Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Hanusi - kolejny sezon

Ogródek Hanusi - kolejny sezon

hanka_andrus 21:34, 11 cze 2014

Jotka ze Szczecina też mówiła o burzy. Może w nocy coś się skręci.Chmury dziwne pełzają po niebie.
Bogdzia 22:06, 11 cze 2014

hanka_andrus napisał(a)
Irenko,i nagadałybyśmy się za wszystkie czasy.
Masz Ty w swoim ogrodzie 10 razy więcej roboty niż ja, co tam moje 2 ary gruntu. Jak nie zdążę dziś to jutro.
A dziś odpuściłam wyjazd. W powietrzu co najmniej jak w piekarniku.
Chmury słońce przykryły,ale termometr w cieniu +26.

Obiad dziś letni : ziemniaki i chłodnik z botwinki.
Nie wyobrażam sobie jakiejś smażeniny na stole w taki ukrop.Ciekawe,czy doczekam się pokropku jeszcze dzisiaj.

U mnie tez był chłodnik dzisiaj , super na to gorąco lejące sie z nieba. Pozdrawiam Haniu.
Kasya 22:09, 11 cze 2014

Bogdzia napisał(a)

U mnie tez był chłodnik dzisiaj , super na to gorąco lejące sie z nieba. Pozdrawiam Haniu.

ja mam zakaz
jak tylko zrobie chlodnik to zaraz pada
jotka 22:10, 11 cze 2014

hanka_andrus napisał(a)
Jotka ze Szczecina też mówiła o burzy. Może w nocy coś się skręci.Chmury dziwne pełzają po niebie.

U mnie już po burzy i deszczu, temperatura spadła o 10 stopni.
Jutro ma być już chłodniej wszędzie
zbigniew_gazda 09:33, 12 cze 2014

Wszędzie chłodniej tylko nie u nas. Przed chwilą przywiozłem pełną taczkę kompostu od sąsiada i ma pewnie z 6 lat. Miodzio. On gada że mu przeszkadza.
Teraz za gorąco ale jutro świtem znowu będzie kurs- bo to z 400 m jest.
Haniu pozdrówka.
Selly 10:05, 12 cze 2014

hanka_andrus napisał(a)
Prysnęło, co ksiądz kropidłem. Chmury jeszcze są, może w nocy popada?
Ale ochłodziło się znacznie i jest już znośnie.

W Niekłonicach ostro padało. Podlało ci ogród na pewno
pilchova_anna 10:23, 12 cze 2014

Haniu kochana , pozdrawiam z dalekiego sleska , a po prawdzie z Bystrzycy .Po tych okropnych upałach dzisiaj tylko 18° , Posyłam Ci pare fotek od nas . Tež juž wszystko kwitnie i rośnie . Według Twojej rady róže pnaca nieobetłam , ale przywazałam do kratki , zakwitła cudownie , hortensja jeszcze niekwitnie , piwonii niemam tak dužo jako Ty .Dynie mi zakazali zasadzić na chodniku , tak že samochód przejedzie . Mam je na drugiej stronie rybnika , nawet i tam fajnie rosna .Pa Haniu . Každy dzień ogladam Twój ogródek .Fajnie tam masz , kolorowo , z zapachu piwonii chyba sie kreci w głowie .Zdrowia žycze .Jan tež pozdrawia .Pa...
jola54 12:31, 12 cze 2014

Witaj Haniu! Wczoraj znowu kosiłam, a dzisiaj masakra jeśli chodzi o kregosłup. Ale może dzieki tym upałom dwa tygodnie odpoczynku bo ogródek wyplewiony,a w słońcu nawet chwasty szybko nie rosną. Twój ogródek czyściutki i piękny, lubię takie nasadzenia i przyglądam się uważnie wszystkim Twoim gatunkom roślin, zgdujac które już mam , a których jeszcze nie pozdrawiam
Milka 12:39, 12 cze 2014

hanka_andrus napisał(a)
Irenko,i nagadałybyśmy się za wszystkie czasy.
Masz Ty w swoim ogrodzie 10 razy więcej roboty niż ja, co tam moje 2 ary gruntu. Jak nie zdążę dziś to jutro.
A dziś odpuściłam wyjazd. W powietrzu co najmniej jak w piekarniku.
Chmury słońce przykryły,ale termometr w cieniu +26.

Obiad dziś letni : ziemniaki i chłodnik z botwinki.
Nie wyobrażam sobie jakiejś smażeniny na stole w taki ukrop.Ciekawe,czy doczekam się pokropku jeszcze dzisiaj.

Haniu mam, ale nie wyrabiam i nawet, jak nie jest doskonale, aż tak się nie przejmuję wczoraj po pracy duchota, zachmurzenie, czekałam na deszcz, nie było, w nocy nie było, rano zachmurzenie, ciut chłodniej i teraz znowu żar, deszczu nie ma i niestety mus podlewać..
menu smakowite, przy takowym, dopiero się gawędzi
doczytałam, że kropiło, jak ksiądz kropidłem dobre i to
bogumila 17:59, 12 cze 2014

Byłam...pooglądałam pachnące kwiatki,nabrałam ochoty na chłodnik...chyba znowu zrobię...pozdrawiam.