Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

Margarete 22:48, 13 sty 2017

rozark napisał(a)
Małgosiu, a ptaki masz? śpiewają ci choć trochę?

Tak mam sporo ptaków, mieszkam przy lesie i polach więc relatywnie więcej zwierząt mam wokół niż u ciebie w bardziej zasiedlonej części miasta. Trudno mówić że śpiewają , raczej wiosną bardziej i latem, a poza tym cały dzień mnie nie ma, zostają tylko weekendy na obserwacje natury wokół domu i ogrodu.
Margarete 23:13, 13 sty 2017

Margerytka40 napisał(a)
Mój dobi też nie lubi zimna i tylko patrzy jak wrócić do domku i rozłożyć się na fotelu. Kocha ciepełko

Witaj Nargerytko!
Miło mi cię gościć u siebie - bo to chyba pierwszy raz jesteś u mnie.
Jak to możliwe, że i tu i ja z łódzkiego a nie znamy się jeszcze, nie znamy naszych ogrodów...
Pora to nadrobić, serdecznie zapraszam

Co do dobermana to moja suczka jest kundelkiem ze schroniska i rak w 3/4 podobnym do dobermana. Ma nie obcięte uszy, nie obcięty ogon i trzeci kole oprócz czarnego i brązowgo podpalanego ma również biały krawacik na piersi. Ale pozostałe cechy ma jak najbardziej dobermana
Poza tum jest nszym najukochańszym przyjacielem i członkiem rodziny.
Margarete 23:14, 13 sty 2017

Margerytko! Sorry za literówki ale pisze z telefonu...
Margerytka40 08:05, 14 sty 2017

Dziękuję za miłe przyjęcie Małgorzatko . Ja już pogubiłam się i nie pamiętam u kogo się witałam a u kogo nie. Myślę,że szybciutko nadrobimy nieznajomość . Ja dopiero zaczynam przygodę z forum choć mój ogród nie jest już młody . Wymaga jednak wielu zmian żeby był taki jakbym chciała. Szkoda, że jak zaczynałam jego tworzenie nie było jeszcze O.
Takie pieski ze schroniska są bardzo wierne i kochane. Mój też nie jest czysto rasowy ale to nieważne. Najważniejsze że jest kochany

Mam nadzieję, że w tym roku uda mi się poznać i spotkać z Wami
Nikita 11:51, 14 sty 2017

Śliczny jest twój ogród pod śnieżną pierzynką. U mnie tam gdzie nikt nie chodzi też jeszcze bielutko. Ale słonko i temperatura robi swoje ...kapie z dachu...kapie z altany...gdzieniegdzie trawnik wygląda z pod śniegu.
Zimy zasadniczo też nie lubię. Bo zimno, bo mokro, bo dzień za krótki... Zimą lubię tylko widoczki - rośliny utulone śniegiem w iskrzącym się w słońcu. No i jeszcze lubię kulig w świetnym towarzystwie z ogromnym ogniskiem na zakończenie i gorącym, pysznym grzańcem z pomarańczą oraz goździkami.
Buziaki przesyłam.
Milka 12:33, 14 sty 2017

Margarete napisał(a)

Chyba jej jednak nigdy nie polubię...mam awersje do zimy, do śniegu, do odśnieżania tyle...obiektywnie rzecz biorąc zima bywa piękna, wiem, szczególnie ta w górach ale moje emocje mówią jej stanowczo "nie"....odliczam dni do wiosny

To tak, jak ja zime lubię tylko w górach na urlopie, choć jak patrze na fotki sniezne, jest ładnie Małgosiu
Milka 12:34, 14 sty 2017

Margarete napisał(a)

Żebyś wiedziała Gocha, duża przytulania taka....od8 lat jest z nami, wzięliśmy ją ze schroniska i kochamy bardzo a ona nas

A jaki krawacik biały ma ładny sliczna jesti na dodatek grzeczna
Margarete 00:29, 15 sty 2017

Margerytka40 napisał(a)
Dziękuję za miłe przyjęcie Małgorzatko . Ja już pogubiłam się i nie pamiętam u kogo się witałam a u kogo nie. Myślę,że szybciutko nadrobimy nieznajomość . Ja dopiero zaczynam przygodę z forum choć mój ogród nie jest już młody . Wymaga jednak wielu zmian żeby był taki jakbym chciała. Szkoda, że jak zaczynałam jego tworzenie nie było jeszcze O.
Takie pieski ze schroniska są bardzo wierne i kochane. Mój też nie jest czysto rasowy ale to nieważne. Najważniejsze że jest kochany

Mam nadzieję, że w tym roku uda mi się poznać i spotkać z Wami

Na pewno się spotkamy, łódzka grupa działa bardzo prężnie nie tylko na forum ale i tu u nas lokalnie. Spotykamy się, wyjeżdżamy razem na wystawy, targi czy też na zwykłe wspóne zakupy do szkółek, odwiedzamy się w ogrodach żeby poplotkować, pooglądać rośliny i wypić kawkę...jest super nam razem
Margarete 00:31, 15 sty 2017

Nikita napisał(a)
Śliczny jest twój ogród pod śnieżną pierzynką. U mnie tam gdzie nikt nie chodzi też jeszcze bielutko. Ale słonko i temperatura robi swoje ...kapie z dachu...kapie z altany...gdzieniegdzie trawnik wygląda z pod śniegu.
Zimy zasadniczo też nie lubię. Bo zimno, bo mokro, bo dzień za krótki... Zimą lubię tylko widoczki - rośliny utulone śniegiem w iskrzącym się w słońcu. No i jeszcze lubię kulig w świetnym towarzystwie z ogromnym ogniskiem na zakończenie i gorącym, pysznym grzańcem z pomarańczą oraz goździkami.
Buziaki przesyłam.

Oj pojechałabym na taki prawdziwy kulig...z ogniskiem i grzańcem
Za komplement dziękuję w imieniu swoim i ogrodu
Margarete 00:32, 15 sty 2017

Milka napisał(a)

To tak, jak ja zime lubię tylko w górach na urlopie, choć jak patrze na fotki sniezne, jest ładnie Małgosiu

Dzięki Irenko