Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z platanem.

Ogród z platanem.

AgnieszkaW 14:51, 09 lip 2013

Lawenda pięknie ci rośnie i kwitnie. Podoba mi się zestawienie złotej tawuły i lawendy - ciekawie wygląda. Bardzo ładnie masz skomponowane rabatki. Byłeś ostatnio u mnie? Lawenda kwitnie, że ho, ho. Róże takoż. Pozdrawiam serdecznie Filipie
Loosiuu 18:40, 09 lip 2013

anula_wn napisał(a)
wiedziałam kiedy zajrzeć !
wpadłam po uszy w lawendę zostaję

Miło mi Siedź w niej ile chcesz, tylko uważaj na pszczółki, bo mogą bronić swojego
Loosiuu 18:42, 09 lip 2013

polinka napisał(a)
Przeczytałam prawie wszystko i tylko mogę piać z zachwytu. Wszystko piękne, zachwycające, same ochy i achy Skarpety z lawendy cudne i moje ulubione białe róże. Zdolny ogrodnik z Ciebie Fifi
Macham z Milicza

Dzięki bardzo! Zobaczysz, też będziesz miała fajnie
Loosiuu 18:44, 09 lip 2013

AgnieszkaW napisał(a)
Lawenda pięknie ci rośnie i kwitnie. Podoba mi się zestawienie złotej tawuły i lawendy - ciekawie wygląda. Bardzo ładnie masz skomponowane rabatki. Byłeś ostatnio u mnie? Lawenda kwitnie, że ho, ho. Róże takoż. Pozdrawiam serdecznie Filipie

Byłem, byłem i podziwiałem Szkoda, że zaraz będzie trzeba ścinać...Ten zapach wieczorem jest suer!
AgnieszkaW 19:41, 09 lip 2013

Filipie, moja lawenda kwitnie do października, tylko ją troszkę po kwitnieniu przycinam (kwiatostany) i dalej "szaleje", ale nie wszystkie odmiany. Najdłużej kwitnie u mnie "Hidcote blue".
kachat 20:44, 09 lip 2013

Ja chciałam tylko napisac, że bardzo, ale to bardzo mi się podobają twoje rabatki, zwłaszcza ta z lawendą I że ściągneło mnie do twojego ogrodu moje ulubione, ukochane drzewo (które swoją drogą lata temu w dużych ilościach produkowałam na własnym balkonie ). Dużo pięknych platanów rośnie we Wrocławiu, całe platanowe aleje tam mają, ale i w wielu innych miastach Polski sporo ich widziałam. Chyba więc nie takie rzadkie u nas to drzewko
Loosiuu 22:13, 09 lip 2013

AgnieszkaW napisał(a)
Filipie, moja lawenda kwitnie do października, tylko ją troszkę po kwitnieniu przycinam (kwiatostany) i dalej "szaleje", ale nie wszystkie odmiany. Najdłużej kwitnie u mnie "Hidcote blue".

Ja u swoich też tnę tylko kwiatostany. 'Hidcote blue' u mnie kwitnie dość krótko w porównaniu z tą jasną.
Loosiuu 22:17, 09 lip 2013

kachat napisał(a)
Ja chciałam tylko napisac, że bardzo, ale to bardzo mi się podobają twoje rabatki, zwłaszcza ta z lawendą I że ściągneło mnie do twojego ogrodu moje ulubione, ukochane drzewo (które swoją drogą lata temu w dużych ilościach produkowałam na własnym balkonie ). Dużo pięknych platanów rośnie we Wrocławiu, całe platanowe aleje tam mają, ale i w wielu innych miastach Polski sporo ich widziałam. Chyba więc nie takie rzadkie u nas to drzewko

Wiesz...zanim kupiłem swojego nigdzie nie widziałem sadzonek. Dopiero w jednej ze szkółek było kilka na tyłach gdzieś pochowanych. W miastach też ich zbytnio nie spotykałem. Tylko w Poznaniu. Teraz jest całkowicie na odwrót! Wszędzie je widzę! Gdzie się nie ruszę tam platan. Szał jakiś...
gierczusia 17:17, 11 lip 2013

Piękne fotki .. Te z lawendą w roli głównej szczególnie ...

Zawsze jak oglądam takie zdjątka , to mi żal ściska pewną część ciała ,że u mnie na tej glinie lawenda raczej ńie urośnie

gierczusia 17:18, 11 lip 2013

A Ksywka " Fifi " cccałkiem udana .. Nie wiem ,czy to zabieg celowy , czy chochlik klawiatury ..ale mi się podoba