Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Hanusi - kolejny sezon

Ogródek Hanusi - kolejny sezon

Gabriela 12:28, 28 paź 2013

To współczuję brzydkiej jesieni, u mnie dalej niemal "włosko", ciepło, takie ostatnie podrygi lata tej jesieni. Jak człowiek patrzy za okno, to odrywa się od książki i leci coś skubnąć albo popatrzeć.
Selly 13:13, 28 paź 2013

Pozdrawiam.
A co czytasz aktualnie ? Szukam czegoś dla siebie. Wolę tytuły z polecenia, niż na chybił trafił wśród bibliotecznych półek.
hanka_andrus 21:33, 28 paź 2013

Gabrielo, o tym skubaniu, to się boję myśleć. Bo co i rusz ręka do lodówki wędruje. A tu 4 miesiące siedzenia w domowym zaciszu.
Chyba kłódkę sobie założę.
Selly. ja jestem starej daty czytelnik, i trudno mi coś polecać młodej osobie.
Jeżeli lubisz Gretkowską- to Miłość po polsku, a jak coś z fantastyki proponuję Andrzeja Pilipiuka -Czarownik Iwanow akurat przed Halloween odpowiednia, ale bez horrorów
Joku 21:49, 28 paź 2013

Haniu u mnie już straszliwie wieje. To i u ciebie pewnie też bo od zachodu idzie.
Skubanie to też mój problem
Milka 16:56, 29 paź 2013

hanka_andrus napisał(a)
Oj, było, było! Mała już prawie chodząca, ale ostrożnie. Z rodzicami za rękę tak, a sama jeszcze bojąca.
Był tort i świeczka! I zabawy na podłodze! Zdjęć niestety nie mam.
A potem wspólny spacer, bo pogoda zrobiła się słoneczna.
Wieczorem podczas spaceru psiego. szkwałowy wiatr, który powtarzał się całą noc. Teraz trochę ucichło, ale zapowiadają kolejny sztormowy wieczór.
Nie cierpię deszczu i wiatru. Siedzę w domu. Dobra książka i ciepły kocyk!
Pozdrawiam

Niebawem Haniu wszyscy pod kocykiem i z lekturą w ręku
Osobiście bardzo lubię Chmielewską
pozdrawiam
eliza3 17:53, 29 paź 2013

Haniu, ja też już książki mam przygotowane ale na razie prace ręczne mnie wciągnęły
Pozdrawiam cieplutko
Bogdzia 18:25, 29 paź 2013

Pozdrówka zostawiam i mam nadzieje ze przestało już wiac.
eda 23:34, 29 paź 2013

ciepłego nocowania i miłego Hanuś życzę
Gabriela 08:39, 30 paź 2013

hanka_andrus napisał(a)
Gabrielo, o tym skubaniu, to się boję myśleć. Bo co i rusz ręka do lodówki wędruje. A tu 4 miesiące siedzenia w domowym zaciszu.
Chyba kłódkę sobie założę.

Oj, Haniu! Ja leciałam do tej pory skubnąć coś w ogrodzie, w sensie powąchać, pomacać płatki, wyrwać trawkę. Masz rację że za chwilę bardziej będziemy skubać z lodówki czy z szafki, strach się bać.
Chociaż muszę Ci powiedzieć, że skubanie w szklarence zajmuje mi bardzo dużo czasu właśnie zimą, bo liście lecą, kwiaty przekwitają i wszystko to trzeba obcinać i sprzątać.
hanka_andrus 14:22, 30 paź 2013

Ale masz, Gabrielo, komfort! U Ciebie kwiatki w realu, a u nas na szybach mróz malować zacznie.
Zastawione parapety mam, i też listki zasychają, ale o dziwo, storczyki się ruszają do kwitnienia.
Będzie na co czekać.
Jolu, Wiatr ustał, i nawet nie było tak źle, chyba ździebko kierunek się zmienił.bardziej na północ.

Bożenko,Irenko, Edytko, Elizo, miło, że zaglądacie, ja bez kompa, awaria.
Póki co, z doskoku będę zaglądać.
Pozdrawiam i widoczek jesienny zostawiam na pocieszenie.