Joasiu, ja już mam wolne, więc jutro planuję zrobić porządki w ogrodzie. Muszę powycinać przekwitnięte i uschnięte rośliny i pograbić liście. Mam nadzieję, że pogoda dopisze pozdrawiam cieplutko
Na jutro zapowiadają niezłą pogodę Doniu to nadrobisza zaległości w ogrodzie.
Ja też mam wolne to troszkę popracuję, a przede wszystkim podleje ogród bo nadal sucho.
odpozdrawiam
...myślę,że kupione bukszpanki ruszą wiosną,daj im papu, trochę czasu i podsyp kompostem.Twoje sadzonki dorodne...a wysokich traw tylko pozazdrościć...dostojnie się prezentują...muszę wiosna się rozejrzeć,nie wiedziałam,ze jest aż tyle pięknych odmian...mam jedną i na dodatek nn...z trawkami dopiero zaczynam...
Bogusiu,
z trawami to ja też dopiero zaczynam. Odmian mam sporo bo chcę sprawdzić która najlepiej poradzi sobie w naszym surowym klimacie.
A tu miskant nn wyhodowany własnoręcznie z nasionka. Narazie ma tylko dwa kwiatostany ale jak cieszą
Ten na zdjęciu ma 2 lata, z całej torebki nasionej wzeszło zaledwie osiem ale sie udało. Warto próbować.
Wiosną wysiałam z własnych nasion rozplenicę 'Moudry' i wiesz że wschodziła pół roku. Teraz mam 15 cm rozpleniczki ale zabrałam je na zimę do garażu