Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pomysł na ogród

Pomysł na ogród

Skula 17:37, 03 mar 2015

Kasya napisał(a)
Chyba z rabatką musisz poczekac na Toszkę

Ja lubie kwiaty ty nie, ja nie lubie cisow ty chcesz cisy...

Ja wolałabym cyprysiki, poza tym bardzo lubie krzewuszki i hortensje, ale pewnie tobie sie to tez nie podoba

do Toszki to ja się muszę wybrać - bo jestem winien Jej jedną donicę
może wtedy pogadamy...
co do podobanie , albo nie , to jak widzisz jednak ewoluuje
muszę połazić po ogrodach innych i może mnie coś natchnie
oczywiście od Ciebie i Was oczekuję tez pomocy i inspiracji
Skula 17:38, 03 mar 2015

na początek wyznaczę rabatę , zdejmę darń i wyczyszczę podłoże
potem pewnie wyściółkuję i będę czekał na wenę
15:19, 04 mar 2015
a czym ściółkujesz takie rabaty? od razu korą?
Wiem już ile chcą za wybudowanie tej wędzarni (nie mało ) nawet daliśmy im do wyceny projekt, czekam aż oddadzą i zawieziemy jeszcze do firmy która Wam budowała.
zawitka 07:49, 05 mar 2015

Odwiedziłam ,poczytałam i podziwiam ile można zrobić własnymi ręcami jak się chce .Pozdrawiam wiosennie W sprawia rabatki się nie wypowiem ale w sprawie roślin tak .Cisy i bukszpany to bezobsługowe rośliny .Jeżeli jeszcze sam sobie wyhodujesz nie ma przy nich żadnej pracy i tak twierdzę nie dlatego że jestam na ogrodowiskiu ale z doświadczenia .zapraszam do mnie tam skończę temat
Toszka 16:10, 05 mar 2015

Kochany, co ja ci moge pomoc jak ja sama nie wiem co chce... ostatnio chodzi za mna natarczywa mysl, by zmienic miejscowke duzym kulom bukszpanowym... bojam sie tylko, ze eM mnie zabije

do niedzieli belkocze bez polskich znakow i juz szczerze nienawidze tego francuskiego ukladu klawiatury... ale juz niedlugo wpadne do ogrodu i bedzie siem dziaaaalooo
Skula 16:49, 05 mar 2015

zawitka napisał(a)
Odwiedziłam ,poczytałam i podziwiam ile można zrobić własnymi ręcami jak się chce .Pozdrawiam wiosennie W sprawia rabatki się nie wypowiem ale w sprawie roślin tak .Cisy i bukszpany to bezobsługowe rośliny .Jeżeli jeszcze sam sobie wyhodujesz nie ma przy nich żadnej pracy i tak twierdzę nie dlatego że jestam na ogrodowiskiu ale z doświadczenia .zapraszam do mnie tam skończę temat

witam Ciebie serdecznie
stokrotne dzięki za docenienie starań i pracy
to miłe że może się ona podobać też i innym

idę do Ciebie w gości na kończenie tematu
Skula 16:54, 05 mar 2015

Toszka napisał(a)
Kochany, co ja ci moge pomoc jak ja sama nie wiem co chce... ostatnio chodzi za mna natarczywa mysl, by zmienic miejscowke duzym kulom bukszpanowym... bojam sie tylko, ze eM mnie zabije

do niedzieli belkocze bez polskich znakow i juz szczerze nienawidze tego francuskiego ukladu klawiatury... ale juz niedlugo wpadne do ogrodu i bedzie siem dziaaaalooo

pamiętaj - najważniejszy jest kompromis
albo dobra perswazja
albo jeszcze inaczej - połączenie tych w/w

nie boisz się przesadzać takich dużych okazów?

a tak w ogóle to dobrze że się odezwałaś - bo kto jak kto , ale Ty będziesz najlepiej wiedziała jakich cisów użyć do stworzenia strzyżonego ekranu
i jak gęsto je sadzić
o miejscówkę na zakupy nie pytam , bo wiem że jeździcie po całej Polsce i zwiedzacie wszystkie możliwe nadleśnictwa

no i miło Cię znów widzieć !
Skula 17:02, 05 mar 2015

amyma napisał(a)
a czym ściółkujesz takie rabaty? od razu korą?
Wiem już ile chcą za wybudowanie tej wędzarni (nie mało ) nawet daliśmy im do wyceny projekt, czekam aż oddadzą i zawieziemy jeszcze do firmy która Wam budowała.

jeśli od razu sadzę rośliny i jest dopracowana koncepcja rabaty to po ich wkopaniu ściółkuję korą tak na kilka dobrych centymetrów
ale jeśli rabata powstaje i trochę trwa zanim pojawią się rośliny kładę włókninę, jednak, i wtedy kory daję tylko tyle żeby ją zasłonić
Skula 17:09, 05 mar 2015

a tak w ogóle to się dzisiaj nazasuwałem
tak jak wcześniej pisałem będą u nas robić drogę
i przed całym tym bałaganem pojawiła się firma , która kładła światłowody
do internetu i tv
kopali rowy , kładli kable, wkopywali studzienki , ubijali, jeździli traktorkiem i spychaczem...
obraz księżycowy dosłownie pojawił się przed domem
i nie mogąc ścierpieć tego postanowiłem trochę robotnikom pomóc i ze 3 godziny równałem to co oni beztrosko po sobie pozostawili
i to tak skutecznie że moja kochana po powrocie z pracy stwierdziła że bardzo , ale to bardzo ładnie panowie po sobie pozostawili ....
zatkało mnie ...
hahaha
Kasya 17:20, 05 mar 2015

Skula napisał(a)
a tak w ogóle to się dzisiaj nazasuwałem
tak jak wcześniej pisałem będą u nas robić drogę
i przed całym tym bałaganem pojawiła się firma , która kładła światłowody
do internetu i tv
kopali rowy , kładli kable, wkopywali studzienki , ubijali, jeździli traktorkiem i spychaczem...
obraz księżycowy dosłownie pojawił się przed domem
i nie mogąc ścierpieć tego postanowiłem trochę robotnikom pomóc i ze 3 godziny równałem to co oni beztrosko po sobie pozostawili
i to tak skutecznie że moja kochana po powrocie z pracy stwierdziła że bardzo , ale to bardzo ładnie panowie po sobie pozostawili ....
zatkało mnie ...
hahaha

nie przyznales sie ?