Prosze bardzo , nie ma za co.....ja sama z wielką przyjemnościa tam wracam........to znaczy i do Wiednia z którym łączą mnie wspomnienia......bagatela sprzed 25 lat (studiowałam tam wtedy jakiś czas)......i do fotek z tych wiedeńskich wyjazdów.
Moja stipa nadal licho wygląda, dostanie dzis florovit, może ruszy .....nie żółknie, nie marnieje ale stoi w miejscu.......
Żwirek z macierzankami na skarpie przed domem to był strzał w dychę, wczesniej miałam tam zwykły trawnik ale strasznie niewygodnie kosiło się mi trawe na tej skarpie, teraz za to mam chwasty do wyrywania, jak widac nie zawsze daje rade z nimi ale i tak rabata mnie cieszy. Teraz jeszcze dosadziłam w kilku miejscach otrzymane od Ani-Małej Mi sadzonki astra płożącego, który tak jak macierzanki lubi kamienie, pisek, sucho i słonecznie...bede miała fragmenty kwitnacej rabaty jesienią nie tylko wiosną
Macierzanki obejrzałam. Ostatnio zachwycałam się nimi w ogrodniczym. Fajnie się rozrastają i dają efekt kolorowej poduchy. W ogrodzie, w którym co chwilę zachwyca co innego, piękne jest to, że codziennie trzeba podreptać w inny zakątek, żeby docenić jego 5 minut. Warto mieć kwitnące rośliny. Ogród żyje. Pozdrawiam, Małgoś.
Masz rację, po fazie ogólnej radości w pierwszym sezonie po moich zmianach, radości z tego że mam ogród, mam nowe rabaty ja sama zaczynam studiować i fotografować oraz po prostu zachwycać sie kolejnymi małymi fragmentami ogrodu, zastanawiam sie co i jak przesadzic aby efekt był jeszcze lepszy, czasem to zmiany kosmetyczne, niewidoczne dla innych poza mną. Ogród zyje i zachwyca nawet małymi fragmentami w róznych porach roku.
Buziam !
Małgoś przez moje wojaze pomyliły mi się dni. Miałas wczoraj Imieniny a ja myslałam że dzis jest wczoraj więc spóźnine ale serdeczne zyczenia zdrówka i wszelkiej innej pomyslnosci składam. Zdjęcia obejrzałam , róże imponujące.Buziaki.Do życzeń róża od Małej Mi.
Bogdziu dzieki, nie mysłałam że pamiętasz...miałam co prawda wczoraj tylko albo aż ....urodziny bo imieniny obchodze w październiku, ale niezmiernie mi miło, że w nawale spraw pamietałaś...
Za zyczenia od serca płynace i za róże dziekuje !