Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pomysł na ogród

Pomysł na ogród

Drimeth 16:03, 09 lis 2015

Twój wgłębnik i zielnik bardzo mi się podobają. Nie rozumiem co tam chcesz zmieniać
Ja już myślami jestem podczas wiosennych zakupów. Spora lista do kupienia się szykuje
Skula 21:28, 09 lis 2015

Drimeth napisał(a)
Twój wgłębnik i zielnik bardzo mi się podobają. Nie rozumiem co tam chcesz zmieniać
Ja już myślami jestem podczas wiosennych zakupów. Spora lista do kupienia się szykuje

ooo napisz co tam panujesz ?

a wgłębnik ? chciałbym go zrobić z bardziej trwałego materiału - co prawda drewno jest zaimpregnowane ale jednak narażone na działanie warunków atmosferycznych
kształt byłby identyczny , a jedynie wykonanie z kamienia samych murków - bo ławy już z drewna
Drimeth 10:01, 10 lis 2015

Jestem na etapie realizacji mojego projektu ogrodu
Na razie oczywiście z powodu jesieni i nadchodzącej zimy zwolniłam tempo. Teraz tylko chodzę i obserwuję.
Na wiosnę mam do obsadzenia dwie ściany wzdłuż ogrodzenia: zachodnią i północną. Do tego północno-zachodni narożnik będzie wcięty w trawnik. Muszę jeszcze przerobić południowo-zachodni narożnik. Ponieważ z przyczyn praktycznych musieliśmy zostawić na razie garaż blaszany. Chcę go obsadzić jakimiś pnączami (winobluszcz?) i planuję przesunąć rabaty, które miały być wykonane w miejscu blaszaka na zachodnią ścianę. To wszystko jakoś skomponować, żeby miało ręce i nogi.
Także jak widzisz ambitne plany przede mną
Sylvana 19:49, 10 lis 2015

Witam,
zajrzałam po raz pierwszy do Ciebie, bo chciałam zobaczyć co słychać u sąsiada - słychać a raczej widać - pięknie, czyściutko, kolorowo i różnorodnie...czyli tak jak lubię. Będę zaglądać jak pozwolisz, a co do wędzarni to zgłosiłabym się po kilka wskazówek.
Pozdrawiam serdecznie
Skula 19:05, 11 lis 2015

Sylvana napisał(a)
Witam,
zajrzałam po raz pierwszy do Ciebie, bo chciałam zobaczyć co słychać u sąsiada - słychać a raczej widać - pięknie, czyściutko, kolorowo i różnorodnie...czyli tak jak lubię. Będę zaglądać jak pozwolisz, a co do wędzarni to zgłosiłabym się po kilka wskazówek.
Pozdrawiam serdecznie

witam i gorąco zapraszam do odwiedzin , rozmów i pytań
mówisz ,że po sąsiedzku? a skąd to ? jeśli możesz zdradzić?
Skula 21:52, 14 lis 2015

dzisiaj odbyło się ostatnie grabienie liści !
koniec w tym sezonie - na drzewach już nic nie ma , więc syzyfowe prace zakończone !
jutro zajmę się spuszczaniem wody z systemu nawadniającego oraz przedmuchaniem go powietrzem - i tak pozostanie do wiosny
a co tam u Was?
Sylvana 22:31, 14 lis 2015

Witaj,przejeżdzałam obok Ciebie w drodze do przedszkola, wysprzątane - mucha nie siada.
A ja w lesie - dosłownie i w przenośni
Zima mnie zastanie z grabiami w ręku - jak zawsze.
Ech
Mira104 23:37, 14 lis 2015

Krzyś, Ty to pracowita mrówka jesteś, a po nicku powiedziałabym że łobuz.
Skula kojarzy mi się z niegrzecznym chłopcem
Ja to dziś zapędziłam męża i syna do rozplantowania ziemi, skoro przywiózł sobie 2 auta ziemi to niech teraz macha łopatą Starszy syn auto mył, skoro zaczął jeździć ( zdał niedawno prawko), to niech pucuje
Ja jeszcze muszę zagrabić liście w ogrodzie po raz kolejny, a ciekawostka to ja nie mam ani jednego drzewa liściastego u siebie Ostatnio grabiłam liście przed domem, oczywiście też nie moje
Skula 00:20, 15 lis 2015

Sylvana napisał(a)
Witaj,przejeżdzałam obok Ciebie w drodze do przedszkola, wysprzątane - mucha nie siada.
A ja w lesie - dosłownie i w przenośni
Zima mnie zastanie z grabiami w ręku - jak zawsze.
Ech

w tygodniu to był bałagan
dzisiaj dopiero miałem czas żeby coś porobić - ale wietrzysko trochę niweczyło prace
- przed domem też trochę pozbierałem liści , a jutro jak nie będzie padać - bo ma niestety lać , chciałbym wykosić trochę chaszczy
Skula 00:23, 15 lis 2015

Mira104 napisał(a)
Krzyś, Ty to pracowita mrówka jesteś, a po nicku powiedziałabym że łobuz.
Skula kojarzy mi się z niegrzecznym chłopcem
Ja to dziś zapędziłam męża i syna do rozplantowania ziemi, skoro przywiózł sobie 2 auta ziemi to niech teraz macha łopatą Starszy syn auto mył, skoro zaczął jeździć ( zdał niedawno prawko), to niech pucuje
Ja jeszcze muszę zagrabić liście w ogrodzie po raz kolejny, a ciekawostka to ja nie mam ani jednego drzewa liściastego u siebie Ostatnio grabiłam liście przed domem, oczywiście też nie moje

a to jednak są pracowici ludkowie
niektórzy z zamiłowania , a niektórzy z .....musu
na pocieszenie z tymi liśćmi - to już końcówka
w tym roku !