Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

Margarete 08:56, 24 cze 2014

I takie tam..........widoczki ogólne........z wiekszej perspektywy......

Margarete 08:57, 24 cze 2014

Rabata pod lasem..........

Margarete 08:59, 24 cze 2014

I inne miejsca...........

Bożenko - twoje liliowce zaczynaja pokazywac kwiaty

Margarete 09:53, 24 cze 2014

hanawier napisał(a)
Witaj Małgosiu pięknie u Ciebiepozdrawiam

Cześć Haniu, zapraszam częsciej do mnie !m
Margarete 09:59, 24 cze 2014

makkasia napisał(a)
Małgosiu dziękuję za Wiedeń
i za zapłocie ogrody żwirowe mają niesamowity urok
Stipy się wzięły ???
ściskam

Prosze bardzo , nie ma za co.....ja sama z wielką przyjemnościa tam wracam........to znaczy i do Wiednia z którym łączą mnie wspomnienia......bagatela sprzed 25 lat (studiowałam tam wtedy jakiś czas)......i do fotek z tych wiedeńskich wyjazdów.

Moja stipa nadal licho wygląda, dostanie dzis florovit, może ruszy .....nie żółknie, nie marnieje ale stoi w miejscu.......

Żwirek z macierzankami na skarpie przed domem to był strzał w dychę, wczesniej miałam tam zwykły trawnik ale strasznie niewygodnie kosiło się mi trawe na tej skarpie, teraz za to mam chwasty do wyrywania, jak widac nie zawsze daje rade z nimi ale i tak rabata mnie cieszy. Teraz jeszcze dosadziłam w kilku miejscach otrzymane od Ani-Małej Mi sadzonki astra płożącego, który tak jak macierzanki lubi kamienie, pisek, sucho i słonecznie...bede miała fragmenty kwitnacej rabaty jesienią nie tylko wiosną
Margarete 10:00, 24 cze 2014

popcarol napisał(a)
Zagladam, milego dnia!

Miło mi ze zaglądasz
Miłego dnia i Tobie zyczę !
Zielona 10:01, 24 cze 2014

Macierzanki obejrzałam. Ostatnio zachwycałam się nimi w ogrodniczym. Fajnie się rozrastają i dają efekt kolorowej poduchy. W ogrodzie, w którym co chwilę zachwyca co innego, piękne jest to, że codziennie trzeba podreptać w inny zakątek, żeby docenić jego 5 minut. Warto mieć kwitnące rośliny. Ogród żyje. Pozdrawiam, Małgoś.
Margarete 10:11, 24 cze 2014

Zielona napisał(a)
Macierzanki obejrzałam. Ostatnio zachwycałam się nimi w ogrodniczym. Fajnie się rozrastają i dają efekt kolorowej poduchy. W ogrodzie, w którym co chwilę zachwyca co innego, piękne jest to, że codziennie trzeba podreptać w inny zakątek, żeby docenić jego 5 minut. Warto mieć kwitnące rośliny. Ogród żyje. Pozdrawiam, Małgoś.

Masz rację, po fazie ogólnej radości w pierwszym sezonie po moich zmianach, radości z tego że mam ogród, mam nowe rabaty ja sama zaczynam studiować i fotografować oraz po prostu zachwycać sie kolejnymi małymi fragmentami ogrodu, zastanawiam sie co i jak przesadzic aby efekt był jeszcze lepszy, czasem to zmiany kosmetyczne, niewidoczne dla innych poza mną. Ogród zyje i zachwyca nawet małymi fragmentami w róznych porach roku.
Buziam !
Bogdzia 14:30, 24 cze 2014

Małgoś przez moje wojaze pomyliły mi się dni. Miałas wczoraj Imieniny a ja myslałam że dzis jest wczoraj więc spóźnine ale serdeczne zyczenia zdrówka i wszelkiej innej pomyslnosci składam. Zdjęcia obejrzałam , róże imponujące.Buziaki.Do życzeń róża od Małej Mi.

Margarete 14:37, 24 cze 2014

Bogdzia napisał(a)
Małgoś przez moje wojaze pomyliły mi się dni. Miałas wczoraj Imieniny a ja myslałam że dzis jest wczoraj więc spóźnine ale serdeczne zyczenia zdrówka i wszelkiej innej pomyslnosci składam. Zdjęcia obejrzałam , róże imponujące.Buziaki.Do życzeń róża od Małej Mi.

Bogdziu dzieki, nie mysłałam że pamiętasz...miałam co prawda wczoraj tylko albo aż ....urodziny bo imieniny obchodze w październiku, ale niezmiernie mi miło, że w nawale spraw pamietałaś...
Za zyczenia od serca płynace i za róże dziekuje !