Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodniczka i jej mały ogródeczek

Ogrodniczka i jej mały ogródeczek

Pola 17:35, 09 mar 2014

Juzia_G napisał(a)
No i widzę, że stożki jednak porozstawiałaś
Wyszło superowo. Pewnie nic nie będziesz już przesadzać

Mam nadzieję, że nie będzie takiej potrzeby teraz coś kolorowego i będzie git...
iwonaal 17:58, 09 mar 2014

Bardzo mi się podoba, jak jeszcze podzielisz, super.
Margarete 18:02, 09 mar 2014

Pola napisał(a)
I już zdecydowane posadzone, na tej rabacie dojdą jesienią wrzosy .... dużoooooo, za dużą kulą odpowiednio przyciętą po lewej będzie klon japoński czerwony...

Przy klonie żółtym z prawej strony, stożek z dwoma kulkami i różą pomarańczową z przodu rośnie lawenda, z tyłu będą trawy...

Następna rabata z klonem przed nim dosadziłam tylko jedną kulkę z przodu będzie trawka żółta, a z prawej przesadziłam dwie róże Chopinki...

Fajnie to wyszło Polu. Tu koło tych Chopinekz ostatniej fotki to daj jakieś wysokie trawy jako tło albo pomiędzy nimi , tylko o delikatnym pokroju ale stosunkowo wysokie bo Chopinki rosna wysoko, może miskanta ML ?? A do tego troszkę werbeny patagońskiej - ona tak świetnie swoją lekkością podkreśla urodę róz..............
Juzia 18:09, 09 mar 2014

Albo stipę
Syla 18:16, 09 mar 2014

super zakupy !!! tylko śpij , bo już je masz
dajana 19:42, 09 mar 2014

Twoje rabaty Jolu podobają mi się w każdym wydaniu co sezon to inne i coraz piękniejsze .Trzeba się napracować to fakt, ale to miła robota bo każda praca cieszy kiedy widać jej efekty.Przyglądam się u ciebie bukszpanowym kulą i widzę że nie wszystkie są zielone, niektóre lekko zbrązowiałe czy to normalne? pytam bo ja mam także taką mieszankę ,jedne ciemno zielone ,a trzy takie lekko zbrązowiałe Czy może trzeba im odżywki?Powiedz mi Jolu czy żywopłot z bukszpanu, taki niski na obwódkach może rosnąc w słońcu? Nie mam pojęcia z czego zrobić takie żywopłoty przy rabatach ,a muszę je zrobić bo nie wyglądają ładnie. Nie mam obrzeży i nie chcę ale wciąż na brzegach tracą kształt Kiedy zrobię żywopłociki już się ziemia nie będzie osuwać prawda? Nie same róże u mnie będą ,ale sporo ich będzie to fakt .Co roku coś ale idzie mi marnie głównie z braku funduszy i chyba jeszcze z rok tak będzie. Na razie muszę cieszyć się tym co mam ,a podziwiam u innych Odpoczywaj po ciężkiej pracy i podziwiaj z okna efekty to nagroda która daje radośc
bociek 19:43, 09 mar 2014

Pola, a nie przydalaby sie tu jeszcze jedna kulka?
Pola 21:26, 09 mar 2014

Margarete napisał(a)

Fajnie to wyszło Polu. Tu koło tych Chopinekz ostatniej fotki to daj jakieś wysokie trawy jako tło albo pomiędzy nimi , tylko o delikatnym pokroju ale stosunkowo wysokie bo Chopinki rosna wysoko, może miskanta ML ?? A do tego troszkę werbeny patagońskiej - ona tak świetnie swoją lekkością podkreśla urodę róz..............

Ha, wiesz że tak sobie wymyśliłam trawki będą i nie tylko tu, a werbena to moje marzenie, tylko muszę ją zdobyć....
Pola 21:28, 09 mar 2014

bociek napisał(a)

Pola, a nie przydalaby sie tu jeszcze jedna kulka?

Za klonikiem z prawej strony piwonia już posadzona w zeszłyn roku, za różą i stożkiem z tyłu trawki będą....
A ta róża już w zeszłym sezonie mocno była rozrośnięta , zobaczymy jak to w sezonie wszystko wyjdzie...
Pola 21:33, 09 mar 2014

dajana napisał(a)
Twoje rabaty Jolu podobają mi się w każdym wydaniu co sezon to inne i coraz piękniejsze .Trzeba się napracować to fakt, ale to miła robota bo każda praca cieszy kiedy widać jej efekty.Przyglądam się u ciebie bukszpanowym kulą i widzę że nie wszystkie są zielone, niektóre lekko zbrązowiałe czy to normalne? pytam bo ja mam także taką mieszankę ,jedne ciemno zielone ,a trzy takie lekko zbrązowiałe Czy może trzeba im odżywki?Powiedz mi Jolu czy żywopłot z bukszpanu, taki niski na obwódkach może rosnąc w słońcu? Nie mam pojęcia z czego zrobić takie żywopłoty przy rabatach ,a muszę je zrobić bo nie wyglądają ładnie. Nie mam obrzeży i nie chcę ale wciąż na brzegach tracą kształt Kiedy zrobię żywopłociki już się ziemia nie będzie osuwać prawda? Nie same róże u mnie będą ,ale sporo ich będzie to fakt .Co roku coś ale idzie mi marnie głównie z braku funduszy i chyba jeszcze z rok tak będzie. Na razie muszę cieszyć się tym co mam ,a podziwiam u innych Odpoczywaj po ciężkiej pracy i podziwiaj z okna efekty to nagroda która daje radośc

Dajanko odpowiedziałam u Ciebie