Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Hanusi - kolejny sezon

Ogródek Hanusi - kolejny sezon

hanka_andrus 21:09, 23 lip 2014

Igo, Bożenko,Właśnie o to chodzi,że nic nie robię na siłę. Nie przesadzam roślin co 5 minut, najwyżej wywalam,jak przestaną mi odpowiadać w tym miejscu,
Winogrona , co prawda obrodziły, ale te ze zdjęcia chyba nie dojrzeją w takiej ilości. Zarazy wszelkie czyhają, a ja chemii nie chcę używać, więc nie wiadomo jak to będzie.

Kolorów jesienią będę mieć mniej w tym roku, bo nie zadbałam odpowiednio o roczne, ale i tak roboty dla mnie nie zabraknie, a tu i wypad jakiś chciałoby się zrobić na południe. W końcu sezon jurlopowy,nie?
Borówka już dojrzewa, maliny zaczynają kwitnienie, będzie znów co zbierać.

Pozdrawiam

Kasiek 21:15, 23 lip 2014

hanka_andrus napisał(a)
Dziękuję Bożenko. Staram się za bardzo na słońcu nie przebywać.U mnie do godziny 14-tej niezły cień, a jak poleję wodą, to i oddychać można.
Nie to co w bocianim gnieździe na siódemce.
Jutro mam wnuczkowy dzień, to tylko ich na ogród i pod prysznic, niech dokazują. A ja nadzór dyskretny.

Jaka piekna fotka... az mi zapachnialo
Pozdrawiam Hanus cieplutko.
Robertop 21:51, 23 lip 2014

Haniu, winogrona cudne, aż naszła mnie ochota Życzę zdrowia. U nas dzisiaj chłodniej i nawet popadało troche.
Kasik 22:07, 23 lip 2014

Haniu- winogrona jak na włoskiej winnicy -piękne. Nawet mojemu mężowi nie pokazuje, bo się popłacze- jego dopiero pierwszy rok i mizerniutkie. , a jeszcze jakaś choroba wlazła.

Chłopcy w wakacje z babcią na działce- super sprawa- będą wspominać kiedyś z rozrzewnieniem. Tak jak my wspominamy.

Pozdrowienia przesyłamy z Zielonej.

No i na pocieszenie- u nas tez sucho, choć dziś przez 10 min padało.
jola54 23:05, 23 lip 2014

Haniu! Pozdrawiam....
Kasiek 23:16, 23 lip 2014

Tak mi sie podobywuje Twoja winnica, ze co chwilke do niej wracam
Nawet ten zielony wieszak jest cudowny
hanka_andrus 23:31, 23 lip 2014

Górą winogronki, dołem pomidorki Coś musi się udać, jak nie jedno, to drugie.

Dziękuję wszystkim za zainteresowanie.
Wieszak w szklarni służy za suszarkę do ściereczek, albo zalanych majteczek i koszulek. Szczególnie latem.

U kogo padało,niech sie cieszy, bo u mnie szans nie ma, chyba cudem. Jutro skoro świt jadę podlewać. Jak wstanę, oczywiście.
Lekarska wizyta załatwiona. recepty mam na całe 3 miesiące, żeby nie chodzić 10 razy. No i mam się dotleniać i być w ruchu. To mi pasuje.
grama 09:48, 24 lip 2014

Zastanawiał mnie wieszaczek, już wiem. Pozdrawiam Haniu.
Bogdzia 09:54, 24 lip 2014

Haniu macham od rana.U mnie jak się rozpadało tak nadal pada. Podleje mi że hej.I w końcu sie ochłodziło bo już trudno było wytrzymac te 30 stopni. Miłego dnia.
Danusza 10:51, 24 lip 2014

Haniu jakie te winogrona pieknie uchwycone!

ja w cieniu nawet nie wysiedze pozdrawiam