Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

JoannA 23:06, 23 paź 2016

yolka napisał(a)

Już tam byłam, piękne miejsce, szkoda, że tak daleko i o tej porze to nijak po drodze zachaczyć, trza by się wybrać specjalnie

Dla takich widoków warto tam wybrać się jeszcze raz
Mirka 10:25, 24 paź 2016

Joasiu piekne klony pokazałaś Jakie ty kupiłaś?
Kasya 16:31, 24 paź 2016

Mirka napisał(a)
Joasiu piekne klony pokazałaś Jakie ty kupiłaś?

no wlasnie, no wlasnie...jakie i w jakiej cenie

sliczne kolorki, tez bym nie umiala sie oprzec no i zazdroszcze wycieczki
JoannA 19:33, 24 paź 2016

Mirko, Kasiu
Jeden to Ussyryjski, a drugi nie pamiętam. Jak zerknę na karteczkę to napiszę
A cena chyba przyzwoita to 49 i 39 zeta.
Anabell 21:45, 29 paź 2016

Asiu- i jak nie skusić się dla takiej ceny

Dałaś radę dziś coś posadzić Mnie wywiało, deszcz/grad wypędzał, ale po południu na chwilę słońce wyjrzało i jeszcze poleciałam do sadzenia.
Dobrze że w domu cieplutko. Ściskam też cieplutko
JoannA 22:03, 29 paź 2016

Anabell napisał(a)
Asiu- i jak nie skusić się dla takiej ceny

Dałaś radę dziś coś posadzić Mnie wywiało, deszcz/grad wypędzał, ale po południu na chwilę słońce wyjrzało i jeszcze poleciałam do sadzenia.
Dobrze że w domu cieplutko. Ściskam też cieplutko

Haniu
Dzisiaj widziałam ogród tylko rano i wieczorkiem bo wyjeżdżaliśmy na groby Naszych nabliższych. Ale musiała być niezła wichura bo wszędzie pełno liści nawet podjazd, a nie zdarzyło sie tak odkąd zamieszkaliśmy. Sąsiad mówił że u nas dzisiaj była burza.
Jak pogoda jutro dopisze to biorę się do pracy mimo że u nas w zwyczaju w dzień święty odpoczywać. Ale nie mam wyjścia bo mnie zima zastanie z cebulkami i różami z gołym korzeniem
Patrzyłam na długoterminową i po 10 jakieś minusowe tempaeratury w dzień zapowiadają, mam nadzieję że to nie zapowiedź zimy.
A jeszcze planuję jutro zajrzeć choć na chwilę do lasu bo może grzybki się pojawiły. Jak jechaliśmy dzisiaj to na parkingach leśnych pełno samochodów, a przy trasie pełno sprzedających.
Buziaki Hanuś
Anabell 22:38, 29 paź 2016

Boję się mrozów, jeszcze nie teraz. Burzę też miałam z grzmotami i gradem, długi czas lód utrzymywał się na gałązkach.

a grzybki to pewnie gąski i opieńki

Ja też jeszcze sadzenia swoich wykopanych tulipanów mam, długo się schodzi posortować muszę.

Jutro tylko wyjdę 600 krokósów posadzić to też moje.
Następna paczka jest na poczcie. w poniedziałek odbiorę ale to szybko pójdzie bo
tylko brakujące narcyzy będą.
w pierwszych dniach listop. przyjdą drobnocebulowe.

JoannA 22:53, 29 paź 2016

Anabell napisał(a)
Boję się mrozów, jeszcze nie teraz. Burzę też miałam z grzmotami i gradem, długi czas lód utrzymywał się na gałązkach.

a grzybki to pewnie gąski i opieńki

Ja też jeszcze sadzenia swoich wykopanych tulipanów mam, długo się schodzi posortować muszę.

Jutro tylko wyjdę 600 krokósów posadzić to też moje.
Następna paczka jest na poczcie. w poniedziałek odbiorę ale to szybko pójdzie bo
tylko brakujące narcyzy będą.
w pierwszych dniach listop. przyjdą drobnocebulowe.

Widziałam Haniu że mieli podgrzybki. Takie fajne małe do marynowania. U nas mogą być gąski, opieniek jeszcze nigdy nie spotkałam w naszych lasach.
Nieźle poszalałaś z tymi cebulami. Ja w tym roku skromnie z zakupami cebulowych (200 tulipanów) ale mam pełną skrzynkę swoich wykopanych, wszystko mi się wymieszało więc będzie misz masz. Pewnie z 500 wysadziłam wcześniej ale łatwo poszło bo przerabiałam rabatę i miejsca było sporo. Teraz to już wciskanie na siłę bo wszędzie gąszcz się zrobił i tak łatwo nie będzie.
Mrozów też jeszcze nie chcę. Te długoterminowe często się zmieniają więc po cichu liczę na długą cieplą jesień
Agania 19:33, 31 paź 2016

Joasiu miałaś przecudną krótką wycieczkę, arboretum w Rogowie ma czym zachwycać, piękne strarodrzewa i w dodatku tyle klonów, urzekło mnie na maxa..nie dziwię się, że Tyle klonów zmieściło sie do auta, fajnego masz Andrzeja...ogród oglądnęłam na szybko, zimą nadrobię...jest zawsze idealnie piękny

Miałaś dziewczyny na wizycie, brakuje Was na pamiątkowych fotkach?

Grzybków mi brakuje i ich zbierania, ja jak zwykle z cebulowymi jestem spóźniona, jesteś dla mnie motywacją, posadziłaś..i kto tu jest do tyłu robotą
buź
Anabell 20:08, 31 paź 2016

Asiu- zbierz nasionka ja mam 12 krzaczków i jednego nie było przez dwa lata.