Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

Margarete 23:40, 03 maj 2016

Kalina - już za chwilkę będzie łał...

Klony ruszyły....

A tawuła wciąż kwitnie...

Margarete 23:45, 03 maj 2016

I takie tam....

Nie patrzymy na wstrętne żółte mlecze które będą usunięte....
ryska 23:56, 03 maj 2016

Pięknie i kolorowo u Ciebie. Te tulipany fuksjowe jakby liliokształtne bardzo mi się podobają.
Podziwiałam też zdjęcia z Waszego spotkania w niezwykłym i klimatycznym miejscu. Walizki na szafie obłędne a pewnie takich smaczków jest więcej. Pozdrawiam Małgosiu serdecznie
Nikita 03:08, 04 maj 2016

Małgoś, ŚLICZNIE!!!!!! Tulipanki urocze...u mnie już tylko jakieś ostatnie sztuki kwitną.

P.S.
W nocy net chodzi ok. Nie ma problemu z pisaniem i wklejaniem fotek.

Nocne buziaki przesyłam.
Kuba 05:06, 04 maj 2016

Też zostawiam nocno- zmierzchowe uściski u mnie właśnie gromada ptaków daje koncert
Pięknie u Ciebie a najbardziej mi się podoba ,takie tam'
AgataP 11:04, 04 maj 2016

Małgoś, widzę odpoczęłaś trochę w ogrodzie. Ja tawułkę po kwitnieniu ciacham, mam już piękną spłaszczoną kulę, bo taką chciałam i jest gęściutka
Tulipanki różowe świetne, kupowałaś w B czy zamawiałaś przez neta, szukam kolorów do uzupełnienia w przyszłym roku
ren133 11:23, 04 maj 2016

Margarete napisał(a)

Wiąz kocham o tej porze roku, potem troche mniej a pod koniec sezonu jak szpeciele mu zniekształcaja liście to mnie wnerwia...ale walczę ze szpecielami i jest ich coraz mniej...
Jabłonka ozdobna cała swoja urode pokaze za chwilke jak zakwitnie i jesienia jak ma maleńkie ciemnoczerwone owoce

Trawnik łatam ponieważ pies wydarł mi miejscami do gołej ziemi - ona rozpedzona pędzi do płotu zeby kogos obszczekac idącego za płotem i hamuje, wydeptując trawe....mam 2 wyjscia - albo zrobic dosiewke albo łatac. Ponieważ poszerzałam moja główna rabate o spory kawałek i wycinałam darń, która akurat w tym miejscu była bardzo ładna. Wycinam prostokąty darni i przenosze ją w przygotowany wczesniej dołek w "łysym" miejscu, staram sie dopasować grubość warstwy darni do dołak, i tak jeden obok drugiego - jak w komputerowej grze Tetris...a brzegi zasypuje ziemią. No i obficie podlewam przez kilka dni...powinna sie przyjąć. Zobaczymy...tyle że to żmudna robota....

Małgosiu
Też zrobiłam tak z trawką w kilku miejscach ... zobaczymy czy ten przeszczep się przyjmie? Poczytałam o spotkaniu ... wiadomo, że fajnie było
ren133 11:25, 04 maj 2016

Margarete napisał(a)
I kolejne tulipany....

Czy to są Angeliki? U mnie jeszcze w pąkach? Zresztą tak naprawdę ocenię stan mojego ogrodu dzisiaj ... bo wczoraj to już ciemno było
Piękne są te tulipany
Margarete 16:49, 04 maj 2016

AgataP napisał(a)
Małgoś, widzę odpoczęłaś trochę w ogrodzie. Ja tawułkę po kwitnieniu ciacham, mam już piękną spłaszczoną kulę, bo taką chciałam i jest gęściutka
Tulipanki różowe świetne, kupowałaś w B czy zamawiałaś przez neta, szukam kolorów do uzupełnienia w przyszłym roku

Nie pomysłama żeby ją w ten sposób formowac, to jest mysl...tak zrobię

Miesznka tulipanów u mnie troche z B, trochę z L, troche z zakupów w necie...a o który róz pytasz ?
Margarete 16:52, 04 maj 2016

ren133 napisał(a)

Czy to są Angeliki? U mnie jeszcze w pąkach? Zresztą tak naprawdę ocenię stan mojego ogrodu dzisiaj ... bo wczoraj to już ciemno było
Piękne są te tulipany

Tak - piekne, kupowane jako Angeliki ale czy to one...nie wiem
Dwa lata temu kupiłam też niby-Angeliki ale to były jakies podróby...juz nie wychodzą, po sezonie jednym było po nich, a te kupowałam w ub roku.
Tez mi sie podobaja, wygladaja jak jakis smaczny deser...takie mam skojarzenia