Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

JoannA 15:05, 02 lis 2014

JoannA 15:09, 02 lis 2014

Amrowiec nie zdążył sie do końca przebarwić
JoannA 15:14, 02 lis 2014

sosna 'Winter Gold' już w zimowych barwach
JoannA 15:18, 02 lis 2014

A milin to już prawdziwy golas
Donia72 16:04, 02 lis 2014

Joasiu, ja już mam wolne, więc jutro planuję zrobić porządki w ogrodzie. Muszę powycinać przekwitnięte i uschnięte rośliny i pograbić liście. Mam nadzieję, że pogoda dopisze pozdrawiam cieplutko
JoannA 16:21, 02 lis 2014

Donia72 napisał(a)
Joasiu, ja już mam wolne, więc jutro planuję zrobić porządki w ogrodzie. Muszę powycinać przekwitnięte i uschnięte rośliny i pograbić liście. Mam nadzieję, że pogoda dopisze pozdrawiam cieplutko

Na jutro zapowiadają niezłą pogodę Doniu to nadrobisza zaległości w ogrodzie.
Ja też mam wolne to troszkę popracuję, a przede wszystkim podleje ogród bo nadal sucho.
odpozdrawiam
bogumila 16:46, 02 lis 2014

...myślę,że kupione bukszpanki ruszą wiosną,daj im papu, trochę czasu i podsyp kompostem.Twoje sadzonki dorodne...a wysokich traw tylko pozazdrościć...dostojnie się prezentują...muszę wiosna się rozejrzeć,nie wiedziałam,ze jest aż tyle pięknych odmian...mam jedną i na dodatek nn...z trawkami dopiero zaczynam...
JoannA 16:54, 02 lis 2014

bogumila_bienko napisał(a)
...myślę,że kupione bukszpanki ruszą wiosną,daj im papu, trochę czasu i podsyp kompostem.Twoje sadzonki dorodne...a wysokich traw tylko pozazdrościć...dostojnie się prezentują...muszę wiosna się rozejrzeć,nie wiedziałam,ze jest aż tyle pięknych odmian...mam jedną i na dodatek nn...z trawkami dopiero zaczynam...

Bogusiu,
z trawami to ja też dopiero zaczynam. Odmian mam sporo bo chcę sprawdzić która najlepiej poradzi sobie w naszym surowym klimacie.
A tu miskant nn wyhodowany własnoręcznie z nasionka. Narazie ma tylko dwa kwiatostany ale jak cieszą
bogumila 17:07, 02 lis 2014

JoannA napisał(a)

Bogusiu,
z trawami to ja też dopiero zaczynam. Odmian mam sporo bo chcę sprawdzić która najlepiej poradzi sobie w naszym surowym klimacie.
A tu miskant nn wyhodowany własnoręcznie z nasionka. Narazie ma tylko dwa kwiatostany ale jak cieszą
...może i ja spróbuję coś wysiać?Nie wiedziałam,że można takie wspaniałe okazy samemu wyhodować...myślałam,że tylko przez podział.
JoannA 17:12, 02 lis 2014

bogumila_bienko napisał(a)
...może i ja spróbuję coś wysiać?Nie wiedziałam,że można takie wspaniałe okazy samemu wyhodować...myślałam,że tylko przez podział.

Ten na zdjęciu ma 2 lata, z całej torebki nasionej wzeszło zaledwie osiem ale sie udało. Warto próbować.
Wiosną wysiałam z własnych nasion rozplenicę 'Moudry' i wiesz że wschodziła pół roku. Teraz mam 15 cm rozpleniczki ale zabrałam je na zimę do garażu