Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na Francuskiej

Na Francuskiej

Ivvvona 19:34, 12 lut 2014

Ja też trzymam moje hortensje w donicach w piwnicy, ale już wypuszczają listki i nie wiem czy można je już wystawić? Rok temu długo stały w piwnicy i listki miały bledziutkie
Magdalenka 19:41, 12 lut 2014

Wszyscy już jej wyglądamy, wszyscy za nią tęsknimy...Wiosna
Zdjęcia z ub. roku

Magdalenka 19:45, 12 lut 2014

Tęsknię do tych kolorów i do soczystej, zielonej trawy...
Magdalenka 19:48, 12 lut 2014

Ivvvona napisał(a)
Ja też trzymam moje hortensje w donicach w piwnicy, ale już wypuszczają listki i nie wiem czy można je już wystawić? Rok temu długo stały w piwnicy i listki miały bledziutkie

Ja pierwszy raz przechowuję hortensję w donicy w garażu. Mam nadzieję, że mi się uda. Jak jutro będzie słonko, to chyba ją wystawię na dwór- niech się dotleni
A jak później wyglądała Twoja horti? Kwitła w tej donicy?
Enya73 20:19, 12 lut 2014

Ja też mam horti w donicach w garażu. Powoli budzą się z zimowego letargu. W ubiegłym sezonie kwitły niesamowicie bujnie, mam nadzieję, że w tym też zachwycą.
Na razie do mnie znów zima wróciła.
Pozdrawiam serdecznie.
Ivvvona 21:04, 12 lut 2014

Po wystawieniu na dwór listki nabrały właściwego koloru i bardzo ładnie zakwitły - po raz pierwszy, bo zawsze mi marzły, nawet okrywanie nic nie pomogło. Pomogła piwnica. Nie wiem czy kojarzysz moje zdjęcia - to te różowe wśród funkii.
Magdalenka 22:19, 12 lut 2014

Ivvvona napisał(a)
Po wystawieniu na dwór listki nabrały właściwego koloru i bardzo ładnie zakwitły - po raz pierwszy, bo zawsze mi marzły, nawet okrywanie nic nie pomogło. Pomogła piwnica. Nie wiem czy kojarzysz moje zdjęcia - to te różowe wśród funkii.

Właśnie byłam u Ciebie przejrzeć zdjęcia. Widziałam hortensję już wcześniej, ale nie zauważyłam, że jest w donicy. Ślicznie kwitła.
Magdalenka 22:28, 12 lut 2014

Enya73 napisał(a)
Ja też mam horti w donicach w garażu. Powoli budzą się z zimowego letargu. W ubiegłym sezonie kwitły niesamowicie bujnie, mam nadzieję, że w tym też zachwycą.
Na razie do mnie znów zima wróciła.
Pozdrawiam serdecznie.

Miło mi Anitko, że ponownie mnie odwiedziłaś.
Ja w tym roku liczę na wysyp kwiatów na hortensji. W ub. roku było ich 15, ale raczej niewielkie.
Dostałam ją od sąsiadki. U niej nie kwitła. Czyli jakiś sukces już zaliczony.
Ivvvona 13:57, 13 lut 2014

Magda, w sprawie lilii napisałam u mnie i mam do Ciebie pytanko o te piękne stokrotki - jak długo je masz i czy zimują?
Karolinek 14:30, 13 lut 2014

Ale kolorowo, piekne tulipany, to pewnie w tym roku będzie jeszcze piękniej u Ciebie. Oj, będzie się działo