Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

Nikita 22:38, 14 lip 2017

Małgoś, przeglądałam kilkanaście pierwszych stron twojego wątku. To nieprawdopodobne jakie zaszły zmiany! Aż się nie chce wierzyć, że tak kiedyś wyglądał twój ogród. Taki pusty i smutny...
A tu popatrz...minęły 4 lata, a ogród kipi kwiatami i zachwyca kolorami!!!
Margarete 21:15, 15 lip 2017

Kasya napisał(a)
u mni etez hortki zaczely, ale anabelka kiepska po przesadzeniu w upały, no truno

ale przyszlam ci powiedziec ze carexy kupione i czekaja na okazje

Szkoda że ta dzisiejsza okazja mi nie wyszła...ale cóż siła wyższa. Piesa po podaniu leków już lepiej się czuję i może moje obawy były na zapas ale nad ranem i dopołudnia jeszcze miała ewidentnie problemy gastryczne. Nie mogłam jej nie pomóc i zostawić...
Myślę już o następnej okazji
Dam znać odpowiednio wcześniej oczywiście.
Dziękuję za zakup.
Margarete 21:18, 15 lip 2017

yolka napisał(a)
Cudne masz róże, ale ta biała mnie szczególnie zachwyciła, śliczna jest

Biała a właściwie taka jasno-waniliowa czy kremowa to Artemis- prezent od naszej różanej Anitki która ostatnio nie jest już aktywna na forum...a szkoda....
Kocham tą róże za jej pomponikowy kształt kwiatu.
Margarete 21:20, 15 lip 2017

ren133 napisał(a)
Małgosiu
Ślicznie różano u ciebie w ogrodzie

Dziękuję Reniu.
Cieszę się że znowu jesteś na forum po urlopie.
Bogdzia 21:22, 15 lip 2017

Zaglądam i podziwiam.
Margarete 21:25, 15 lip 2017

Nikita napisał(a)
Cudne róże Małgoś! Moja Pink Fairy w tym roku chyba trochę zmarzła...kwitnie na jednej gałązce...reszta suchutka. Szkoda bo była śliczna. Już patrzyłam w szkółkach ale nie ma tej Pink, jest tylko Fairy. No i Artemis też focha strzela - nie kwitnie.

Moją Pink "wyciągnęłam" jesienią z krzaczorów bo była wciśnięta z tyłu rabaty i ewidentnie odżyła teraz. Z wdzięczności chyba teraz tak kwitnie
Artemis - już ci pisałam nie ma szans na przypalanie bo sam bidulek musi walczyć o światło. Wypuszcza długie pędy tak z160 cm żeby złapać cokolwiek słońca ale odpukać kwitnie spoko tylko później rusza niż inne róże z powodu tego światła chyba..
Margarete 21:27, 15 lip 2017

frezja napisał(a)

Jakie zdrowiutkie pięknotki

Dzięki Ewciu ale w tym roku jakoś liliowce nie ten teges są, przynajmniej do tej pory - były lepsze sezony dla nich, wierz mi.
Pozdrawiam
Margarete 21:39, 15 lip 2017

Nikita napisał(a)
Małgoś, przeglądałam kilkanaście pierwszych stron twojego wątku. To nieprawdopodobne jakie zaszły zmiany! Aż się nie chce wierzyć, że tak kiedyś wyglądał twój ogród. Taki pusty i smutny...
A tu popatrz...minęły 4 lata, a ogród kipi kwiatami i zachwyca kolorami!!!

Ja też sama z przyjemnością zaglądam do tych fotek i mam radochę wielką że tak się zmieniło.
I do tego że sama( z małą pomocą mamy na początku) własnymi rękami, za własne pieniądze ( małe) udaje mi się mieć mój ogród. Ale Magda przecież tak samo jest i u ciebie . Możesz mieć duuuuzą satysfakcję jak ja. Ile sama włożyłaś pracy i potu. I jaki udało ci się osiągnąć świetny efekt. I ty i ja i wiele innych osób - my to jesteśmy dzielne babki., Brawo ty! Brawo ja! Brawo Ogrodowisko !

Z resztą tu na tym forum są setki takich miejsc które diametralnie zmieniły się w krótkim czasie na lepsze i nie bójmy się tego powiedzieć-wypiękniały...dzięki i za sprawą tego forum i tych ludzi, pomysłów, pomocy, inspiracji, wymiany doświadczeń i roślin i wszystkiego tego co daje nam Ogrodowiskowe. Chwała mu za to

Ale mnie dzisiaj wzięło na taki podniosły ton ....
Margarete 21:40, 15 lip 2017

Bogdzia napisał(a)
Zaglądam i podziwiam.

Dzięki Bożenko

Pink Fairy to od ciebie - zobacz jak jej teraz u mnie dobrze
Cieszy oko z daleka.
Margarete 20:20, 16 lip 2017

I dzisiejsza porcja zdjęć z wybranych miejsc...

Ożankowy busz