Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z platanem.

Ogród z platanem.

butterfly 17:20, 31 lip 2013

Hej Filip - widze na zdjęciach rozchodniki - ja akurat jestem na etapie szukania jakiegoś do skomponowania ze stipą - na pewno okazały, i z zielonymi liśćmi, kwitnący na rózowo.

Sadzi sie je co 45 cm?

PS. Dzięki za odwiedzinki i ciepłe słowa
Loosiuu 14:30, 01 sie 2013

butterfly napisał(a)
Hej Filip - widze na zdjęciach rozchodniki - ja akurat jestem na etapie szukania jakiegoś do skomponowania ze stipą - na pewno okazały, i z zielonymi liśćmi, kwitnący na rózowo.

Sadzi sie je co 45 cm?

PS. Dzięki za odwiedzinki i ciepłe słowa

U mnie jest tylko jeden zielony i rośnie mały dosyć. Jakbym sam sadził to pewnie bym poustawiał doniczki obok siebie i zobaczył jak wyjdzie. Chyba może być nawet co 30 cm i pomiędzy to ostnica. Ona się w końcu wysiewa to i tak pewnie się poprzerastają jak nie przemarznie
U myszorka (Ogród zmyślony) jest w ogrodzie długi pas ostnicy i lawendy i wygląda bosko! U Zety (Roztoczańskie klimaty) też jest rabata z rozchodnikami i rozplenicami. Pooglądaj u nich. Fajnie to wygląda na dużej powierzchni
Bukla 22:07, 02 sie 2013

Loosiuu Śliczny masz ogród i ta soczyście zielona trawa - marzenie
gusiarz 15:23, 11 sie 2013

Filip - piszesz o jesieni... coś w tym jest - u nas powoli żółkną liście na drzewach. Przyczynia się do tego nadmierny upał, z pewnością, ale jednak mamy już niemal pół sierpnia, a wrzesień... wiadomo to jesień. Ja jednak jesień bardzo lubię, w przeciwieństwie do upałów

Lubię również magnolie - wiosną pięknie kwitną a latem ich duże liście chronią przed palącym słońcem
Madzenka 21:45, 11 sie 2013

Flipa nam ktoś porwał!!!
Loosiuu 15:13, 14 sie 2013

Niee nikt nie porwał Na wakacjach trochę byłem.

Trzeba trochę uaktualnić galerię

Loosiuu 15:20, 14 sie 2013

Nie było mnie trochę to ogród zachwaszczony, zapuszczony...Trzeba to nadrobić!
Niestety są również straty. Klon palmowy, który zimą przemarzł teraz wysechł całkowicie. Wyrzucę go, a na to miejsce wsadzę stożek z cisa obsadzony dookoła hakonechloą. Dam trochę lepszej ziemi do dołka i będzie ok
Mala_Mi 17:16, 14 sie 2013

Filip... mówisz że nie miał kto podlewać... a trawniczek zieloniutki....czyli był podlewany Daj naganę za przegapienie przy podlewaniu klona....
Masz ładnie, nie narzekaj

Loosiuu 17:25, 14 sie 2013

Trawniczek u mnie nigdy nie jest podlewany. W największe upały nawet! Już od paru lat nie jest i raczej nie będzie. Ukorzenił się dobrze i jakoś tego nie potrzebuje. Czasami jak przez kilka dni trzyma się powyżej 30 stopni to nie koszę wcale i jakoś wody nie woła
Z klonem się nie polubiliśmy chyba.
Mala_Mi 21:41, 14 sie 2013

Posadzisz coś innego , ładniejszego.. a z trawą niemożliwe, ale u Was zapomniałam że kilka razy padało... a u nas ostatni deszcz widziałam wczoraj, ale 4 km ode mnie A tak to nie padało ponad miesiąc