Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

JoannA 19:54, 08 lut 2015

Agania napisał(a)
Uwielbiam te twoje sadzoneczki oglądać, to takie motywujące i zachęcające super zajęcie, na przedwiośniu i jaka oszczędność, i satysfakcja z własnych siewek

Joasiu, a co wysiewasz w tym roku?

Aganiu już wysiałam stokrotke afrykańską, dzwony irlandzkie, werbenę, stipę, ryż ozdobny i paprykę. Sporo nasionek jeszcze czeka na swoją kolej, a ja już mysle gdzie ja to wszystko zmieszczę.
Dzisiaj zauważyłam że wschodzą już pierwsze nasionka, dzionek był dzisiaj bardzo słoneczny a to najlepsze dla wschodów. Wszystkie paletki ustawiam na najbardziej nasłonecznionych parapetach.
JoannA 19:56, 08 lut 2015

Agania napisał(a)
Joasiu wysiałam dzisiaj cebulę, stipę , cleome i ostróżkę...kwiaty od Ciebie

Mama nadzieję, że te zeszłoroczne mi wzejdą

buziak

Z ogromną uwagą będę śledziła Twoje poczynania z tą cebulą.
A te zeszłoroczne nasionka powschodzą tylko wschody mogę być słabsze.
buziaki
Agania 21:55, 08 lut 2015

JoannA napisał(a)

Aganiu już wysiałam stokrotke afrykańską, dzwony irlandzkie, werbenę, stipę, ryż ozdobny i paprykę. Sporo nasionek jeszcze czeka na swoją kolej, a ja już mysle gdzie ja to wszystko zmieszczę.
Dzisiaj zauważyłam że wschodzą już pierwsze nasionka, dzionek był dzisiaj bardzo słoneczny a to najlepsze dla wschodów. Wszystkie paletki ustawiam na najbardziej nasłonecznionych parapetach.

Ciekawa jestem jak wyglądają dzwony irlandzkie i ryż ozdobny...masz jakieś foto?
Agania 22:01, 08 lut 2015

JoannA napisał(a)

Z ogromną uwagą będę śledziła Twoje poczynania z tą cebulą.
A te zeszłoroczne nasionka powschodzą tylko wschody mogę być słabsze.
buziaki

Zobaczymy, posiałam, jeszcze nie umiem zbierać nasionek,ale dojrzewam i się uczę od mojej mistrzyni...pisz, mów mi, zakręciłam się...jeszcze bardziej jak poczytałam pierwsze polskie wydanie Gardeners' World

Madzenka 06:35, 09 lut 2015

Wysiewy na calego
JoannA 16:50, 09 lut 2015

Agania napisał(a)

Zobaczymy, posiałam, jeszcze nie umiem zbierać nasionek,ale dojrzewam i się uczę od mojej mistrzyni...pisz, mów mi, zakręciłam się...jeszcze bardziej jak poczytałam pierwsze polskie wydanie Gardeners' World

To nie takie trudne Aganiu, zbieranie nasionek też przerobimy na forum.
Moja stipa wysiana 2 lutego już wschodzi. Jakby Twoja nie powschodziła to daj znać to wyślę bo jeszcze troszeczkę posiadam.
buziaki
JoannA 16:51, 09 lut 2015

Madzenka napisał(a)
Wysiewy na calego

Czekam kiedy Marzenka się od nas zarazi.
Dla mnie największą radochą jest jak sama wyhoduje roślinki, pierwsze wschody już są
Iwk4 17:03, 09 lut 2015

Joasiu, ja tez wysiałam stipę 2 lutego, ale sprawdzę dopiero w sobotę, bo jestem poza domem. Na straży zostawiłam córcię, aby na nie chuchała
Nasionka, które zamówiłam z twojego polecenia doszły po dwóch dniach razem z gratisem. Dziękuję pięknie.
JoannA 17:09, 09 lut 2015

Iwk4 napisał(a)
Joasiu, ja tez wysiałam stipę 2 lutego, ale sprawdzę dopiero w sobotę, bo jestem poza domem. Na straży zostawiłam córcię, aby na nie chuchała
Nasionka, które zamówiłam z twojego polecenia doszły po dwóch dniach razem z gratisem. Dziękuję pięknie.

Zadzwoń do córki żeby ją tylko zraszała, a jak przykryłaś folią to codziennie trzeba wietrzyć.
Fajnie że mój sprzedający przypadł Ci do gustu. Ja tam robię zakupy od 3 lat
szemusia 17:39, 09 lut 2015

A ja właśnie zmieniłam dostawcę i czekam na przesyłkę, czekam... Ale ja cierpliwa jestem
A od wczoraj u mnie zimowo, ale jest nadzieja na wiosnę w tym tygodniu

Joasiu, czy Ty stratyfikowałaś zebrane nasionka stipy? Moje z własnego ogródka nie wzeszly i tak sie zastanawiam - niedajrzałe były, czy jednak powinnam je przemrozić?
Pozdrawiam