Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

JoannA 00:10, 24 cze 2016

Dla Kasi (Kasya)
Kasya 07:52, 24 cze 2016

Moja molinia jakaś jasniejsza się wydaje

Porzeczki... Fajnie.... Nie pamietam u ciebie

No i fajnie ze ostał ci się ML, jakie ma stanowisko ? Bo i mnie żaden, w żadnej części ogrodu

Bo ze roze cudne to wiesz
JoannA 09:03, 24 cze 2016

Kasiu
Molinia to młodziutkie i maleńkie sadzoneczki to może różnią się trochę wybarwieniem.
Mam jedną porzeczkę pienną i rośnie wśród innych roślin w sąsiedztwie rabaty z borówkami.
Z 9 ML przeżyło 6, 2 są całkiem ładne a pozostałe tak po parę ździebełek. Najlepiej poradziły sobie te przy tarasie na rabacie z ambrowcem.
Mam nadzieję że swoich nie wykopałaś bo zauważyłam że u mnie jeszcze teraz coś tam powoli się rusza w trawach.
Kasya 10:16, 24 cze 2016

JoannA napisał(a)
Kasiu
Molinia to młodziutkie i maleńkie sadzoneczki to może różnią się trochę wybarwieniem.
Mam jedną porzeczkę pienną i rośnie wśród innych roślin w sąsiedztwie rabaty z borówkami.
Z 9 ML przeżyło 6, 2 są całkiem ładne a pozostałe tak po parę ździebełek. Najlepiej poradziły sobie te przy tarasie na rabacie z ambrowcem.
Mam nadzieję że swoich nie wykopałaś bo zauważyłam że u mnie jeszcze teraz coś tam powoli się rusza w trawach.

nie, nie wykopalam ale zycie nie widac ;(

Joasiu, a na swieto roz w Konskowoli bedziesz sie wybierac w lipcu?
JoannA 10:53, 24 cze 2016

Kasya napisał(a)

nie, nie wykopalam ale zycie nie widac ;(

Joasiu, a na swieto roz w Konskowoli bedziesz sie wybierac w lipcu?

To zależy od wielu spraw Kasiu. Wszystko zależy od tego jak A. będzie się czuł bo to trochę daleko i podróż może się okazać zbyt uciążliwa dla niego.
Margarete 15:52, 24 cze 2016

Ja też tu daaaawno nie zaglądałam, i akurat na te twoje piekności trafiłam, nie umiałabym sie zdecydowac która najpiekniejsza, ty chyba z resztą też nie...
U mnie czesto moi goście - nie-ogrodnicy tez mi zadaja pytanie - która roslina moja najpiekniejsza ? czy ulubiona ? nie umiem odpowiedziec...
Pieknie u ciebie Joanno
Buziaki!

Margarete 15:55, 24 cze 2016

JoannA napisał(a)
Alchymist wczoraj

Cudny jest...szkoda że nie powtarza kwitnienia. Mam za mały ogródek na takie róże które są dość duże a jednocześnie rok czeka sie na nie, szukam i wybieram bardziej uniwersalne i kompaktowe
Ale jest uroczy , to fakt
JoannA 16:07, 24 cze 2016

Margarete napisał(a)

Cudny jest...szkoda że nie powtarza kwitnienia. Mam za mały ogródek na takie róże które są dość duże a jednocześnie rok czeka sie na nie, szukam i wybieram bardziej uniwersalne i kompaktowe
Ale jest uroczy , to fakt

Małgosiu
Alchymist nie powtarza kwitnienia ale bardzo długo kwitnie i to jest jej ogromny plus. A że duży krzak to prawda, ale na szczęście przygotowałam dla niej sporo miejsca.
I to co najbardziej cenię w tej róży to jej upojny zapach. Dzisiaj siedziałam na tarasie, upajałam się jej pięknem i cudownym aromatem i pomyślałam że nie zamieniłabym jej na inną.
I nie przeszkadza mi że śmieciuch, zawsze można przecież posprzątać.
Miło że zaglądasz Małgosiu
Buziaki
yolka 13:08, 25 cze 2016

Ale śliczne masz róże, no i ten rąbek tarasu, czy mogę liczyć na więcej?
szemusia 14:46, 26 cze 2016

JoannA napisał(a)
Do znudzenia Alchymist.

Maria Curie

Piękny Zachwyca i kolor i kształt - możesz zanudzać

Zawsze z ogromną uwagą śledzę fotki Twojego ogrodu, Joasiu - jest taki dopracowany, dopieszczony... Wszystko na swoim miejscu. I trawnik soczysty dostrzegłam - u mnie mimo podlewania przy takich upałach schnie w oczach...