Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Hanusi - kolejny sezon

Ogródek Hanusi - kolejny sezon

15:34, 11 kwi 2014
Miły dzień, w towarzystwie? Fajnie, Haniu, fajnie jest mieć tyle zaprzyjaźnionych ogrodów wokół siebie, prawda? Porcja dobrego nastroju gwarantowana po takim spotkaniu. Mnie się też udziela, gdy czytam takie wieści
Też czekam na Twoje kwiatki.
zawitka 07:44, 12 kwi 2014

Haniu ostatnio pobieżnie czytam wszystko bo czsu nieco brak ale Twoje i Zbyszka wierze zawsze napawają mnie wiarą że świat jest piękny .obejrzałam torebeczkę kfffiatuchy a powiedz mi czy wyszła piwonia -----wysłana bo moją przesadziłam i ma 20 cm wysokości jak nigdy Buziaki posyłam Widziałm ze kulkowałaś
zbigniew_gazda 07:51, 12 kwi 2014

O zwyczajach poczytane i wizycie też. Pozdrowienia Haniu.
hanka_andrus 07:59, 12 kwi 2014

Halinko, piwonie powyłaziły, ale do kwitnienia im, ho, ho, ho! Bardzo daleko.
Trzeba było choć jeden akcent ogrodowiskowy zrobić, żeby nie zostać w tyle, więc i kulki poszły do obróbki. W czerwcu poprawi się i będzie super, jak na moje oko.
Pracowita sobota, to wszystkim życzę zmieszczenia się w rozkładzie zajęć, i na dokładkę niech nie powstanie następna kartka z zadaniami.
zbigniew_gazda 08:04, 12 kwi 2014

hanka_andrus napisał(a)
Halinko, piwonie powyłaziły, ale do kwitnienia im, ho, ho, ho! Bardzo daleko.
Trzeba było choć jeden akcent ogrodowiskowy zrobić, żeby nie zostać w tyle, więc i kulki poszły do obróbki. W czerwcu poprawi się i będzie super, jak na moje oko.
Pracowita sobota, to wszystkim życzę zmieszczenia się w rozkładzie zajęć, i na dokładkę niech nie powstanie następna kartka z zadaniami.

Niestety kartka już u mnie powstała jakimś cudem w nocy zapisana przez duszka ha ha ha.
hanka_andrus 08:14, 12 kwi 2014

Zbyszku, nie wiem, czy współczuć? Raczej wspieram, bo z generałami żołnierz nie ma szans wygrać.
Więc szybko na front i do roboty!
A skoro musztra, to domagaj się na zakończenie pochwały przed frontem kompanii.

Mnie nikt nie rozkazuje, ale sama sobie spiętrzam górę, a potem u jej podnóża mówię, na szczyt nie wlezę, ale co poudaję, że jestem w formie to moje.

Miłego dnia, z pracą w ogrodzie,czy z jakąś inną. Niech Wam się śpiewająco dzień minie.
Kasik 08:35, 12 kwi 2014

Mam pytanie Haniu - Napisałam już u Sebka, ale chyba wybył, a ja jadę na zakupy i potrzebuje odpowiedzi.
Chciałbym posadzić w donicy margaretki na pniu- czy mogą stać już na tarasie?
Nie mam pojęcia jak znoszą chłodniejsze temperatury.

buziak
hanka_andrus 08:59, 12 kwi 2014

Kasiu, nie odpowiem na 100%, nie miałam margaretek wcześniej niż w maju. Jedną jesienią zadołowałam pod szkłem i ta zmarzła. U Ciebie inny klimat. Może już będziesz miała noce ciepłe. Sprawdź długoterminową. Najwyżej przykryjesz na noc drugą donicą albo kartonem.

Ja już więcej jej nie zakupię na mój mało słoneczny balkon.
Kasik 11:31, 12 kwi 2014

hanka_andrus napisał(a)
Kasiu, nie odpowiem na 100%, nie miałam margaretek wcześniej niż w maju. Jedną jesienią zadołowałam pod szkłem i ta zmarzła. U Ciebie inny klimat. Może już będziesz miała noce ciepłe. Sprawdź długoterminową. Najwyżej przykryjesz na noc drugą donicą albo kartonem.

Ja już więcej jej nie zakupię na mój mało słoneczny balkon.

Dzięki Haniu. Kupiłam taka szczepioną na pniu i karton nie wchodzi w grę. Zobaczymy.
zawitka 18:25, 12 kwi 2014

I znowu ----uśmiecha miałam Miłej niedzieli