodłam sie. Jeszcze u ciebie dużo kolorowo mimo przymrozków...berberysy, tawułki, rozchodnik, zurawki...i mamy purpurę, brąz, rózne odcienie rudości....
A wszystko to na tle zieleni iglaków i innych roslin. Ładnie
U mnie tez jest jeszcze troche kolorowych lisci na krzewach i kolory na zurawkach a do tego zielen i szarość kłosów miaskantów lub innych traw.....a wszystko to "posypans"szronem jak cukrem pudrem...Taki obraz oglądam co dzien rano przed praca przaz okno...zimno wiec nie mam ochoty na wyjscie do ogrodu ale widoczek ładny.
Pozdrawiam i czekam na dlasze fotki

Małgosiu,
dziękuję za odwiedziny.
Przymrozki opustoszyły mój odród ze wszystkich kwitnących roślin. Sporo róż jeszcze kwitło i miały dużo pąków. Liście sypią się na potęgę, jedynie trawy zdobią mój ogród. Dzielnie trzymają sie też berberysy ale to już chyba ich ostatnie podrygi.
Wstawiłam fotke tych moich bukszpanów przy placyku żwirowym i jak widac nie wyglądają imponująco. Muszę im więcej uwagi poświęcić, podsypać kompostem bo jakieś zagłodzone bidulki.
Oszroniony ogród widzę ostatnio codziennie ale fotek nie mogę zrobic bo rano spieszę się do pracy.
pozdrawiam niedzielnie