Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

Margarete 11:49, 01 maj 2016

Lecę do ogrodu....wczoraj jeszcze skosiłam trawniki. Wczoraj dziewczyny po drodze odwiedziły mój ogród na chwilkę w drodze do domu....a tu wstyd, bałagan, trawa po kolana, żółte mlecze kwitną na trawniku, bajzel dookoła....wstydziłam się trochę.
Małgosiu, Ewciu, Aniu musicie jeszcze do mnie kiedyś wpaść jak będzie bardziej ogarnięty ten mój nieduży ogródek.

Margarete 11:53, 01 maj 2016

W trakcie koszenia na moim jednym jedynym dużym drzewie czekała parka kosów na wyżerkę. Po koszeniu biegają po trawie i wygrzebują smakowite kąski. One siedzi wyżej, taka lekko brązowa, on czarny, niżej
Dzięki Bogdziu za identyfikacjie....

AnnaCh 12:12, 01 maj 2016

Małgosiu widziałam fotki u dziewczyn, super spotkanie Mamę masz też ogrodniczkę?
A co do ogrodu, to się nie przejmuj, nikt się przecież nie rozdwoi, żeby wszystko było zrobione. Dziewczyny na pewno patrzyły na piękne rabaty, a nie na trawnik
Pozdrawiam
Margarete 12:30, 01 maj 2016

AnnaCh napisał(a)
Małgosiu widziałam fotki u dziewczyn, super spotkanie Mamę masz też ogrodniczkę?
A co do ogrodu, to się nie przejmuj, nikt się przecież nie rozdwoi, żeby wszystko było zrobione. Dziewczyny na pewno patrzyły na piękne rabaty, a nie na trawnik
Pozdrawiam

Tak się pocieszam....Aniu
A co do spotkania to następnym razem i ty musisz do nad dotrzeć...tez przecież jesteś"nasa" łódzka
I nie masz do nad jakoś szczególnie daleko.....
Luteczka 18:22, 01 maj 2016

Margarete napisał(a)
Lecę do ogrodu....wczoraj jeszcze skosiłam trawniki. Wczoraj dziewczyny po drodze odwiedziły mój ogród na chwilkę w drodze do domu....a tu wstyd, bałagan, trawa po kolana, żółte mlecze kwitną na trawniku, bajzel dookoła....wstydziłam się trochę.
Małgosiu, Ewciu, Aniu musicie jeszcze do mnie kiedyś wpaść jak będzie bardziej ogarnięty ten mój nieduży ogródek.

Małgosiu głupoty wygadujesz
jaki bałagan? jak się coś robi w ogrodzie, przerabia rabaty to trudno żeby worki z ziemią czy z korą robiły za niewidzialne albo inne potrzebne rzeczy
z resztą ja prosto poleciałam podziwiać piruetkę to nic takiego nie widziałam widziałam śliczne roślinki
yolka 19:38, 01 maj 2016

Czytam o kolejnym fajnym spotkaniu. Pozdrawiam wszystkie uczestniczki
Margarete 23:19, 02 maj 2016

Luteczka napisał(a)

Małgosiu głupoty wygadujesz
jaki bałagan? jak się coś robi w ogrodzie, przerabia rabaty to trudno żeby worki z ziemią czy z korą robiły za niewidzialne albo inne potrzebne rzeczy
z resztą ja prosto poleciałam podziwiać piruetkę to nic takiego nie widziałam widziałam śliczne roślinki

Miłe to co piszesz
Już ja tam swoje wiem. Ale wczoraj przepracowałam w ogrodzie trochę czasu i jest już wizualnie lepiej
Jeszcze jutro trochę podziałam i będzie prawie dobrze. Zdecydowanie muszę dotrawkować mój nową rabatę.....i będzie całkiem ok.
Margarete 23:24, 02 maj 2016

yolka napisał(a)
Czytam o kolejnym fajnym spotkaniu. Pozdrawiam wszystkie uczestniczki

Jolu, było klimatycznie - to zasługa domu Kasi który pełen jest ciekawych mebli, gadżetów, stylowych ozdób i staroci oraz cudnie bo ogród zielony tą majową świeżą zielenią, tajemniczo bo staw, las i inne chaszcze , smacznie bo Kaska przygotowała pyszności i wesoło bo były nasze łódzkie dziewczyny
paniprzyroda 08:30, 03 maj 2016

Buziaki Ogród Kasi-Luizy ach... I u Ciebie wiosenka śliczna. Czy Ty przycinasz swoją jabłonkę?
Margarete 13:09, 03 maj 2016

paniprzyroda napisał(a)
Buziaki Ogród Kasi-Luizy ach... I u Ciebie wiosenka śliczna. Czy Ty przycinasz swoją jabłonkę?

Hej Mariolka
Wiosna cudna, kolorowa wokoło....cudnie jest
Jabłnke trochę przycinam, próbuję tak jak umiem ukształtować jej koronę i ograniczam trochę.
Pozdrawiam wiosennie