Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

margi 22:07, 24 lip 2013

Też mi się podoba gratuluję
JoannA 22:09, 24 lip 2013

margi napisał(a)
Też mi się podoba gratuluję

Bardzo dziękuję
JoannA 22:13, 24 lip 2013

Sonka napisał(a)
Pewnie już Ci nie raz pisałam Joasiu, ogród bardzo mi się podoba,rośliny takie świeże, zadbane, pięknie. Widzę, że stipa u Ciebie już ma sporo kwiatostanów, a moja jest na razie zielona, werbena za to u mnie jakaś mało atrakcyjna koloru prawie nie widać, małe bardzo baldaszki, czy to się zmieni?
Wróciłam dopiero ze spotkania z imienniczkami, ale jutro pstryknę parę zdjęć to zobaczysz, czy też tak miałaś. Hortensje piękne, zakochałam się w nich nim zaczęłam na nowo tworzyć ogród, mam ich trochę ale ciągle mi mało, równie ładne, że napatrzeć się nie mogę a ostatnio nabyte, rosną u mnie w poczekalni, więc na wiosnę będę je eksmitować na stałe miejsce.Gratuluję Wam pięknego ogrodu. Masz w ogrodzie nawadnianie automatyczne? Ja niestety nie, więc latam z konewkami, pozdrawiam

Krysiu, dziękuję
Stipa szybko wypuści kwiatostany, u mnie niedawno też była zielona. Moja werbena też niezbyt atrakcyjnie wygląda, spodziewałam sie większego efektu ale może to sie zmieni.
Nie mamy automatycznego nawadniania, podobnie jak Ty biegam z konewką i wężem. Tam gdzie to możliwe ustawiam zraszacze.
pozdrawiam
GorAna 23:05, 24 lip 2013

Joasiu, piękny spektakl kwiatowy w Twoim ogrodzie
Trawa też bardzo mi się podoba
Pozdrawiam
JoannA 23:13, 24 lip 2013

Dziękuję Aniu
Dobrej nocki
08:26, 25 lip 2013
Witaj Asiu z rana
.U nas piękne słoneczko a zapowiadali deszcze,coś ostatnio nie trafiają z tymi prognozami,może po południu popada bo sucho wszędzie.
Ale kolorów u Ciebie,kwiaty szaleją
A jak milin? Spokojnie siedzi na miejscu? Bo mój to jaś wędrowniczek,odrósł kawałek od swojego miejsca,pewnie trzeba będzie jakieś ograniczniki włożyć.Jeszcze mi nie zakwitł bo to odrost od koleżanki,będę musiała poczekać trochę.No i zapomniałam jaki kolor to mabyć ale chyba też czerwony.
To jak to jest z tą stipą? warto okrywać na zimę czy raczej wysiewać jak u Ciebie?
Pozdrawiam cieplutko
JoannA 09:30, 25 lip 2013

Anulko, mój milin rośnie na stałym miejscu już trzeci rok, zaskoczył mnie kwiatami po raz pierwszy
Swojej stipy nie będę okrywała, jeśli przeżyje to fajnie a nasionka i tak wiosną wysieję bo bardzo mi się ta trawka podoba.
U nas brak słoneczka a deszcz też by się przydał Anulko bo już sucho.
pozdrawiam
Margarete 10:45, 25 lip 2013

Anulka napisał(a)
Ja znałam wcześniej krwawniki ale tylko żółte i myślałam,że tylko takie występują.Kojarzyły mi się z nieużytkami,jakimiś piachami.A tu proszę..wyglądają rewelacyjnie w tych odcieniach różu a do tego te delikatne jak mgiełki trawy.
Asiu dużo roslin posadziłam u siebie bez składu i ładu ale wtedy nie miałam bladego pojęcia co i jak,gdybym wtedy miała tę mądrość ogrodową co teraz A teraz kombinowanie,intensywne przycinanie ale najważniejsze,ze pozbyliśmy się wiosną szpaleru cyprysików..hurrra
miłego dnia

Ja w tym roku wiosna kupiłam w Łodzi w najwiekszym centrum ogrodniczym u pana T. krwawniki w 3 kolorach : rózowym, bordowym i łososiowym. Wsadziłam do doniczki w domu jak jeszcze były sniegi za oknem bo one juz w torebce foliowej kiełkowały i "chciały do ziemi". Ładnie wyrosły tylko w jednym kolorze.... czerwone - szkoda, nie wiem dlaczego..........
Ale teraz w sobote na zwiedzając ogrody Kapiasów byłam nimi zauroczona, na prawie każdej angielskiej rabacie były, w wielu kolorach. One tak jak werbena komponuja sie dobrze z każdym "roslinnym towarzystwem"
Margarete 10:50, 25 lip 2013

JoannA napisał(a)
stipa szaleje

Super ta stipa wygląda, musze ja mieć w przyszłym roku u siebie.
Śliczne miejsca pokazujesz Joasiu, a najbardziej przemawiaja do mnie fotki przed- i po-. Widac jak sie zmieniało i jak teraz u ciebie slicznie i zmiany są na korzyść.
Zakoczył mnie milin amerykański w tym kolorze, mysłałam,że sa tylko takie o pomarańczowych i czerwonych kwiatach.
Debra 11:00, 25 lip 2013

Tak jak pisze Małgorzata - trudno o krwawniki w różowym. Te czerwone chyba jednak najczęsciej występują.
Stipa z nasion imponująca. Dobrze wiedzieć! Czy siałaś ja od razu do gruntu? W maju?