Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

Margarete 20:31, 10 sie 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)
Szczęściarze, że mają takie widoki
Za to chwasty ci się nie będą siały tak jak u mnie
Fajna pergola myślę nad podobną do mojego żywopłotu grabowego , bo musze na czymś łuk w przejściu uformować.....mocna ona?

Czy mocna jest to się okaże....kupowałam w markecie O i wydawała się mi solidna.
Z tymi chwastami to wcale tak nie jest jak piszesz....rosną jak cholera, ziemię mam lichą i miejsca mało ale chwastom to wystarcza....
AgataP 11:40, 11 sie 2016

Margarete napisał(a)
Mam nowy nabytek w ogrodzie - pergolę pod róże New Dawn i powojnik Rubens.
Pergola odczekała swoje dwa lata w garażu na montaż i obsadzenia, ale jest
Trzeba teraz sobie uruchomic wyobrźnie i zobaczyc na placyku za pergolą piekna, dużą, klasyczną ławkę z teakowego drewna zamiast foteli Mam ją póki co w planach ale marzenia sie spełaniją, może kiedyś na nią fundusze uzbieram i bedzie git

p.s. moja "długonoga modelka" wie gdzie i jak pozować

ja cie...no jest w końcu... cudna... dobrze że ma ochronę mienia
Bogdzia 22:25, 12 sie 2016

Pergolę juz widziałam ale skoro pilnuje ja psiunia to wolałam się po cichu wycofacMiłych snów.
Kindzia 09:06, 13 sie 2016

Masz na pergoli New Dawn? To obficie kwitnąca róża, potworzasta rośnie Tyle, że śmieci jak dzika...Ale będzie pięknie wyglądać!!!
Kuba 09:47, 13 sie 2016

Już ławeczką widzę oczami wyobraźni i czuję zapach róż wirtualnym nozdrzem
Nikita 09:56, 14 sie 2016

Małgoś, przespacerowałam sie po ogródku... trawki podglądnęłam, róże powąchałam, hortensji pozazdrościłam, teraz czekam na kwitnące wrzosy.
Margarete napisał(a)
Mam nowy nabytek w ogrodzie - pergolę

Pergola naprawdę ładna i ślicznie bedą na niej wygladały New Dawn i Rubens, a z ławeczką to już zupełnie będzie super. Może poproś Św. Mikołaja o wymarzoną ławeczkę...ewentualnie poszukaj jakiegoś innego sponsora...hi hi.
Nie pamiętam co tam ci rośnie w koło placyku? Małe buksiki? Teraz przy tej pergoli to mogłyby troszkę szybciej podrosnąć...stworzyłyby taki śliczny, zaciszny zakątek.
Buziaki zostawiam.
rozark 22:28, 15 sie 2016

Małgosiu, dzięki za gościnę
jesteś wspaniałą kucharką
Margarete 22:45, 15 sie 2016

Miałam małą trzydniową przerwę.....wizyta dzieci, wnuków, impreza rodzinna....ufff, wszystko już za mną. Jestem zadowolona ale i zmęczona
Korzystaliśmy z uroków ogrodu - to fajne, że mogliśmy wspólnie, rodzinnie pobawić się z dzieciakami, psem i gośćmi w ogrodzie. Pogoda nam sprzyjała i było fajnie.
W piątek przed weekendem miałam miłych gości - odwiedziły mnie Kasia -Kasya i Renia-Rozark. Szkoda że spotkanie trwało krótko a dziewczyny dotarły późnym popołudniem ale i tak miło mi że odwiedziły mój ogródek. Dziewczyny dzięki za wizytę i miłe słowa!!!
Margarete 22:47, 15 sie 2016

rozark napisał(a)
Małgosiu, dzięki za gościnę
jesteś wspaniałą kucharką

Dzięki za komplement
I za miłe popołudnie i wieczór
Dla Basi całuski ode mnie.
Margarete 22:53, 15 sie 2016

Nikita napisał(a)
Małgoś, przespacerowałam sie po ogródku... trawki podglądnęłam, róże powąchałam, hortensji pozazdrościłam, teraz czekam na kwitnące wrzosy.

Pergola naprawdę ładna i ślicznie bedą na niej wygladały New Dawn i Rubens, a z ławeczką to już zupełnie będzie super. Może poproś Św. Mikołaja o wymarzoną ławeczkę...ewentualnie poszukaj jakiegoś innego sponsora...hi hi.
Nie pamiętam co tam ci rośnie w koło placyku? Małe buksiki? Teraz przy tej pergoli to mogłyby troszkę szybciej podrosnąć...stworzyłyby taki śliczny, zaciszny zakątek.
Buziaki zostawiam.

Fajnie Madziu że wpadasz. Wokół placyku mam żywopłot nieduży z bukszpanu, póki co niewielki ale urośnie mam nadzieję....
Ze św. Mikołajem to chyba niejednym bym się musiała umówić, bo teakowe ławki to trochę funduszy wymagają...ale cóż ziarnko do ziarnka...