Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

Margarete 19:30, 24 maj 2017

Dorota123 napisał(a)
Przepiękne te piwonie drzewiaste, ja nie mam, więc zachwycam się u innych.
Pozdrawiam.

Witaj Dorotko !
Dawno cię nie gościłam u siebie. Tym bardziej mi miło że zajrzałaš i że ci się moje piwonie podobają. Dziś u nas pada więc pospuszczały smętnie głowy ale w normalny, słoneczny dzień widzę je z daleka z okien salonu i cieszę się nimi nawet na odległość . Są śliczne więc warto je mieć w ogrodzie choć trochę trzeba poczekać na kwitnienie, ja czekałam 5 lat
Margarete 19:34, 24 maj 2017

Kindzia napisał(a)
Drzewiaste pięknościowe!!! Szczególnie ta różowa mi się widzi! Moja lawendowa przez mróz majowy straciła 3 pąki, sprawiedliwie(), bo 3 zakwitną

W jakim stadium Twój Palibin Małgosiu? Mój pewnie przywita nas zapachem

Moje w tym roku po kilkanaście kwiatów mają. Dziękuję za komplement​.

Palibin w blokach startowych, jak będzie ciepło to może na Dzień Matki zakwitnie, może....
Na pewno go na forum pokażę bo to kolejna po piwoniach i kalinie na pniu gwiazda w moim ogrodzie.
frezja 19:46, 24 maj 2017

Margarete napisał(a)

Witaj Dorotko !
Dawno cię nie gościłam u siebie. Tym bardziej mi miło że zajrzałaš i że ci się moje piwonie podobają. Dziś u nas pada więc pospuszczały smętnie głowy ale w normalny, słoneczny dzień widzę je z daleka z okien salonu i cieszę się nimi nawet na odległość . Są śliczne więc warto je mieć w ogrodzie choć trochę trzeba poczekać na kwitnienie, ja czekałam 5 lat

Piwonie, to piekne kwiaty. Z tym czekaniem na ich kwitnięcie hmm róznie bywa. W maju wracając z weekendu długiego odwiedziłam moją ciocię, która obdarowała mnie kłączami piwonii. Jej akurat zbierały się do kwitnienia, a że chciała bardzo podzielić się ze mną, to wykopała mi spore kłącza. Jechały z nami 10 godzin. Przy sadzeniu nie potrafiłam jakoś zebrać ich w całość..sadziłam, jak szło. Wyobraź sobie, że następnej wiosny zakwitły czyli reguły nie ma. Ale jedno wiem, że sadzić należy bardzo płytko.

Małgoś, pokaż MW.
Margarete 08:42, 26 maj 2017

frezja napisał(a)

Piwonie, to piekne kwiaty. Z tym czekaniem na ich kwitnięcie hmm róznie bywa. W maju wracając z weekendu długiego odwiedziłam moją ciocię, która obdarowała mnie kłączami piwonii. Jej akurat zbierały się do kwitnienia, a że chciała bardzo podzielić się ze mną, to wykopała mi spore kłącza. Jechały z nami 10 godzin. Przy sadzeniu nie potrafiłam jakoś zebrać ich w całość..sadziłam, jak szło. Wyobraź sobie, że następnej wiosny zakwitły czyli reguły nie ma. Ale jedno wiem, że sadzić należy bardzo płytko.

Małgoś, pokaż MW.

Ewa. Moja MW wygląda po zimie nieźle. Mam nadzieję że mnie zachwyci kwiatami już wkrótce

Margarete 08:45, 26 maj 2017

I kilka porannych majowych fotek...

Margarete 08:48, 26 maj 2017

sylwia_slomc... 08:48, 26 maj 2017

Margarete napisał(a)

To lilak tak poprowadzony w drzewko??? Rewelacja Podoba mi się też aranż pod nim
mikina34 11:06, 26 maj 2017

Margarete napisał(a)

Super wygląda lilak tak wyprowadzony
Małgosiu, kupiłaś już formowany, czy sama uformowałaś?
malgorzata_s... 14:21, 26 maj 2017

Gosiu jak pięknie Lilak boski. Nareszcie wiosna taka jak ma być
Margarete 15:46, 26 maj 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)

To lilak tak poprowadzony w drzewko??? Rewelacja Podoba mi się też aranż pod nim

Sylwia, to palibin a więc drobniutkie ma listki i mniejsze kwiaty, choć ich ilość jest powalająca...ale za to zapach ...za 3 krzewy normalnego bzu wystarczy
Poczekaj chwilke niech sie rozwinie, teraz jest w blokach startowych...jeszcze dzień, dwa i będzie szał

Aranż pod nim to "swobodna kompozycja" liliowców, czosnków, narcyzów i tulipanów. Dzieki temu wczesną wiosną jest kolorowo, potem liliowce zakrywają brzydkie liście tulipanów i czosnków. A niezapominajki "robią" za wypełniacz ale wywalam je jak chwast...