Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na Francuskiej

Na Francuskiej

Agnieszka_B 22:11, 10 mar 2014

Eeeeee, to twoje hiacynty większe od moich - chyba u was cieplej
Magdalenka 22:13, 10 mar 2014

Ania74 napisał(a)
No pięknie prace posunięte do przodu...
I nowy wiosenny avatarek
Pozdrawiam

Dzięki Aniu. Mus było zmienić avatarek, te krokusy same o to prosiły. Teraz czekam na wiosenne nawożenie i pierwsze koszenie trawy. Muszę w końcu posiać werbenę i gazanie oraz posadzić szczepki pelargonii rabatowej. Zrobiłam szczepki ze starych, mam nadzieję, że pięknie zakwitną.
Magdalenka 22:14, 10 mar 2014

Agnieszka_B napisał(a)
Eeeeee, to twoje hiacynty większe od moich - chyba u was cieplej

Mieszkamy tak blisko siebie, więc temperatura raczej taka sama. Moje rosną po południowej stronie, może to dlatego?
Ivvvona 21:49, 14 mar 2014

Porządeczek na rabatkach aż miło popatrzeć. Szkoda że te wiosenne kwiatki tak krótko kwitną i znów trzeba czekać na nie cały rok. Pozdrawiam
MagdalenaK8 08:57, 15 mar 2014

Przyleciałam się przywitać i pooglądałam sobie Twój ogród. Jest piękny i taki naturalny. Bratki cud malina . Pozdrawiam cieplutko w ten szary dzień.
Magdalenka 15:41, 15 mar 2014

Ivvvona napisał(a)
Porządeczek na rabatkach aż miło popatrzeć. Szkoda że te wiosenne kwiatki tak krótko kwitną i znów trzeba czekać na nie cały rok. Pozdrawiam

Dziękuję Iwonko. Szkoda, oj szkoda tych pięknych wiosennych kwiatków. U mnie już po krokusach, rano trochę padało i cały czas wieje wiatr. Ale kwitną już 4 małe narcyzy i 2 hiacynty- te słabo, ale jednak Czekam znowu na powrót słonka i ciepełka
Również pozdrawiam.
Magdalenka 15:46, 15 mar 2014

MagdalenaK8 napisał(a)
Przyleciałam się przywitać i pooglądałam sobie Twój ogród. Jest piękny i taki naturalny. Bratki cud malina . Pozdrawiam cieplutko w ten szary dzień.

Witaj Madziu u mnie
Dziękuję za miłe słowa. Czekam na wybuch zieleni w moim małym królestwie. Ostatnio oglądałam zdjęcia z lata ub. roku... Oj jak ja już tak chcę. Bratki są cudowne, prawda? Tak bardzo cieszą oczy swoimi pięknymi kolorami.
Zapraszam i również pozdrawiam.
Magdalenka 16:01, 15 mar 2014

Wczoraj miałam pierwszy raz kosić trawę i sypnąć saletrę amonową...ale niestety plany nie wypaliły. Synuś z przedszkola przyniósł jelitówkę. Całe wczorajsze popołudnie, noc i poranek męczył się biedaczek, a my razem z nim. Na szczęście lekarz przepisał "magiczny syrop", dziecko pospało i już jest o niebo lepiej.

Ze względu na to, że pogoda dziś nie dopisała- padało i cały czas wieje silny wiatr- nie mogłam wyjść do ogrodu. ( Tyle dobrego z tej pogody, że ogród podlany).
Znalazłam sobie inne zajęcie. W końcu posadziłam szczepki moich pelasiek i ciemnej komarzycy. Wyszło mi 18 czerwonych, 6 ciemno-różowych pelargonii oraz ok. 20 komarzyc. Posadziłam również języczkę Przewalskiego, przetacznik kłosowy różowy i rozchodnik kaukaski różowy z ciemnymi listeczkami. To wczorajsze zakupy, mam nadzieję, że wyrośnie dokładnie to, co było napisane na opakowaniu.
Posiałam w końcu werbenę od Danusi i gazanię. Oby wszystko pięknie rosło.
Pozdrawiam wszystkich zaglądających
MagdalenaK8 19:08, 15 mar 2014

Przykro mi że maluszek zachorował, teraz tylko trzymać kciuki żeby Was nie położyło. Widać że pracowicie spędziłaś dzisiejszy dzień , niech rosną kwiatki zdrowo i pięknie.
Pozdrawiam
Betka 17:47, 16 mar 2014

Pochodziłam po ogrodzie i muszę przyznać że ślicznie masz
jeszcze wieczorem wpadnę może znajdę rabatę z kora o której rozmawiałyśmy