Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na Francuskiej

Na Francuskiej

Karolinek 17:53, 11 lut 2014

Madziu, obejrzałam Twój piękny kolorowy ogród. U mnie też pokazują się pierwsze cebulowe Oby zima już na dobre sobie odpuściła, pozdrawiam Cię cieplutko!
Ania74 07:47, 12 lut 2014

Co tam na Francuskiej się dzieje? Dawaj zdjęcia dla spragnionych wiosny, bo u Ciebie to już chyba ruszyła ostro... Czekam niecierpliwie...!
Magdalenka 12:47, 12 lut 2014

Karolinek napisał(a)
Madziu, obejrzałam Twój piękny kolorowy ogród. U mnie też pokazują się pierwsze cebulowe Oby zima już na dobre sobie odpuściła, pozdrawiam Cię cieplutko!

Witaj Karolinko. Dziś zima do mnie wróciła. Jakoś to wytrzymam, bo woda dla ogrodu potrzebna. Czekam tylko na kolory wiosny i chyba wstawię coś z ubiegłego sezonu.
Pozdrawiam i zapraszam ponownie.
Magdalenka 12:52, 12 lut 2014

Ania74 napisał(a)
Co tam na Francuskiej się dzieje? Dawaj zdjęcia dla spragnionych wiosny, bo u Ciebie to już chyba ruszyła ostro... Czekam niecierpliwie...!

Aniu, dziś u mnie zima Rano o 7:00 było sucho, a po kilkunastu minutach zaczął padać deszcz ze śniegiem. Teraz to sypie sam śnieg. Drogi beznadziejne, sama ciapa. Ale dla ogródka to potrzebne.
Strasznie kuszą mnie porządki w ogrodzie...ale chyba najpierw zabiorę się za moje pelargonie. Siedzą w garażu, może dziś zbiorę szczepki i uda mi się je ukorzenić. Byłoby super, bo za dużo kasy szło co roku na nowe sadzonki. A kolorek musi być Wstawię później fotki wiosenno- letnie z ub. lat. Wczoraj przeglądałam zdjęcia i tak się rozmarzyłam...na szczęście coraz bliżej do ukochanej wiosny.
Buziaki
malgorzata_s... 13:13, 12 lut 2014

Madziu wczoraj chciałaś przycinać dziś odśnieżanie
Magdalenka 13:47, 12 lut 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Madziu wczoraj chciałaś przycinać dziś odśnieżanie

Chyba jednak nie- nieśmiało wychodzi słońce, śnieg tylko w ogrodzie leży, reszta się stopiła Tyle zimy wystarczy
Betka 17:52, 12 lut 2014

Wiosnę u Ciebie widzę w moim ogrodzie na razie śnieg leży ale jest go już nie wiele Muszę zrobić obchód może i coś w mnie się znajdzie Hortensje moje są jeszcze pod okrycie zresztą inne rośliny też .
czy powinnam je już odsłonić ?
Ivvvona 18:26, 12 lut 2014

Pogoda dzisiaj chyba u wszystkich taka paskudna, ale ogród podlany Pozdrawiam ciepło.
Magdalenka 19:14, 12 lut 2014

Betka napisał(a)
Wiosnę u Ciebie widzę w moim ogrodzie na razie śnieg leży ale jest go już nie wiele Muszę zrobić obchód może i coś w mnie się znajdzie Hortensje moje są jeszcze pod okrycie zresztą inne rośliny też .
czy powinnam je już odsłonić ?

Z odkrywaniem jeszcze bym zaczekała, ale raczej zapytaj Danusi. Masz też w donicy czy w gruncie?
Ja swoją w donicy w grudniu schowałam, potem ok. 2 tyg była na zewnątrz i teraz znowu siedzi w garażu. Pączki są, więc liczę na kwiaty. Korci mnie, żeby znowu wynieść ją na dwór- ma być nawet ciepło. Musiałabym ją tylko chować na noc.

Magdalenka 19:15, 12 lut 2014

Ivvvona napisał(a)
Pogoda dzisiaj chyba u wszystkich taka paskudna, ale ogród podlany Pozdrawiam ciepło.

Podlany, nawet sporo. Na jutro zapowiadają słońce