Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na Francuskiej

Na Francuskiej

Ivvvona 18:16, 18 lut 2014

Ja dokładnie robiłam dzisiaj to samo - przycięłam trawy i pozostałości bylin , trawnik grabiłam już w sobotę, ale dopiero zrobiona połowa. Hortensje tez już obcięłam. Co będzie to będzie, ale czytałam, że Szefowa też już cięła to się uspokoiłam. Jutro ciąg dalszy prac o ile pogoda pozwoli. Pozdrawiam ciepło
annawu 21:01, 18 lut 2014

Jakie to dzisiaj były pracowite kobitki,.. ja też muszę poobcinać trawy i hortensje, niech tylko choć troche ustąpią te bóle głowy makabra
Magdalenka 22:27, 18 lut 2014

Ania74 napisał(a)
Zazdroszczę... u mnie wciąż śnieg zalega... chociaż ptaki już śpiewają

Aniu, cudownie było w końcu podziałać ogródkowo
Magdalenka 22:31, 18 lut 2014

Karolinek napisał(a)
Ja też dzisiaj podziałałam troszkę w ogródku. U mnie wyjrzały pierwiosnki, szafirki pokazały listki, krokusy wychodzą.
Przycięłaś trawy, ja jeszcze moich nie ciachnęłam.
Pisałaś, że masz nornicę u siebie, może więc warto na jesień cebulki w koszyczkach zabezpieczyć. Widziałam dzisiaj w Castoramie, są niedrogie.

U mnie taka wiosna, jaka była w ub. roku w kwietniu. Mam nadzieję, że śnieg w takiej samej ilości już nie wróci. Najlepiej, żeby już wcale nie wracał.
Trawy ciachnęłam, mam nadzieję, że nic im się nie stanie ( tfu tfu).
Co do koszyczków na cebulki, musiałabym ich trochę kupić. Wszystkich cebulek mam ponad 500. Oby zakwitły
Magdalenka 22:43, 18 lut 2014

Ivvvona napisał(a)
Ja dokładnie robiłam dzisiaj to samo - przycięłam trawy i pozostałości bylin , trawnik grabiłam już w sobotę, ale dopiero zrobiona połowa. Hortensje tez już obcięłam. Co będzie to będzie, ale czytałam, że Szefowa też już cięła to się uspokoiłam. Jutro ciąg dalszy prac o ile pogoda pozwoli. Pozdrawiam ciepło

Uwielbiam wiosenne sprzątanie ogródka. Sama przyjemność, prawda?
Zobaczę jaka jutro będzie pogoda to może też ciachnę horti. Muszę poczytać o jej rozmnażaniu, może się uda.
Równie ciepło pozdrawiam.
Magdalenka 22:45, 18 lut 2014

annawu napisał(a)
Jakie to dzisiaj były pracowite kobitki,.. ja też muszę poobcinać trawy i hortensje, niech tylko choć troche ustąpią te bóle głowy makabra

Pracowite i to jak. Najchętniej posprzątałabym już wszystko, ale to nadal luty. Może wytrzymam z resztą porządków do marca
Powrotu do zdrowia życzę
Karolinek 12:03, 19 lut 2014

500 cebulek, to rzeczywiście koszyczków całą masę potrzebujesz Z niecierpliwością czekam na zdjęcia Twoich rabat z cebulowymi w roli głównej.
jagoda99 15:03, 19 lut 2014

Magda dziekuje za wizyte
Zazdroszcze Wam tych ogrodkowych prac u mnie ani widu ani slychu nic wiosna nie pachnie
Magdalenka 18:03, 19 lut 2014

Karolinek napisał(a)
500 cebulek, to rzeczywiście koszyczków całą masę potrzebujesz Z niecierpliwością czekam na zdjęcia Twoich rabat z cebulowymi w roli głównej.

Szafirki, tulipany, hiacynty, narcyzy, krokusy, cebulice... trochę tego nazbierałam. Mam nadzieję, że wszystko zakwitnie, no 90% też wystarczy
Magdalenka 18:05, 19 lut 2014

jagoda99 napisał(a)
Magda dziekuje za wizyte
Zazdroszcze Wam tych ogrodkowych prac u mnie ani widu ani slychu nic wiosna nie pachnie

Jagódko, ani się obejrzysz, a wiosna i jej cudowny zapach pojawią się u Ciebie.