Maz racje Robert, ona wyglada nienaturalnie i wręcz kiczowato, ten róż z ciemnym cieniowaniem i żółtym środeczkiem na tle tych lisci wygląda jak namalowany...kojarzy mi sie z "kiczowatym" obrazem takim amatorskim, z targowiska ....naprawde....
Witaj Eliza, widzę że znowu jestes aktywna na forum . Miło mi ze wpadasz do mnie
Piwonie drzewiaste posadziłam wbrew wszelkim zasadom, nie wiem czy bede dobrym "nauczycielem" w tym temacie...
Poszdziłam je w erze przedogrodowiskowej, najnormalniej w trawniku, bez nawozu, bez kompostu itd...Dopiero po chyba 4 latach otoczyłam je rabatą i wtedy mocno nawiozłam kompostem, a w trakcie sezonu florovitem. Mają wystawe południowo-zachodnią a wiec sporo słoncza, ale za soba las który daje troche cienia...
Nie wiem czy pomogłam...
Powodzenia w uprawie drzewiastych - warto na nie czekać nawet kilka lat az zakwitna
O witaj Maryniu
wydobrzałam, wydobrzałam...juz dawno, teraz walcze z innymi problemami zdrowotnymi, ale cóz...im człowiek starszy tym...wiesz o czym mówię. Nie daje sie jednak
Eskimo rzeczywiście fajna i ten słodki zapach, czuje sie w całym ogrodzie.
Musze te moja troche wyprostowac bo przegieła sie ale poza tym same plusy . Polecam !