Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

Makao_J 22:32, 06 cze 2017

Swojemu eMowi mówiłam że w tym roku sporo osób wyjechało z Pęchcina z tą jabłonką. Spojrzał na mnie i zapytał czemu ja jej nie kupiłam bo już kiedyś widział taką u nas w CO i mu się podobały te małe jabłuszka
Porażka z tym moim eMem - raz się złości że za dużo kupiłam raz że czegoś nie wzięłam
A mówią że to kobiety są zmienne

Jabłonkę na pewno gdzieś zmieścisz. W końcu jest kolumnowa.
JoannA 22:46, 06 cze 2017

Makao_J napisał(a)
Swojemu eMowi mówiłam że w tym roku sporo osób wyjechało z Pęchcina z tą jabłonką. Spojrzał na mnie i zapytał czemu ja jej nie kupiłam bo już kiedyś widział taką u nas w CO i mu się podobały te małe jabłuszka
Porażka z tym moim eMem - raz się złości że za dużo kupiłam raz że czegoś nie wzięłam
A mówią że to kobiety są zmienne

Jabłonkę na pewno gdzieś zmieścisz. W końcu jest kolumnowa.

No jasne że zmieszczę. Kawałek trawnika zerwę i miejsce się znajdzie
anka_ 22:54, 06 cze 2017

JoannA napisał(a)
...
Biedny ten mój ogródeczek po wiosennych mrozach, straty ogromne, a rośliny powoli się odbdowują.
U mnie jeszcze tydzień temu większość drzew była bez liści. Teraz niby powypuszczały, ale jakieś takie połamańce...Masakra.
Podlewa... mocno podlewa...
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
JoannA 22:56, 06 cze 2017

anka_ napisał(a)
U mnie jeszcze tydzień temu większość drzew była bez liści. Teraz niby powypuszczały, ale jakieś takie połamańce...Masakra.
Podlewa... mocno podlewa...

No właśnie...moje też takie połamańce, listki jakieś poskręcane. Chodzę i oglądam, szkodników szukam ale nic nie widzę. Myślisz że to uzkodzenia mrozowe?
anka_ 23:02, 06 cze 2017

Sądzę, że tak. Na dębach, brzozach też patrzyłam czy nie mam szkodników, bo takie dziwne są. Ale na owocowych mszyc jest poprostu zatrzęsienie. Jak nigdy.
U którejś dziewczyny w wątku było dzisiaj o wyrzuceniu przez bociany młodych- ptaki najbardziej odczują minioną zimę. Już widzę po zachowaniu stałych bywalców, że brakuje pożywienia- buszują w warzywniku. I nawet nie można sie na nich gniewać.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
JoannA 23:11, 06 cze 2017

anka_ napisał(a)
Sądzę, że tak. Na dębach, brzozach też patrzyłam czy nie mam szkodników, bo takie dziwne są. Ale na owocowych mszyc jest poprostu zatrzęsienie. Jak nigdy.
U którejś dziewczyny w wątku było dzisiaj o wyrzuceniu przez bociany młodych- ptaki najbardziej odczują minioną zimę. Już widzę po zachowaniu stałych bywalców, że brakuje pożywienia- buszują w warzywniku. I nawet nie można sie na nich gniewać.

http://www.bociany.pl/mlode-wyrzucone-z-gniazda
U siebie w ogrodzie zauważyłam ptaszki których dotąd nie widziałam. Jest ich coraz więcej. Może dlatego że wiosną wycięto u nas hektary lasów i w moim ogrodzie znalazły teraz schronienie. Cieszy mnie to bardzo i nawet jak mi sałatę wyjedzą nie będę się złościć
Dzisiaj jeden tak się rozśpiewał, że aż postałam chwilę zasłuchana.
AgnieszkaW 07:20, 07 cze 2017

No to poczekam spokojnie na fotki, miło, że Ty się pojawiłaś
Dorota123 16:28, 08 cze 2017

Ptasie trele są bardzo miłe, mieszkam blisko lasu, więc słucham ich śpiewu dość często. Czasem zastanawiam się co się dzieje w lesie, że wszystkie jak na komendę milkną, za chwilę znów świergoczą ile wlezie.
JoannA 21:35, 17 cze 2017

Na specjalne życzenie przemiłych ogrodniczek dzisiaj będą fotki. Dobrze żeście mnie zmobilizowały bo wątek powoli umiera.
Specjalnie dla Was mój niezawodny Alchymist
Kasya 21:47, 17 cze 2017

No w końcu
Alchymista nie można przegapić

A wybierzesz się za tydzień do powsina ?