Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

pestka56 22:09, 15 maj 2017

A nie stał w wodzie? Bo tego ligustr bardzo nie lubi. Jeśli tylko przymarz, to poczekaj.Pokaże sam, które gałązki wyciąć.
Margarete 22:27, 15 maj 2017

pestka56 napisał(a)
A nie stał w wodzie? Bo tego ligustr bardzo nie lubi. Jeśli tylko przymarz, to poczekaj.Pokaże sam, które gałązki wyciąć.

Kasiu witaj!
Nie nie stał w wodzie. Zaczęłam go wczoraj ciąć, teraz ma tak z 70 cm, ale zrobiłam dopiero mały fragment. Robię gnojówkę z mniszka i jak znajdę krwawnik to z krwawnika też. Ale zanim się zrobi gnojówka to może go lekko florovitem podleję. I będę czekac- reszta w rękach opatrzności
Margarete 22:30, 15 maj 2017

Agania napisał(a)
Małgosiu żadne kolory się u Ciebie nie gryzą, gdzie zaglądne cude pomarańczowo różowe zestawienia....wreszcie wiosna...też się cieszę, tylko, że u mnie tulipanowo prawie żadne, Twoje tulipany są przecudne

Straty po zimie mam, ale cóż zrobić...pozdrawiam Gosiu i słoneczka życzę

Dzięki Aganiu.
Kurcżę na fotce tego nie widać ale ten tulipan jest naprawdę pomarańczowo-różowy....i mimo takiego szokującego zestawienia wygląda ślicznie
A wiosna cieszy chyba wszystkich....tyle czekaliśmy
Margarete 22:36, 15 maj 2017

lojalna_ napisał(a)
Małgosiu piękne tulipki różowe piwoniowe cudo.

Ja tylko intuicyjnie ....może podetnij ten żywopłot i zasil porządnie może to go pobudzi chociaż widać ze mu się już nic nie chce ....

Sciskam strata na żywopłotach najtrudniejsza to nasz szkielet ogrodu niestety

Jeszcze będę o niego walczyć ....może się uda
Za komplementy dziękuję.
A twoje oba rodzaje tulipanów które mnie u ciebie zachwyciły zapisane - będę szukać jesienią.

Monka 18:51, 16 maj 2017

Małgosiu czym nawozisz swoje bukszpany ? ja od Karoli już wsadziłam i chciałbym aby się przyjęły ukorzeniacz też kupić?
gierczusia 22:26, 16 maj 2017

Cudne te różowo- pomarańczowe tulipany takie..magiczne połaczenie kolorów a kładzie na cycki..uppps...na klatę kciałam powiedzieć buuuziole
Bogdzia 22:54, 18 maj 2017

Margarete napisał(a)

Kasiu witaj!
Nie nie stał w wodzie. Zaczęłam go wczoraj ciąć, teraz ma tak z 70 cm, ale zrobiłam dopiero mały fragment.

Zobacz przekrój czy zielony , jesli tak to bedzie rósł , jesli brązowy to niestety raczej nie.
Margarete 00:16, 19 maj 2017

Monka napisał(a)
Małgosiu czym nawozisz swoje bukszpany ? ja od Karoli już wsadziłam i chciałbym aby się przyjęły ukorzeniacz też kupić?

Monia nawiozłam w tym roku obornikiem granulowanym że sklepu Brico...a w ubiegłym roku prawdziwym obornikiem od naszej Krysi. Mówię o tym pierwszym wiosennym nawożeniu. Potem w trakcie sezonu podlewam florovitem i biohumusem. Oczywiście kończę nawożenie nawozami zawierającymi azot w sierpniu. Potem już tylko raz, jesiennym nawozem sypę jak leci, trawnik, rabaty, bukszpany i inne.
Margarete 00:17, 19 maj 2017

gierczusia napisał(a)
Cudne te różowo- pomarańczowe tulipany takie..magiczne połaczenie kolorów a kładzie na cycki..uppps...na klatę kciałam powiedzieć buuuziole

Gierczusiu jak fajnie że się odnalazłaś
Wracasz w swoim stylu ...
Buziaki!
Pozdrawiam wiosennie!
Margarete 00:19, 19 maj 2017

Bogdzia napisał(a)

Zobacz przekrój czy zielony , jesli tak to bedzie rósł , jesli brązowy to niestety raczej nie.

Jak tnę to widzę że chyba żywy jest w przekroju....może się uda