Madziu, obejrzałam Twój piękny kolorowy ogród. U mnie też pokazują się pierwsze cebulowe Oby zima już na dobre sobie odpuściła, pozdrawiam Cię cieplutko!
Witaj Karolinko. Dziś zima do mnie wróciła. Jakoś to wytrzymam, bo woda dla ogrodu potrzebna. Czekam tylko na kolory wiosny i chyba wstawię coś z ubiegłego sezonu.
Pozdrawiam i zapraszam ponownie.
Aniu, dziś u mnie zima Rano o 7:00 było sucho, a po kilkunastu minutach zaczął padać deszcz ze śniegiem. Teraz to sypie sam śnieg. Drogi beznadziejne, sama ciapa. Ale dla ogródka to potrzebne.
Strasznie kuszą mnie porządki w ogrodzie...ale chyba najpierw zabiorę się za moje pelargonie. Siedzą w garażu, może dziś zbiorę szczepki i uda mi się je ukorzenić. Byłoby super, bo za dużo kasy szło co roku na nowe sadzonki. A kolorek musi być Wstawię później fotki wiosenno- letnie z ub. lat. Wczoraj przeglądałam zdjęcia i tak się rozmarzyłam...na szczęście coraz bliżej do ukochanej wiosny.
Buziaki
Wiosnę u Ciebie widzę w moim ogrodzie na razie śnieg leży ale jest go już nie wiele Muszę zrobić obchód może i coś w mnie się znajdzie Hortensje moje są jeszcze pod okrycie zresztą inne rośliny też .
czy powinnam je już odsłonić ?
Z odkrywaniem jeszcze bym zaczekała, ale raczej zapytaj Danusi. Masz też w donicy czy w gruncie?
Ja swoją w donicy w grudniu schowałam, potem ok. 2 tyg była na zewnątrz i teraz znowu siedzi w garażu. Pączki są, więc liczę na kwiaty. Korci mnie, żeby znowu wynieść ją na dwór- ma być nawet ciepło. Musiałabym ją tylko chować na noc.